Гуглав и видов дека во Америкс можело ама не можам да најдам дали може и кај нас. Ми требаше чисто инфо дали знаете нешто вие а зошто ми требит мене тоа мислам е моја лична работа
Да би пошла на инсеминаџија само да можам да одберам пол а зошто имам многу огромна лична причина. Би ви била благодарна ако знаете нешто конкретно да ми кажите
Ако убаво си прочитала ќе знаеш дека од биолошка гледна точка е возможно да се одвојат х од у хромозомите во спермата и со инсеминација и со ивф, но не се прави тоа, и дури е и забрането во повеќето држави од етичка гледна точка. Во некои е дозволено ако има здравствени индикации за тоа (не по нарачка). Кои и да ти се причините, во група кај што жени бараат конкретни и полезни информации за самата постапка на инсеминација, и се надеваат на успешен исход без разлика на полот на бебето, мислам дека прашањево ти е и повеќе од беспотребно.
Toa sto ona guglala citala nedocitala ocigledno razbrala nedorazbrala e otkrivanjeto na polot na embrionite mislam deka se pravese so PGD koga gi ispituvaat dali se genetski vo red pa mislam deka se doznavase i za polot na samoto embrionce - ama toa e za pistapka pri invitro oploduvanje ne inseminacija . Inseminacijata e samo potpomognat odnos sosema razlicna metoda pri koja sto ne e vozmozno ne vo Amerika nikade da se odreduva pol po zelbovnik . Ne ja razbiram potrebata za dete od odreden pol , ako na nekogo treba da mu udovolam ragajki mu dete od odreden pol nema ni da bidam so toj covek a ne da trazam nacin da mu ispolnam “zelba” - procem , kakva bi bila golemata licna pricina za dete od odreden pol ? Vo grupa vo koja zeni se borat so site sili da dojdat do potomstvo prasanjeto so - abe nemam problem jas, ama ne sakam da rodam dete od “pogresen pol “ (eve taka zvuci prasanjeto na barbikava) mi e tolku odvratno sto ke prestanam ovde da komentiram za da ne kazam mn dr raboti . So sreka na site ovde sto se borat da zemat detence vo race bez razlika od koj pol Gospod na ovoj ubav praznik da im ja dade najgolemata radost bidejki deteto e blagoslov najgolem BEZ razlika dali masko ili zensko . Na ovie od drugava grupa kako barbivo da ne kazam sto im posakuvam i sto zasluzuvaat ..
Дали може да споделите препораки за инсеминација каде е подобро да се закаже new born clinic или систина? Ви благодарам
Можеш и матичен и приватно, зависи во каква можност си. Блиска моја три инсеминации направи во Систина, три неуспешни (една е околу 14.000ден мислам). Сега најверојатно на инвитро ќе ги насочат.
Дали знаеш што е причина за неуспешна инсеминација, се спремам ин витро да поднесам Но сакав прво да пробам инсеминација Ти благодарам
Zdravo dali ima nekoja clenka sto pie latrazol sega pa ponatamu da se druzeme do kade e stignata, eve jas veke3 dena pijam
Хеј Бјанка И јас сум во слична ситуација како тебе. Сепак решив да си дадам шанса на инсеминација. Баш денес гледав видеа за успешна инсеминација на YouTub. Се е до тајмингот - јајце клетките да бидат убаво созреани ...да не се боцнеме прерано бар јас така сфатив.
Не се знае точно кај неа, немаат сеуште дијагноза (освен слаби резерви и рекоа). Пие и апчиња, се боцкаше и пред инсеминациите (имаше фоликули), но еве пред месец и беше третата и не успеа... Некој успева и од прва, зависи до дијагнозата. Кај маж и е океј се. Дај боже кај сите да успее со инсеминација. Кај неа рекоа во старт Инвитро, па ај една инсеминација па инвитро, ама сепак дека добро реагираше на апчињата направија до трета инсеминација...
Zenski vasa preporaka molam za inseminacija iako ne se mn nadevam dali kaj prof.dr Dimitrov vo Sistina ili vo New Born Dr.Trajkovski Vladimir?
Jas ne se spremam za inseminacija, slaba rezerva imam direkt ivf na priroden ciklus. Vazno e sega dobri folukulcinja da imam.
Kaj mene ke vidad dali ke pravam insemenacija bidejki ja smeniv klinikata vo svajcarija i imam pravo 3 da pravam , la ke vidime so ke kaza doktorot a i inaku dosega imam okolu 5 pati stimulacii so latrazol i sekogas sum imala dobri folikuli duri ednas 5 se vidoa na eho
Jas so slabi rezervi ne bi trosila na inseminacija mn polesna procedura e ama za toa pa i sansite za uspeh se mn pomali . Ne znaci deka vo sekoj folikul ima jajce kletka koa si so slabi rezervi a jas i taa edna zrela jk od 5 folikuli ako ja ima bi sakala da ja iskoristam za invitro . Slabi rezervi na jk go oznacuva isto i kvaliteto na samite jk .. Ako si so slabi rezervi i te spremat za ivf poslusaj gi spored mene doktorite . Oti koga ima sansi za ostanuvanje so inseminacija i samite komisii(doktori) davat sansi do 4 inseminacii pa duri togas invitro .Jas na tvoe mesto bi sledela preporaki .
Ne se spremam za inseminacija, neznam kako me razbra. Invitro na priroden ciklus, bez jaka stimulacija bas deka rezervite se slabi. Seto ova e po preporaka na doktor.