И јас сум кај неа задоволна сум. Дополнително бев и кај Димитров. Уште се мислам за инсеминација. Може следен месец да пробаме.
Da se prijavam vo vtornikot ja napraviv mojata prva insemenacija kaj dimitrov. Imav eden folikul od 18 mm a spermogramot bese 36 milioni. Osven metil folat, aspirin i b12 ne mi dadoa nisto drugo. Pa so gospod napred ke vidime sto ke bide.
Не сум од Скопје кога завршив со прегледото прашав само во аптеката во Систина немаше. Друго прашање имам сега околу односите кога смееме пред инсеминација после инсеминација има некој искуство да ми каже искрено јас не се секавам како беше пред 3 години кога правев
Пред инсеминација да има барем некој ден апстиненција,.А после инсеминација ни рекоа одма тие денови дури вечерта,и следните два..терапија немав јас никаква Со лесно
Здраво девојки добив информација дека утрогестанот ке биде дефицитарен некое време, па доколку ви е потребен набавете си со време деновиве. Со среќа и лесно на сите ❤️
Здраво на сите! Денес имав инсеминација на спонтан циклус со 16миљони сперматозоиди пред обработка, по обработка 6% и подвижни 15%, дијагноза астенотератозооспермиа. Дали некоја имала успешна инсменација со вакви карактеристики? Секако се спремаме и за ИВФ.
Ajde zdravo od mene i so zadocnubanje Srekna beriketna nova 2023 ta so mnogu bebinja da bide novata znaci 2ra nesupesna isneminacija imav na 9.12.2022 ra mi dojde na 21.12.2022 ra ovoj mesec Januarko ne mi dojde nemam ni simptomi za da dobijam !!!! Eve denes 01.02.2023 ta bev kaj maticniot na pregled me pregleda mi kaza sega za sega negledam nisto se e cisto i uredno dojdi za 10 dena na kontrola ako ne ti dojde ,no rece nemas ni signali za menstruacija kako sto videl napravi i test mi kaza sabajle napraviv bese negativen eve pred 20 min pak napraviv eve go bleda crta se pojavi dali nekoj imal vakvo iskustvo pozdrav i sosrejka na site ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Јухууу ајде милааа, ова е убава цртка и супер се гледа. Направи си бета и чекаме да не израдуваш Аман веќе нека тргне кај сите
Здраво девојки нова сум ☺️ Би ве замолила ако може да ми кажите детално како се одива инсеминацијата во државна болница во Скопје За колку саати се завршува целосната постапка. Примив стоп инекција пред 2 часа и здравје во петок во 8 да сме на државна. Прв пат ми е и не сум од скопје затоа прашувам за време секој совет е добродојден. Ви посакувам на сите бебенца во новава година ❤️
Многу е брзо. Ќе остави сопругот материјал, ќе почекате два саати да го обработат, после ќе ви ја направат инсеминацијата. До 12 саат ќе бидете готови. Со среќа
Zdravo, da ve prasam od koj doktor ste zadovolni za inseminacija vo smisol da e dostapen za vas i da vi obrne vnimanie. Jas edna pravev kaj Pavlina Korunovska ama neuspesna i sega sakam pak da probam ama se dvoumam kaj kogo da odam. Nemame nikakov problem hormoni, brisevi, pap, hsg, spermogram se e uredno a bremenost nema...pijam veke 5 meseci pregnatol i fertilimin za ovulacija.Ve molam da mi kazete
Samo dr. Slobodan Lazarevski vo Sistina, najgolem steucnjak vo svojata oblast, insemenacii i invitro, topla preporaka