Немам искуство со ин-витро. Претпоставувам истите документи се и за приватно и за ао ваучер. Нека кажат поискусните.
Zenski zdravo deneska podnesov dokumenti vo fondot za in vitro ocekuvam pozitivni rezultati za eden mesec. Vi posakuvam na site sreka i uspeh
Најпрво дај боже позитивни резултати да имате и ако може да споделите кои документи ви ги побараа и дали претходно имавте некакви интервенции
јас си го прашував мојот доктор во систина чисто онака зашто сум нетачна и морам се да знам, значи секој доктор различно ке ти побара конкретно мојот ми рече без две инсеминации нема шанси да ти направам инвитро а сите други испитувања се индивидуално за секој пар зависи од проблемот што ке го воочи докторот. Така да најубаво е да си заказеш на ИВФ советување и да ги понесеш сите испитувања што ги имаш до сега па докоторот ке ти каже се како што треба.
Здраво девојки Се спремам за прва инсеминација, стимулирана сум со кломифен од 5 ден од циклус. Знам дека треба апстиненција 2-3 дена пред инсеминацијата, ама заборавив да прашам, дали е дозволено имање односи претходно, дури се пијаат кломифенот?
Дозволено е , мене докторот ме советуваше (јас правев во понеделник) да имам однос во сабота за поголеми шанси демек. Сперматозоидите им требаат 48ч за да се регенерираат, така да слободно.
Zdravo na site, ve molam da spodelite iskustva za inseminacija Denes bev na kontrola i imase eden folikul 21mm, mi kaza profesorot ponedelnik da dojdam za inseminacija, a dokolku vecer ne pocuvstvuvam bolki kako za ovulacija da se bocnam so OVitrelle inekcija utre posle 14h. Kakvi nasoki vi davale za inekcii? Dali e vo red 2 dena pred inseminacija da se bocnam? Fala vi
Ti blagodaram mila. Vi posakuvam uspeh na site. Od dokumenti podnesov hsg naod, brisevi, hormoni od 3 den ciklus, spermogrami 2 od razlicni institucii, spermokultura, infektiven skrining od dvajcata za hiv, 4d exo, insemenacii, fotokopii od licni karti i vencanica.Mislam deka toa bea dokumentite ama sepak ke proveram vo listot koj mi go dadoa za dokumentacija. Prethodno sum nemala nikakvi intervencii, nepoznat faktor za neplodnost. Rezultatite se site vo red, no bremenost nema veke 7 godini.
Jas vo ponedelnikut bev na pregled imav eden folikul od 19mm. Mi rekoa vtornik vecerta vo 22:30 da se bucnam a insemenacija pravev cetvrtokot.
Fala ti ama ovoj pat da bidam iskrena ne ocekuvam nisto. Vo komentut kaj nas nema nikakva precka so 35 milioni sperma koga dva pati ne se fati pa sega ovoj tret pat malce sum skeptik. Ako stigne vesterkata naredniot mesec spremam dokumenti za vaucer. Ako ne biva so lesno ke odime po poteskiot pat ama nema otkazuvanje znam samo oti mora da bide.
Jas denes pravev prva inseminacija. So ovitrell se bocnav vcera, maticnata mi rece demek 24 casa bilo najdobro pred.
Zdravo zenski, vcera praevev prva inseminacija, ama obraboteniot materijal ne mi e jasen. Zosto pisuva vo 400ml, sto znaci toa?
Девојки дали на Гак прават во саботи инсеминации? Дали некоја правела? Во приватниве претпоставувам прават...