Денес ми е 15ти ден од иуи, сабајле направив тест ..Негативен... и пишав на докторката рече да продолжам со утрогестан уште 2-3 дена. Симптоми баш и немам како што сум имала пред добивање освен болни гради и малку како жежење осеќам на јајници... сега ќе чекам барем уште 2-3 дена ама се мислам дека ќе добијам до тогаш бидејки веќе има Негативен тест
Освен што следат докториве фоликулометрија,дали ве советуваа да правите тестови за овулација во домашни услови или сте правеле на своја рака? За да бидете сигурни?
Мојот матичен е против користење на тест за овулација затоа што вели дека ствара посебна нервоза,стрес и исчекување а нештото точно не се знае дали покажува. И јас го прашував дали да купам да правам за да следам рече дека нема потреба
Да ствара и тоа огромна нервоза и стрес , поготово ако направиш после 10 дена од иуи и ти е позитивен
Здраво. Имам кламидија на брисеви, дали ќе треба сите пак да ги повторам или само тој еден брис па за инсеминација да ги однесам првичните резултати со позитивниот брис и новиот, ако излезе чист. Признаваат ли така?
Неуспешна прва инсеминација...на точно 14тиот ден обилна менструација. Со среќа на сите што се во исчекување,дај боже позитивни резултати.
ГАК, без терапии,без стимулации ... изгледа се утна денот бидејќи правев дома тест за овулација на 10ти ден од иуи и беше позитивнен хаха ...
A ne sledese plodni denovi folekuli kaj maticen lekar? I jas treba naredniot mesec ama maticnata mi rece se taa ke sledela samo za punkcija gak da sum odela.
Матичната ми даде упат и се на ГАК ме гледаа,таму докторот ме следеше и закажа кога мислеше дека е најповолен ден.
И сега дознавам дека на сите матичниот следи фоликулометрија и слично а мене одма некако ме откачи ... незнам зошто така
Ајде следна ќе е успешна. Јас исто првата на14 ден во 8 час закажана бета а во 5 добив. Сега сум на чекање 5 ден од 2 инсеминација. Ќе успееме сите и ќе бидиме мајки надкоро ❤️
Ami od kaj znaese toj deka e najpovolen den ako ne ti sledel nikoj kako rasti folekul? Ne znam iskreno cudno bas se zagriziv. Mene maticnata mi rece jas ke te sledam spremam se samo za punkcija ke odis gak. Nekogas sto znam si velam ako e sudeno da bidi ke bidi ama pa i na drzavno nekako ne se odi. Dali obrnuvaat vnimanie kako treba ili samo da pomines na redot? Aj sleden pat ke bide da ne gubime nadez.
Надеж не смееме да губиме секако само главата горе и ќе биде за сите Инаку од како направив брисеви,ПАП,хсг и слично ме виде докторот и според параметрите ми закажа иуи...12 ден од циклусот ми беше и фоликулот беше 20мм а ендометриумот 8мм , според тоа докторот ми закажа одма за нареден ден.
Така е според правилата од фондот или ..? За да ако дојде до тоа да се аплицира за ваучер за инвитро?
Па мислам дека да тука имам така прочитано а ние паузиравме за малку да одмориме од лекарства па се надевсме дека во меѓувреме ќе видиме две црти. Дали имаш правено проодност на канали или некој ако има да сподели искуство дали е болно што и како.
Proodnost na kanali jas imam praveno sistina. Mene iskreno mn mi bese bolna postapkata. Takvo cuvstvo ne mozam da objasnam osetiv se kako tecnosta mi vrvi niz kanalite a toa znacelo demek se proodni. Sepak bese bolno duri ke se onesvestev od bolka. Moe licno iskustvo ova.