Prerano ti e! Plodot se zacnuva od 6 do 12dena posle ovulacija. I pak ke vi kazam NE PRAVETE TESTOVI PRED VREME. Si pravite stres a stresot rezultira so.... znaete
Hm iskreno mislam rano si napravila jas uste se vozdrzuvam. Mislam deka neuspesna bila bidejki imam bolki od desna strana. Petok ili sabota ke ispitam preku krv. Iako nemam mn nadez da se nadevame kaj tebe rano
Do vcera imav bodezi dolu nisko od dvete strani deneska stomak i polovinata kako menstrualni bolki....mi velat deka e toa dobro pa nezzz.5 -6 i jas na krv ke proveram
Здраво девојки Денес правев инсеминација, треба да ставам Кринон гел, е сега не ми текнува дали ми рече др. од вечер да почнам или од утре. Дали некоја знае да ми одговори
Не губи надеж и јас имав исти болки и уште ги имам. Би ви препорачала чисто онака да си измерите температура јас недела дена после инсеминацијата цело време имав 37 па 37,1/2 исто тоа е ран знак за зачнување.
Мене ми рекоа од следниот ден ама јас ставав Утрогестан, подобро да почекаш некоја членка што ставала Кринон.
Zenicki na 18 maj pravev treta i posledna insemenacija. Denes e 29 maj da napravam test koj bi mi go preporacale? Preku krf ne sakam da odam da ispituvam bidejki imam poznanicki tamu sto rabotat pa ne sakam da znaat sto i kako. Sakam preku test domasen
jas sakav da praam ama strav mi e, posle 15 dena mi kazaa, nemoj da gubis nadez se uste ❤️❤️❤️❤️ I mene mi e edna nedela.....
Nadez izgubiv odman posle vtorata tretata ja napraviv za da mkzam da podnesam za vaucer. Kaj nas dvajcata nema problem i so sperma od 35m koga ne saka da fati ne se ni nadam deka so ovaa ke bide nesto ama sepak nesto odvnatre me kopka da napravam test. 3 juni mi se gleda daleko za nedobivanje
Vo minatoto imam vadeno cista na lev jajnik i dva pati miomi. Zatoa kaj mene bile dovolni 3 insemenacii. Taka mi rece Dimitrov od sistina. Negov pacient sum jas.
A sto se smeta za problem? Primer nema vrska toa sto ete jas sum imala eden spontan? Samo taka prasuvam mene mi bese prva inseminacija do 4 ehee ima vreme. I bitno e mi rece maticnata 1 mesec pauza da se napravi dali navistina e vaka?
https://fzo.org.mk/WBStorage/Files/Rabotilnica_za_maticni_ginekolozi.ppt Ете овде прочитај мила, пишува кои состојби се ослободени. И да, преку еден месец треба да се инсеминациите како што ти рекла матичната.
Spontan ne se razucen za problem. Ili imate los spermogram ili ne ti se proodni kanalite vo toj slucaj ne se pravat insemenecaii tuku se ode direkno na invitro
Ajde sega edno prasanje do tie sto se bile trudni ivf Dali se ima slucena trudni da ste i od 14den na transfer da flekate sekoj den i da stigne duri do menstrualno krvarenje a da nema problem ??