Има ли некоја членка да сподели искуство што веќе правела инсеминација и притоа не и е препишана никаква терапија за отпосле?
Jas bev taka duso 2 inseminaci na gak pravev bez terapija samo folna pisese na izvestajot … No mi bea negativni i dvete eve sega sum so terapija cekam za INvitro (na privatno) mnogu vreme mi odzimaat inseminaciite i zatoa se nafativ da ne cekam uste 2 preku drzavata pa dajboze da bide kaj sekoj se uspesno da se ostvari najdolemiot son na sekoja familija So lesno i nabrzo da ni pokazes pozitiven test ❤️
Дај боже....ние со никаква терапија и двајцата ни пред ни после, само читам на сите нешто им се дава за отпосле да пијат мене не ми рекоа ништо а неколку дена пред тоа правев хсг па бев под вибрамицин.
so koja diagnoza si ako ne ti e problem da mi kazes stoo e problemot za da nema bremenost ?? eve kaj mene e vrodena maana mala matka trombofilija plus i nedobar sepermogram od koj moze da napravat bebe po invito pat ne im treba golem primer na sperma !! sto e kaj tebe ?
Женски фактор е се во ред,машки фактор малку бега од параметрите . Послаба концентрација и намалена подвижност на сперматозоидите....
Правена инсеминација на ГАК, прва и успешна, после ми препишаа само фолна, ништо друго. Јас бев под терапија пред инсеминацијата.
Devojki na 20 mart ja pravev mojata 2 insemenacija. Da pravam sega doma test self clear dali ke pokaze nesto ili rano e pa da pocekam uste nekoj den? Sto mislite vie?
Што им значи тоа успешна што пишува на извештајот? Успешна би била ако има позитивен тест а вака...секоја е ваљда успешна...
Успешна мислев на тоа дека останав бремена со првата инсеминација и еве сега имам близнаци скоро 4 месеци. Ви посакувам многу среќа и вас
Девојки утре ја правам првата инсеминација, ќе биде на природен циклус. Вчера се боцнав со Стоп инекција и утре сабајле ќе ја правам. Е сега прашањето ми е дали после инсеминацијата може да си функционирам нормално, дали тој ден го седите дома или пак може и да се оди на работа? Дали ви даде докторот отпосле некоја терапија ?
Jas na 20 mart ja pravev vtorata insemenacija. 5 april mi e den na nedobivanje. Isto i jas bev samo so top inekcija a posle insemenacijata mi dadoa da piam metalirana folna. Metil b12 i aspirin. Toj den bev slobodna ne bev na rabota i si odmarav po doma . A od drugiot den si funkcionirav normalno.
Пред некој ден правев на природен циклус без терапија,без стоп инекција и без препишана терапија за отпосле.Тој ден бев слободна од работа ама се изнашетав нит лежење нит одмарање ☺️веќе од наредниот ден најнормално си функционирав па ќе видиме каков исход ќе има дај боже позитивни резултати на сите што се во исчекување
Vo petokot i vo sabotata pravev self clear test ako imase nesto ke pokazasese ama ne pokaza. Za zal negativen ispadna 5 april mi e data za nedobivanje. Zdravje vo maj ke idam na treta sreka pa posle toa spremanje na dokumenti za invitro
И јас како тебе не мирував воопшто шетав , нормално функционирав па инсеминацијата беше успешна . Така мислам и дека е подобро спиред мене ради циркулацијата на крв . Ти посакувам исход како мојот
Девојки денеска беше мојата прва инсеминација, извадивме 8милиони мегутоа со гранули. Тоа значи дека имало леукоцити во примерокот. Докторот ми даде Кринон гел, Премама, Кардиопирин и Трицеф за мене и за сопругот. Дали некоја со ваков случај имала позитивен исход на крај, или да не се надевам многу? Др.Ивановски буквално ништо не ми кажа за ова, ниту пак дали е добар бројот од 8 мил.
Dobar doktor na GAK za inseminacija? Maj mesec ke pravam prva ke mi bide pa bi sakala da znam nekoi sugestii za doktori a i nekoj sovet?