Zdravo zenski, jas sum nova tuka, ovoj mesec prv pat treba da pravam inseminacii na 5ti den pocnav so klomifen prv pat, no na tret den koga ispitav hormoni fsh mi bese visoko 11.6 a estradiol 21. Pa sakav da prasam dali nekoja imala slicni rezultati i kakov bese ishodot?
Minatata nedela pravev inseminacija pregled prv plativ 3800 den,narednite pregledite do inseminacijata ne plakav a za inseminacija bez stop inekcijata 14.000 den .
Zakazena 2 insemenacija za cetvrtok na 14 den od ciklus so stimylacija na latrazol i merional inkecii i vecer imam stop inekcii 2 vo 10 casot, drzete srejka ❤️❤️
Да се пријавам за прва и неуспешна инсеминација утрово во 8 требаше да проверам преку крв. Сите што чекате да не добиете и да си имате бебиња најскоро. Па мојата борба продолжува.
Zdravo, mojata insemenacija pomina dibro obraboten 38 milioni materijal, samo se osekam malko loso nadiga mi se nz zosto ne mi dadoa nisto
Здраво на сите кои поминувате низ процесов.... ние прв пат овој циклус ќе пробаме со инсеминација после повеќе од година неуспешни обиди за второ дете. Одам кај др Ивановски во Систина....од терапија ми даде овунорм, кломифен и естрофем таблети, инекции гонал од 4ти ден на циклус....ехо на 10ти ден, па ќе договараме... Многу сакам да успее.... Маж ми има малку намалена подвижност, но во нормоспермија е сепак резултатот. Уредно му е друго се.. Кај мене се е во ред освен лев канал слабо запушен и лузната од првиот царски која изгледа е дефектна и може прави проблем...
Zenski dali ima nekoja btoj od Dr.Tofoski na Gak, ako da ne e problem i vo privatna poraka da mi go pisete. Bi vi bila mnoogu blagodarna
Дали е нормално да боли стомак ден пред инсеминација? Ме болеше и вчера ама денес особено.... Вчера во 22ч примив стоп инекција...
I jas osetiv kako bodezi i si rekov ke puknat porano folekulite ama izgleda samo si mislime taka,opusti se samo .
Мене цел стомак ми се грчи и ме сече, ми е страв да не настанала хиперстимулација :/ А и пишав на сестрата, немам број од докторот и ми рече нормално е....
Pisi mu na emal jas na email mu pisuvav mi vrakase odma.. Inaku ne treba da boli tolku jas imav blaga hiperstimulaciha ama so pcos sum i obicno nie so pcos burno reagirame na stimulacii ama ne me bolese sepak tolku mnogu