Мм пие Профертил, гинекологот ми ги препорача, нигде ги немаше, по порачка само, скапички се 60 капсули околу 5300 мислам. Во Германија биле поефтини. Е сега дали има подобрување, ќе видиме, Јули треба на контрола, нов спермограм, ама сакам да почекам додека ги соберам документите, на другите ќе поминат 6 месеци, за ин-витро читам требало 2 од различни институции и разлика од 1 месец, значи нас тој претходниот не ни важи, сега треба уште 2 да прави.
Да да знам има како попуст ако нарачаш за трите месеци околу 14700 мислам беше ,ги фалат докторите дека се добри ама од пациенти немам сретнато некој да се пофали ,само жалби,знам парови кои залудно дале пари ама како и да е секој организам различно, можеби некаде ќе дадат значително подобрување,се надевам во вашиот случај ќе биде
Kaj mm imase podobruvanje od 8 milioni na 15 milioni spermatozoidi od Profertilot i toa za 2 i pol meseci ama isto taka vo toa vreme i konsumirase maticen mlec
Da tie bea prepisani od doktor, no sega na kraj kako sto kazav ete pak e slaba i mnogu malku dobri se izolirani... bev dosta optimist na pocetokot, no posle ova malku se razocarav... ama nema otkazuvanje...
Кај мм имаше многу подобрување од профертилот. Ги пиеше 2-3месеци. Исто секое сабајле на гладно јадеше јатки во мед.(индиски ореви, бадеми, ореви, семки од тиква,).
И мм тоа јаде измешано со мед. На моменти ми иде да се откажам. Утре треба брисеви, и овој циклус ќе пропуштам хсг, утре ми е 10-ти ден од циклус, и мора 4 инсеминации пред ин-витро, инаку директно би одела на ин-витро, додека ги соберам сите документи ќе поминат 6 месеци и пак одново.
Нема откажување, мора да се стаса до целта. Ќе собереш и документи, но дај Боже да си успееш со инсеминација. Ивф не ти бига. Јас 5 ивф пројдов, па благодарение на Др Ивановски галам меше. Господ дава сила ќе се издржи овој трлив пат само да се стаса до бебе.
Незнам јас, така прочитав, колку е точно нека кажат поискусните членки, се разочарав, мислев директно ин-витро, не ми се чека. И ако треба 4 инсеминации, сигурно помеѓу треба пауза, и пак од почеток испитувања. Сите документи важат 6 месеци, освен ПАП 1 година.
Da 4 preku 1 mesec pauza barem maticnata taka mi kaza. Jas veke 1 napraviv a za dokumenti iskreno cekam uste nekoj 2 3 meseci pa da pravam analizi za da imaat rok. Prethodno brisevi pap cisto mi bilo se.
Tocno e osven ako imate dr problem. Pocekaj analizite pocni gi nakaj 3 inseminacija. Taka mi rece maticnata za da se ima vreme da se reagira a ako se cisti rezultati barem nekoi da vazat.
И пред инсеминација мора ХСГ така? Тешко овој месец, утре брисеви, и да се негативни нема да можам, резултатите сигурно Понеделник/Вторник ќе бидат, а тогаш ќе ми биде 13-14 ден од циклус, а ХСГ се прави од 7-12 ден од циклус. Доколку брисевите ми се негативни дали ќе ми важат следниот месец за ХСГ? И што треба за инсеминација?
4 инсеминации со разлика помеѓу еден месец, читајте на претходните страни, го постирав и документот од ФЗО кои документи ги бараат.
Dokolku se cisti da vazat. Jas pravev HSG sistina a spored maticnata ispitav i brisevi i sedimentacija a sistina ic ne mi pobaraja.