Fala ti mila nezz so da mislam doktorot prvin veli da ne sum se ispustela(da bese taka ke se primetese) dosega vakvi tapi bolki vo jajnicite sum nemala edinstveno veli podocna moze da nastapilo oploduvanjeto mi e strav od polosoto da ne e vanmatericno
Zdr Devojki ...Kolkavi se sansite da ostanam bremena so inseminacija ,dokolku spermogramot e dobar ,ama ne e najjaka.Kaj mene hormonskiot status e super
Сличен случај е и нашиот,ќе беше успешна ако се одредеше добро денот на овулацијата, испадна дека имам задоцнета овулација.Имајте надеж и внимателно сите прегледи и постапки
Kaj mene site 3 pati se pogodi ovulacijata i so 35 m sperma neuspesni bea. Se e do majka priroda. Jas sega pocnav da spremam dokumenti za da prakam za vaucer. Vi stiskam palce na site da vi bide uspesna.
Мене вчера матичната ми кажа со ниско АМХ и лош спермограм, директно ин-витро, незнам дали може така, како и да е да ги земам резултатите од брисевите ќе одам на консултација.
Виде фоликул од 20мм и ендометриумот 8 мм плус беше 13 ден од циклусот и закажа одма,а хормоните од трет ден беа ок вредностите...
LH e хормон кој го лачи телото (или не го лачи) и со него се гледа кога започнува оволацијата, без да ти испата LH НЕСМЕЕ да ти стави стоп инекција. А доколку си примила стоп инекција неможе да ти биде закаснета овулацијата зашто со таа инекција се дешава овулација за 24h. Чисто да знаеш за следен пат ако си правела на ГАК зашто се неписмени да им спомнеш обавезно.
So los spermogram znam deka mozes direkno da apliciras za vaucer ne ti baraat insemenacija. Osven ti ako sakas. Kaj nas nemase nikakov problem ama imam praveno vo minatoto operacii i zatoa samo 3 ni baraat na nas. Do krajot na mesecot ke gi pustam site potrebni dokumenti i se nadevam za brzo vreme ke mi odobrat. Teska e nasata borba ama ne smeeme da se otkazeme. Za bebce se ke napravime samo se bara mnogu strplenie
Да да испитано се а инекција не примив,два дена после ХСГ (12 ти ден од циклусот) одма ме виде и рече одма инсеминација зашто каналите се "прочистени" и имаше голем фоликул,со тоа најверојатно процени дека ќе биде успешно
LH испитав 2 дена пред инсеминација затоа не примив стоп инекција, испитај си следен пат чисто да знаеш идат и со упат а во биотек на приватно е 850 денари мислам. За да си бидеш сигурна чим имаш закаснета овулација чисто превентивно. Исто има тестови во аптека што реагираат на LH следи и со тоа чим се сомневаш на доцна овулација.
Па од како беше неуспешна,почнав да правам дома тестови за овулација и самата увидов дека јас имам овулација на 20тиот ден од циклус според тестовите.
Zdravo.. Vaka sega sakam da prasam nekoj da spodeli sto ima uspesna inseminacija .. imam 28 godini imam namalem amh 1.06 mi e .. prakjav dokumenti vo fondot za vaucer za invitro no me vratija baraat inseminacija .. denes dobiv ciklus i ovie denovi ke zapocnam so klomifen i kje pravam prva inseminacija.. ne se mnogu nadevam posto amh mi e namalen no pak ne gubam nadez .. inace se drgo e vo red i kaj mazo mi spermogramot e super .. iskustva i mala nadez ve molam pozz do site
Јас имам успешна инсеминација, стимулирана со кломифен, ама немав проблеми со хормони. Што друго те интересира? Ако има некоја членка со намален амх нека сподели. Докторот што ти вели?