Сеа ми ја продолжи терапијата со утрогестанот и Metyl folate + ми даде аспирин 100ка бидејки имам генетски мутации на крвта. За жал е мн рано да се види на ехо ми рече тек следна недела а јас ке пукнам до тогаш, бетата требала дљ биде над 1000ка за да се види
Kako izgleda procedurata za HSG, kade ste pravele. Ako može podetalno I da, Guržanova mi napomena deka ako sum alergična na Penicilin, a sum, deka kje treba nekoj poinakov rastvor kobtrast. Imalo li vakov slučaj?
Da jas imam praveno vo Tolovski kaj fiskulturnoto shkolo....za penicilin e tochno...dokolku se neproodni kanalite vbrizguvaat penicilin velat bezbolno megjutoa jas osetiv bolka koja traese 5 sekundi....
Имаш посебна тема Проодност на јајцеводи, побарај ја, има разни искуства. Моето искуство е исто кај Толовски, воопшто немав болки, но јајцеводите беа проодни.
Кај Толовски имам правено ХСГ . Процедурата трае многу кратко, околу 4-5 мин максимум,легнуваш и како за ПАП тест става спекулумот,отвара и го вбризгуваат контрастот. Откако ќе го вбризга,го крева креветот да бидеш во дијагонала нозете одат нагоре (главата надолу и се држиш за рачки за да не се излизгаш) за да може да протече контрастот нагоре во тубите и одозгора има рентген и прави слики докторот. Минимална болка е како блага менструална болка и цела постапка трае многу кратко. Јас имав многу големи болки еден час подоцна и цел ден крварев ама кај секој различно е.
Nemoj da se panicis voopsto ne strasno, citajkji razni iskustva, od strav zakazav so anestezeija. Doktorot me ubedi bez i navistina ti kazuvam nepitrebna panika. Plus imas rodeno nemas problem so kanalite ako bila prirodna bremenost. Obicno bolka osekjaat ako kanalite se neproodni.
Fala, se nadevam deka se ok Me boli i običen pregled so eho za folikulometrija, sega, porano ne.. Ama sega desnata strana.. Umiračka....
Дали ве има со успешна бременост со инсеменација? За следен месец ми рекоа да идам да правиме и малце сум цела прашалници. Имаше доста жени кои чекаа за тоа, каква е процедурата? Како изгубена бев целата прееска. Ви благодарам однапред.
Zdravo zenski moii Za tie sto me znaete isto i za novite Jas preminav vo gruvata ivf ama sega sum veke za vo Trudnicki muabeti bidna zenski od prva i dajboze na site da bide ne samo na ivf i na inseminacii od prva da bide ❤️❤️ Na pocetok sum ama sakav da se pofalam 5 nedela sum za 10 dena imam pregled i ke slusame srceva reakcija dajboze so gospod napred ❤️❤️ Jas bev na 2 inseminacii na GAK se spremav za vaucer no nemozev da cekam ,i odluciv na privatno da si probam vo stip kaj dr.Stojan Organdziski nemav teska terapija super pomina punkcija se oplodija 9kletki ostana super 4ri i vrativme na transfer samo 1 poso imam problem so vrodena maana pola matka rizik bese za 2 embrioni drugite 3 si gi zamrznav ..Odmaram sega uzivam vo 9mesecniot odmor ajde kaj site so gospod napred da ima 2 crti od srce vi posakuvam ❤️❤️❤️❤️
Ne e tajna duso site ispituvanje od hormoni do se okolu 30.000den terapijata so apcinja za dvajcata i so inekciite okolu 50.000den ivf e 125.000 den zamsznuvanje na embrionite 40.700 vo taa cena se plateni za cuvanje od edna godina za slednata treba da si doplatis 6.000denari E sega sovet od mene i od najdobrata sestra vo bolnicata Silvija ako imas embrioni zavrzni gi polesno ke se pomine i so pomalku pari .. zdravje boze za sledna bremenost transferot i tepatijata izlevaat 40.000 den nisto poveke ,a ako odis pak na starno pak macenjw hormonski pak inekcii terapii i taka natamu ❤️❤️❤️
Jas pravev prva inseminacija minatiot petok na gak. Sega cekam 15 dena pa da ispitam beta inace pominav lesno procedurata ja izvrsi edna doktorka sto ni imeto ne i go doznav. Malce bev nenaspana a i pod stres ama ne bese voopsto bolno samo mi bese neubo lezenjeto posle neprijatna polozba. Sea za sea denes veke 7 den osekav vcera malku bolki od desna strana kako bodezi ne znam kako da gi narecam a i denes malku poveke zgolemen bel iscedok bez miris ama nikakvi bolki sekako za ova ke ispitam brisevi iako mi bea cisti pred 6 meseci. Treba da mi dojde na 7 dotogas ke cekame.
А треба ли хсг пред имсеминација или само за ин-витро? Кога читам уште што треба да испитам, ми се иде да кренам раце од се па што биде нека биде.
Еве најтазе од денес од Гак, треба. И тоа замислиии да сум се јавела на прв ден добиено да ми закажеле, има работел апаратот ама два пати неделно за по две пациентки. Ова мислам за свои само е. И јас еднаш кренав раце , ама сега почнавме се од 0. Реално за мн брзо време се завршува се. Пример, имаш добиено и на трет ден од циклус идеш за хормони, додека имаш добиено маж нека апстинира од 3 до 5 дена и ете ти спермограм. И пред циклус или потоа брисеви и хсг од 5 ти до 9 ти ден.
И треба седиментацијата ниска да ти е, чисти брисеви, и еве ако не се чисти треба да се откаже хсг. Јас додека ги соберам сите документи, на другите ќе им истече рокот, па треба пак на ново. Кај и да е мм за месец треба на контрола и втор спермограм. Само незнам, првиот го правеше на клиника, вториов знам на друго место треба, мора ли на приватно да е вториов? Многу разлика во цена, мм дека крводарител ништо не плати, а за спермокултура и уринокултура 300 ден. за двете. Хормоните брзо ги испитував на ГАК ама матичната не ми дала упат за сите сега морам пак да чекам циклус па да одам 3 ден, па откако ќе ми заврши за седиментација и брисеви, па хсг ако ми се негативни, закажав Јуни и на ендокринолог, тука пишуваат и други работи, глава ме фати.