Zdravo feminki sakam da se dopitam stoe potrebno za ispituvanje za insemenacija izgleda ke pravam vo sistina kaj dimitrov. Denes trebase da dobiam ama seuste ja nema pravev test negativen bese. Vo oktomvri 2021 praveh histeroskopoja i vadev miomi posle 2 meseci ostanav bremena ama prazen sakus bese morav na kiretaza da zavrsam. Od juni na vaka sme vo obidi ama nejke da se fati dimitrov mi dade da piam aspirin metalirana folna i folna b12 mi rece vo slednite 3 meseci ako ne bide nesto ke dojdes vo januari 2-3 dena pred ovulacija. Pa me inyeresira sto mi e potrebno. Izvinete na dolgiot post
So slaba rezerva ne se preporacuva inseminacja, ubavo ja nasocile prijatelkata. Znaes kolku i bilo amh, zosto vikas ubavo reagirala na apcinjata ?
Девојки едно прашање на 13ти треба да правам бета хцг да испитам ама се мислев да не е рано ама така ми кажа докторот..а инсеминација правев на 3ти јануари..дали ќе даде точен резултат мислам дека се само 10 дена..уфф маки наши женски и овие денови дали може односи или не..јас некако се пазам
Мислам дека ке покаже точен резултат бета хцг ти посакувам позитивен резултат и да не израдуваш сите. Како си ти како се осекаш, имаш ли некакви симптоми
Јас сум супер Симптоми немам никакви освен како пред добивање така и се осеќам како да ќе добивам Ќе видеме што ќе покаже Како и да е идемо даље
Девојки здраво, ве молам искрено да ми кажете дали се болни инсеменациите? За една недела сум на преглед и да ми каже гинекологот дали треба да правам инсеменации. Минатиот пат спомнаа заради годините имам 32г да правам. На сопругот не беше добар резултатот, ама сега му е ок. Многу сум исплашена. Општо од секаков преглед се плашам.
Воопшто не е болна инсеминацијата,не ни осетив нешто. Се става спекулум ко за пап тест зимање или за брисеви сеедно,и со тенко катетарче се вбризгува спермата обработена,стварно ништо не осетив. Инаку успешна ми е првата инсеминација,со лесно и ти посакувам исход како мојот
Фала многу ❤️ Ти посакувам со лесно да ти биде се. ❤️ Ми олесна малку, затоа што и од обичен преглед се тресам целата.
Hormoni pretpostavuvam si ispitala i HSG imas napraveno ? Tie se prv cekor . Posle se odi na nekolku eho pregledi se sledi rast na filikuli i po potreba ke ti dadat ako ima potreba nekakva stimulacija(apcinja,injekcii)ova e individualno kako doktorot ke odredi moze i da ne ti dadat , i pred inseminacija prethodnata vecer edna stop injekcija koja ke napravi da imas tempirana ovulacija za veke sledniot den da ja napravite samata inseminacija . Inseminacijata kako procedura ne e voopsto bolna ,mas ti ke ostavi materijal za da go obrabotat i kako sto ti objasnija pogore kako na pregled za zemanje bris te otvaraat so spekulum i so pomos na spric so dolgo crevce ti go vnesuvaat obraboteniot materijal direktno vo matka . So srekja i da vrodi so plod