Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    87
    Гуглав и видов дека во Америкс можело ама не можам да најдам дали може и кај нас.
    Ми требаше чисто инфо дали знаете нешто вие а зошто ми требит мене тоа мислам е моја лична работа

На Zori му/ѝ се допаѓа ова.
  2. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    87
    Да би пошла на инсеминаџија само да можам да одберам пол а зошто имам многу огромна лична причина. Би ви била благодарна ако знаете нешто конкретно да ми кажите

3. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.175
    Ако убаво си прочитала ќе знаеш дека од биолошка гледна точка е возможно да се одвојат х од у хромозомите во спермата и со инсеминација и со ивф, но не се прави тоа, и дури е и забрането во повеќето држави од етичка гледна точка. Во некои е дозволено ако има здравствени индикации за тоа (не по нарачка). Кои и да ти се причините, во група кај што жени бараат конкретни и полезни информации за самата постапка на инсеминација, и се надеваат на успешен исход без разлика на полот на бебето, мислам дека прашањево ти е и повеќе од беспотребно.

На Bjanka1992, Vanila&argan, Starchild и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Toa sto ona guglala citala nedocitala ocigledno razbrala nedorazbrala e otkrivanjeto na polot na embrionite mislam deka se pravese so PGD koga gi ispituvaat dali se genetski vo red pa mislam deka se doznavase i za polot na samoto embrionce - ama toa e za pistapka pri invitro oploduvanje ne inseminacija .
    Inseminacijata e samo potpomognat odnos sosema razlicna metoda pri koja sto ne e vozmozno ne vo Amerika nikade da se odreduva pol po zelbovnik . Ne ja razbiram potrebata za dete od odreden pol , ako na nekogo treba da mu udovolam ragajki mu dete od odreden pol nema ni da bidam so toj covek a ne da trazam nacin da mu ispolnam “zelba” - procem , kakva bi bila golemata licna pricina za dete od odreden pol ?
    Vo grupa vo koja zeni se borat so site sili da dojdat do potomstvo prasanjeto so - abe nemam problem jas, ama ne sakam da rodam dete od “pogresen pol “ (eve taka zvuci prasanjeto na barbikava) mi e tolku odvratno sto ke prestanam ovde da komentiram za da ne kazam mn dr raboti .
    So sreka na site ovde sto se borat da zemat detence vo race bez razlika od koj pol Gospod na ovoj ubav praznik da im ja dade najgolemata radost bidejki deteto e blagoslov najgolem BEZ razlika dali masko ili zensko . Na ovie od drugava grupa kako barbivo da ne kazam sto im posakuvam i sto zasluzuvaat ..

На Алек***, Anifani, Starchild и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. DreamofAngelGirl

DreamofAngelGirl Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    37
    Дали може да споделите препораки за инсеминација каде е подобро да се закаже new born clinic или систина? Ви благодарам

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.723
    Допаѓања:
    77.007
    Можеш и матичен и приватно, зависи во каква можност си. Блиска моја три инсеминации направи во Систина, три неуспешни (една е околу 14.000ден мислам). Сега најверојатно на инвитро ќе ги насочат.

На DreamofAngelGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bjanka1992

Bjanka1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    143
    Дали знаеш што е причина за неуспешна инсеминација, се спремам ин витро да поднесам
    Но сакав прво да пробам инсеминација
    Ти благодарам

8. Tblagica.11

Tblagica.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    281
    Zdravo dali ima nekoja clenka sto pie latrazol sega pa ponatamu da se druzeme do kade e stignata, eve jas veke3 dena pijam

9. DreamofAngelGirl

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    37
    Хеј Бјанка
    И јас сум во слична ситуација како тебе. Сепак решив да си дадам шанса на инсеминација. Баш денес гледав видеа за успешна инсеминација на YouTub. Се е до тајмингот - јајце клетките да бидат убаво созреани ...да не се боцнеме прерано бар јас така сфатив.

На Bjanka1992 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. DreamofAngelGirl

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    37
    Сепак, убаво би било Мариз да сподели ако може.

На Bjanka1992 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    1.277
    Jas sum na letrazol, denes 4 ti den. Vo sreda na eho.Preth mesec na klomifen ama ne reagirav dobro.

На Tblagica.11 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.723
    Допаѓања:
    77.007
    Не се знае точно кај неа, немаат сеуште дијагноза (освен слаби резерви и рекоа). Пие и апчиња, се боцкаше и пред инсеминациите (имаше фоликули), но еве пред месец и беше третата и не успеа... Некој успева и од прва, зависи до дијагнозата. Кај маж и е океј се. Дај боже кај сите да успее со инсеминација. Кај неа рекоа во старт Инвитро, па ај една инсеминација па инвитро, ама сепак дека добро реагираше на апчињата направија до трета инсеминација...

13. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Zenski vasa preporaka molam za inseminacija iako ne se mn nadevam dali kaj prof.dr Dimitrov vo Sistina ili vo New Born Dr.Trajkovski Vladimir?

14. Tblagica.11

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    281
    Aha jas nemam dosega probano klomifen samo latrazol i nz kako reagira

15. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    1.277
    Jas ne se spremam za inseminacija, slaba rezerva imam direkt ivf na priroden ciklus. Vazno e sega dobri folukulcinja da imam.

На Anomis11 и Tblagica.11 им се допаѓа ова.
  16. Tblagica.11

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    281
    Kaj mene ke vidad dali ke pravam insemenacija bidejki ja smeniv klinikata vo svajcarija i imam pravo 3 da pravam , la ke vidime so ke kaza doktorot a i inaku dosega imam okolu 5 pati stimulacii so latrazol i sekogas sum imala dobri folikuli duri ednas 5 se vidoa na eho

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    1.277
    Super mi dade nadez :) kako gi pies? Jas 5 dena, 2x1

18. Tblagica.11

Се зачлени на:
    16 мај 2021
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    281
    Da da isto i vo petok imam kontrola za eho

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Jas so slabi rezervi ne bi trosila na inseminacija mn polesna procedura e ama za toa pa i sansite za uspeh se mn pomali . Ne znaci deka vo sekoj folikul ima jajce kletka koa si so slabi rezervi a jas i taa edna zrela jk od 5 folikuli ako ja ima bi sakala da ja iskoristam za invitro . Slabi rezervi na jk go oznacuva isto i kvaliteto na samite jk .. Ako si so slabi rezervi i te spremat za ivf poslusaj gi spored mene doktorite . Oti koga ima sansi za ostanuvanje so inseminacija i samite komisii(doktori) davat sansi do 4 inseminacii pa duri togas invitro .Jas na tvoe mesto bi sledela preporaki .

20. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    1.277
    Ne se spremam za inseminacija, neznam kako me razbra. Invitro na priroden ciklus, bez jaka stimulacija bas deka rezervite se slabi. Seto ova e po preporaka na doktor.

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.