https://fzo.org.mk/WBStorage/Files/Rabotilnica_za_maticni_ginekolozi.ppt Еве @Verbenared провери тука.
10 ден од инсеминација...тест негативен со прва утринска менструални болки и осетливи гради на допир ......
До крај на јануари можно е да не се прави инсеминација на Гак,немале материјали за работа. Да си знаете информација за тие што планирате периодов. Или јавете се прашајте пред да одите.
Feminki zdravo pak od mene po 2ra nesuspesna inseminacija dobiv i imav 4 dena menstruacija e sega mi e zavrsena i imam bolki mnogu eve 3 dena dole niskoto duri koga me zaboluva jako i desnata noga mi trpne Dali imate vakvo iskustvo ??
Здраво на сите Сакам да прашам за инсеминација дали може во Гак или мора приватно? Ве молам споделете препораки. Ви благодарам
Јас ги пиев Кломифен 2 пати во ден. На 31 сега бев на 12ден за следење фоликули имаше 3 но по 14мм мали. Докторот препорача односи и за 3 дена пак на ехо тоа утре. И ако е во ред среда ќе правам инсеминација. Но имам и миоми за време на прегледот докторот како замислен беше. Дали некој се соочил со овој проблем.
Kako sto znam i sum vo momentot jas za sekoja sledna insmeinacija se pravi pauza 1 mesec eve sega jas zdravje Februari ako ima folikuli odam na 3ta isneminija !! Sosrejka ❤️
Дали мислите дека ако инвитрото е неуспешно, инсеминацијата може да е успешна или да не си ги трошам парите?
имав 4 инсеминации и сите со Кломифен, до кога можам да пијам Кломифен, во упатството пишува дека има граница, после тоа се зголемува ризикот од рак
Здраво дами Денес бидна конечно мојата прва инсеминација точно пред 2ипол часа,и некако сега стомакот ме боли.. Среќно на сите Бидете ми живи и здрави најсреќни Оваа година сите да станаме мајки Среќна ви нова година
И јас имам миом, на клиника некако не се решија да ми направат инсеминација..ми рекоа да пробуваваме природно 3-4 месеци па ако не успееме до бременост природно да го вадам миомот па тек после инсеминација..Ама јас бев и на др мислења и денес Со Господ напред бидна и мојата прва инсеминација Секако појди на неколку мислења
Мое мислење да си почекаш трансвер кога следно можеш да правиш во меѓувреме пробај да се опуштиш колку што е возможно сепак .. Како и да е веќе си имсла 4 неуспешни инсеминации а шансите со ивф се далеку поголеми од инсеминацијата - неа уште ја викаат и подпомогнат однос така да.. А плус не знам какви ти се резервите на јк јас не би ги трошела со комифени на иуи . Сепак ти си знаеш најдобро . Со среќа што и да одлучиш
Здраво женски правев прва инсеменација на 20 12 пред два дена правев тест искочи негативен вчера вечерта имав тапи болки и грчеви на десната страна денес имам некоја тоцка две бледо розе исцедок. Дали пак да направам тест или да почекам уште некој ден. Пијам добрестон аспирин и фолна
Вчера после инсеминацијата после 3 часа имав многу јаки болки дури чудни болки мислам стомакот ми се отвори ..И денес исто но за нијанса поблаги..а Вчера дури и температура имав па дали од тоа дали и е некој вирус закачив сега кој знае..Ама не се напив ништо и сама спадна.. денес имав и кафен исцедок..Но се трудам да мислам позитивно На 13 ти ќе правам тест
Кафениот исцедок и болките во стомакот може да се и од самата инсеменација. Дали ти кажаа дека се можни болки во стомакот. Јас кога ја направив ми кажаа дека се можни болки и доколку имам и осетам болки пожелно е тие 3 дена да имаме и односи. Истиот ден и следниот имав бледо кафен исцедок ме фати страв се јавив да прашам дали е нормално да имам таков исцедок ми кажаа дека е нормално и дека е од самата постапка на инсеменацијата