Да, почеток на јули правев втора инсеминација, добив, па овој месец пак добив и сега сум таман за инсеминација. Kolku vreme moze da se koristi klomifenot? Jas piev 2 meseci po red, pa pauza, pa uste eden mesec, pa pauza i sega ne mozam da najdam nitu eden doktor (od onie kaj sto odam na pregledi) da mi kaze dali e bezbedno da pijam cetvrt pat (so dve pauzi od po 1 mesec izmegu). Dali mozebi nekoja od vas ima slicno iskustvo?
јас пиев еден месец, па пауза потоа наредните два едно по друго, пошто правев инсеминација два месец по ред ( иако не ми е во план да ја приложувам и таа инсеминација во фондот)
Женски вo др темa нз кoлку брзo ќе дoбијaм oдгoвoр. Инсеминaцијa прaвенo нa 12септември,денес испитaнo bhcg 2,00 нa резултaтoт пишувa.
Devojki na site vo ovaa tema vi sakam po edno - dve bebulinja, samo da ve ohrabram mene mi fati 4 tata koja loso zavrsi i 6tata inseminacija posle koja imam do mene bebus mal veruvajte i ne gi pravete radi reda so bi se reklo, ve guskam site
Здрaвo нa сите.Јaс имaм еднa недoумицa.Вчерa прaвев третa инсеминaцијa Пред инсеминaцијaтa дoктoрoт ме прегледa и рече декa фoликулoт е прснaт.Е сегa прaшaњетo ми е дaли требa е прснaт пред инсеминaцијaтa дaли тoa е вo ред или требa дa прсне oтпoсле?
Iskteno i mene toa me buni po logika mislam deka ne ama mene nikogas pred inseminacija ne me gledale na eho
Во ред е. И да е прснат. 24 часа од кога ќе прне, може да настане оплодување. Затоа и по инсеминација, велат пуштете се на работа А ти примаше ли прегнил?
разбирам да. пожелно е саат време пред да прсне да биде инсеминацијата. Ама доколку е и неколку часа од кога прснал, нема гајле. слободно може да настане оплодување. Дури и 24 часа откога прснал може да настане оплодување. Не се оптеретувај со негативни мисли. Пробај да ја опуштиш душата. Знам тешко е, ама нема ctrl + z :/ најдобро ќе биде да си опуштена, затоа што сепак се големи можностите да има некое оплодено ембрионче во твојот стомак.
Ти блaгoдaрaм мнoгу нo некaкo имaм изгубенo нaдрж.Две гoдини сме пo бoлници и oвaa ми е третa инсеминaцијa пa aкo не биди нoштo ќе oдиме нa инвитрo.
@skorpija20 од лично искуство би ти рекла, не губи надеж и со инсеминација. Сите најчесто се охрабруваме, како со стилот, па ако треба и ивф ке одиме. Ама проценот на успешни ивф исто така не е баш голем. По сите неусешни инсеминации, неуспешно ивф боли највеќе од се. Ти посакувам уште сега да се фати
Zdravo na site se mislev mnogu vreme dali da se zaclenam a ve sledam veke podolgo vreme no sepak site spodeluvame iskustva. VAka sea jas pravev inseminacija na 1.12 i sega sum nestrpliva za testot vase iskustvo koga e najdobro da ss napravi? Zosto pocnam da osekam bolki vo gradi, bolki vo dolniot del na stomakot i mi idat kiselini. Ve molam za odgovor
Здраво Феминки....поради тератозооспермија на мојот партнер др ни предложи инсеминација. Дали може да ми препорачате гинеколог во Систина за оваа проблематика (има 5 доктори во одделот за асистирана репродукција, но незнам кој да го одберам)? Фала Ви на сите
Здраво феминки. Сакам да прашам дали има некоја од вас искуство со инсеминација кај др. Органџиски во Штип и колку од прилика кошта целиот процес кај него? Ви благодарам