Вчера направив прва инсеминација. Колку бев исплашена, не болеше воопшто Терапија не ми дадоа никаква. Сега да се надеваме на позитивен исход
So srekja neka Vi e. Jas pravev minatiot ponedelnik, i mene ne mi dadoa terapija, no spored iskustvata vo grupava, samoiniciajativno si zedov Femibion 1. Steta nema, moze samo pridobivka. Sega za sega nemam nikakvi simptomi, osven bolni gradi od pred dva dena. Da se nadevame na pozitiven ishod.
Дај боже да имаш позитивен тест. Мене ми кажаа за 3 недели да направам тест, секако ако не добијам до тогаш.
Vi blagodaram, daj boze kaj site da bide uspesno. Isto i mene, okolu 3 nedeli odnosno do datata na (ne)dobivanje. Se obiduvam da ne gaam nekoja golema nadez, so ogled na toa deka spermogramot bese los, no nikogas ne se znae.
И по обработката беше лош спермограмот? Со обработка на материјалот би требало да немате проблеми,дај боже позитивни резултати.Кај нас се утна многу денот на овулацијата според мене затоа беше неуспешна.според параметрите мои и обработка на материјалот имавме голема надеж и самиот доктор имаше меѓутоа правев дома тестирање за овулација на 10 ден од иуи и беше позитивнен значи заради многу задоцнета овулација имаше негативен исход.
Izvini ako moze da mi kazes i cena i kaj koj doktor? Naredniot mesec treba da pravam ama sakav gak da odam sea kako so citam tamu koj stignel pravel pa se predomisluvam.
Кај др.Маќули, заедно со стоп инекцијата околу 14 800 или 14900 тука негде, прегледите идат во таа цена , и не се доплаќаат.
Vi blagodaram, daj boze da bide. Doktorot rece deka po obrabotka imame 8 milioni, iskreno ne iskomentira dali e ok ili ne, samo rece dovolno e za inseminacija (pred mesec dena spermogramot pokaza mnogu defektni i vo mesto). I kaj mene mnogu rano nastapi ovulacija, obicno mi e na 16-17 den bidejki ciklusot mi e na 32 nekogas 33 dena. No, piev klomifen po dva pati na den, i srekja koga pojdov na 11ot den doktorot rece folikulive porasnale- togas bea dva po 16mm. Nareden den primiv inekcija, i ponedelnikot vekje bea 24mm, taka sto navreme napravivme.
Како можеа до толку да утнат не ми се верува. Нели одеше на фоликулометрија претходно? Инаку имам читано дека тестот може неколку дена да покажува позитивен, но дека за ден на овулација се смета првиот ден кога е позитивен. Исто читав дека има случаи кога жената овулира двапати во месецот. Да не си од тие
Хаха можеби ... Инаку правев хсг и одма наредниот ден кај гинекологот бев со резултатите ме виде,виде дека има фоликул 20мм и ендометриумот 8мм и закажа за наредниот ден одма иуи...рече сега е прав момент,каналите прочистени, фоликулот таман ќе биде сигурно...арно ама не бидна
Девојки и јас вчера ја направив првата инсеминација сега броиме денови. Ја правев на ГАК, на нестимулиран циклус, на 13ти ден имав фоликул 19х16мм примив овитрел и на 15ти ден инсеминација. По обработување на материјалот рекоа дека е одличен, 22милиони. Е сега за терапија, докторот не напишал во извештај, а мене усно ми рече утрогестан да ставам после инсеминација. Сестрите таму ми дадоа рецепта за еднаш навечер. Се мислам да не треба 2 пати ја правев на 15ти ден а добивам на 25-26 дена, докторот искоментира кратка лутеална фаза што има логика. Затоа рече ќе препишат утрогестан за поддршка. Тие што приматр утрогестан по колку на ден ви препишале?
Женски, да ве прашам за Њу борн на приватно ме интересира за консултации околу стимулации, па инсеминација ако се решам. Како им се движат цените, што е вклучено во цената и сл?