a za iscedok nemam iskustvo da ne se tie 3 kapki sto gi vikaat koga se zacvrstuval plodot ne mi e jasno bas neka kaze nekoja mamicka ❤️
Здраво феминки едно прашање ме интересира како сте задоволни од ,new born и доктор хаџи лега...искрено бидејќи ми беше неуспешна втората инсеминација а и од финансиски причини 3та сакам да праам у државна ама незнам што бараат за таму ке ви бидам благодарна ако споделите искуства
zdravo feminki denes mi e 10ti den od 2ra inseminacija veke 2 dena imam bolki vo gradite i vo stomakot kako menstrualni no pominuvaat ne se stalno ,i cela nokj se potev kako da imav i temperatura !! nemam terapija strikno samo folan pijam iskusto nekoja dali ima i dali da pravam test utre ili da pocekam do 15ti den za beta ?? ❤️
Јас немам никакви симптоми. Градите не ме болат, не ми се отечени, ама стомакот ме боли како да ќе пробие во секој момент, и така
Zdravo na site jas sum nova na forumov pa bi sakala da znam iskustvo za insemenacija. Moeto prasanje e kolkavi se sansite za bremenost od insemenaciite
konkretno za hadzi lega neznam no mozes da zakazes konsultacija mene mi go preporacaa dr trajkovski od new born denes ja napraviv prvata insemenacija tamu pa ke vidime rezultatite kakvi ke bidat
Шансите се кај секоја жена различни зависи каков проблем има со неплодност. Јас мојата прва инсеминација ја направив во август годинава и беше успешна,терам 22 недела сега. Ти посакувам ист исход како мојот
Ti posakuvam mnogu sreka i lesna bremenost Vo mojot slucaj nema zdravstven problem a nema ni bremenost se nadevam deka ke bide rezultatot pozitiven
Кај секој е различно, зависи од многу работи. Успешноста општо кај инсеминациите е само 20%. Конкретно кај мене, никаков проблем, две инсеминации неуспешни. Меѓутоа секој си е приказна за себе и секој со својата среќа.
zdravo od mene feminki od denes 2ra neuspesna inseminacija odime ponatamu samo sakam od vas iskustvo od dobri lekari i privatni bolnici 3ta ta bi sakala da ja pravam na privatno sosrejka na site ❤️
Немам искуство со инсеминации ама од приватните клиники со твојата ситуација би ти го препорачала Димитров сега е во Систина. И поднеси документи за ваучер, со 2 неуспешни инсеминации и твојата дијагноза би требало да ти одобрат.
Јас сум со успешна во Њуборн кај Владимир . Ама го видов коментарот подолу од членка ако си имаш поспецифична дијагноза подобро не губи време со инсеминации поднеси си за ваучер како што таа те подоветува веќе . Јас бев без дијагноза и 26 год кога ја правев ама ме фати паника и сакав да биде побрзо оти неколку месеци природно не фати .
nesaka maticniot da mi potpise za vaucerot vika mora zeleno svetlo od skopje od GAK nemozel tuku taka so 2inseminacii da me prati kao demek ke me vratile od fondot
Epa togas ako si veke so nekakva dijagnoza e pomala sansata da bide so inseminacija kade i da ja pravis .. jas na tvoe mesto ne bi davala pari po privatni bi napravila na GAK (ako treba da bide i tamu ke bide ako e Bozja volja) .
А од ГАК доктор не може да ти даде мислење? Провери убаво во објаснување од фондот за кого следува ваучер и кои се исклучоците. Мислам дека аномалија на матка спаѓа во тоа. Или јави се во фонд и прашај.