Dali posle inseminacijata doktorot vi kaza da miruvate tie dve nedeli ili pak da se dvizite i rabotite najnormalno. Prva inseminscija mi e i ne znam kako da se odnesuvam. Vo ponedelnikot na denot na inseminscijata i vtornikot osekjav kako peckanje na desnata strana kade sto mi bese i folikulot, deneska nemam nikakov simptom.
Apsolutno normalno funkcioniranje nema potreba od miruvanje . Bas naprotiv dvizenjeto , aktivnosta pomaga za podobra cirkulacija a rabotata dokolku odite na rabota e super zatoa sto ke vi gi odvrati mislite od inseminacijata pa ke vi pomogne za psiholoskiot moment . Inseminacijata e samo potpomognat odnos ne e nisto strasno . Jas sum so uspesna inseminacija imam kerka i ti zboram od iskustvo .
Имам пишано погоре еве ви мое искуство: Пред некој ден правев на природен циклус без терапија,без стоп инекција и без препишана терапија за отпосле.Тој ден бев слободна од работа ама се изнашетав нит лежење нит одмарање ☺️веќе од наредниот ден најнормално си функционирав па ќе видиме каков исход ќе има дај боже позитивни резултати на сите што се во исчекување ☺️
Здраво. Би ве замолола за итен одговор Пред два месеци инсеминација правев неуспешна па еден месец пауза и овај ќе правиме пак. Пиев комифен и вечерва треба да се боцкам со стоп инекција и само што приметивме документот на сопругот за хепатит б и ц е со важност до 20.03. А упат за гак имаме за задутре. Дали ќе може до тој или без тој документ да поминеме пошто немаме време за нов.
Мислам ќе треба нов,можете и утре веднаш да направите и ќе имате готов резултат за неколку часа. И со тоа за задутре сте спремни
Во Медика С ( https://m.facebook.com/pzuMedikaS ) хив тест резултат за 45 мин имавме и беше смешна цена, додека пред некој ден во Синлаб (https://www.synlab.mk/contact.html ) имавме резултат за неколку часа и чинеше 850 ден. Само тој хив тест го бараат за машкиот партнер.
Iskreno ti si edna od srekjnite sto taka se cuvstvuvala duri si odela tamu i kaj dr. Tofoski. Jas licno odev kaj nego i voopsto ne sum zadovolna od tamu i pregledite.
Успеавме, фала ви премногу за информација ❤️ Сабајле инсеминацијата, па ако има некој да броиме. Среќа на сте ви посакувам.
Здраво, како се наближуваат деновите така паника и нетрпение имам. на 27ми ми беше првата инсеминација,на 26ти примив овитреле, од тогаш на моменти имам благи пецкања и нелагодности . Од вчера по малку ме болат и градите.Знам дека се исти симптомите и знам дека треба да направам на 10ти тест ако не добијам. Вагинално ставам Утрогестан 200мг. Прашањето ми е дали има шамди ако го направам тестот порано (не можам да издржам) да покаже точни резултати?
Pocekaj da ti kasni ili na denot na nedobivanje pravi. Ista bev i jas kako tebe na 20 mart ja pravev vtorata insemenacija i jas bev nestrpliva na 31 mart i na 1 april pravev test ispadna negativen. Trebase vcera da mi pristigne vesterkata pa napraviv uste eden test i toj negativen. I eve denes seuste ja nema. Nemam ni simtomi za dobivanje ke pocekamnuste nekoj den. Koga ja pravev prvata insemenacija mi kasnese 2 dena. Se nadevam kaj tebe ke ima uspeh da stiskame palci. Jas ke treba i vo maj da pravam uste edna pa da sobiram dokumenti za vaucer. Imam i edna nesupesna bremenost i nekolku operacii pa doktorot mi kaza deka za mene se potrebni 3 namesto 4 insemenacii.
A izvini da se nadovrzam na muabetot za vaucer 4 se potrebni ili 3 inseminacii? Nekade citam 3 negde 4
Дај боже и кај двете да биде позитивен... Мене Понеделник ми е ден за тест, некако многу далеку ми се гледа... а денес на работа се повеќе и повеќе грчеви имав
Dokolku nema nikakov problem kaj mazot i zenata baraat 4.vo mojot slucaj baraat 3.dokolku imate problem so spermogramot ili kaj zenata ako ne se proodni kanalite ne baraat nitu edna moze direkno da se aplicira. Najubavo e da si go prasas doktorot toj ke ti objasni
Kaj mene e negativen i stigna vesterkata ama daj boze kaj tebe da bide pozitiven. Stiskam palci da se izraduvas.