Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    1.039
    Амх и не ти е трагично намален. Колку години имаш?
    Јас сум со амх 0.7, 32 години, досега ниеден доктор со кој се консултирав не изреагира на амх. Побитен е квалитетот од квантитетот, нас се што ти треба е една здрава јајце клетка.
    И кај нас се е супер, необјасниво не сака да се фати. Поминав една неуспешна инсеминација, се спремам за втора.

2. Simona ...

Simona ... Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    34
    Doktorot mi veli deka sum realno za invitro so toj amh sto mi e namalen .. no da ne gubam nadez i za inseminacijata nikogas ne mozes da znaes sto kako bi bilo

3. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    1.039
    На колку дена добиваш циклус? Ако имаш доцна овулација да не се работи можеби за кратка лутеална фаза, тоа се сомневам јас за мене.

4. Vanila&argan

Vanila&argan Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    601
    И јас сум ист случај, се’ е супер нема проблеми, само генетски мутации за кои примам терапија, успеав да останам бремена со 4 инсеминација, ама за жал заврши со missed.

5. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    1.039
    Следно и јас сакам да испитам мутации ако изнудам упат од гинеколог, ако не ќе испитам приватно.
    Првата инсеминација ја правев на Гак, втората приватно и со стимулација, па ќе видиме.

6. Vanila&argan

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    601
    Нека ти дадат упат, зошто да плаќаш на приватно сигурно е изгор. Јас испитав во државна. Кариотип испитувавте ли?

7. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    1.039
    Немам испитувано ништо такво. За упат не знам дали ќе сака да ми даде матичната бидејќи немам абортуси, немам бихемиски, се спремам дека ќе се буни да ми даде ама ќе се обидам.

8. Vanila&argan

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    601
    Ама зашо да се буни? И јас немав абортуси ни биохемиска ни ништо па си побарав да ми даде упат. На почеток од месец ги пуштаат термините нека ти закаже и крај. Нема што да се буни, имаш право да си испиташ.

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Orhideja7593

Orhideja7593 Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.003
    Секогаш на 27/28 дена ама од како правев хсг трите наредни ми беа на 25 дена сега веќе четвртиот си беше на 28

10. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    1.039
    Епа ако овулираш на 20ти ден а имаш 27-28дена циклус, дали некогаш ти спомнале за кратка лутеална фаза и дали си примала терапија некаква?
    Јас имам кратки циклуси, 25-26 дена, поретко добивам дури и на 23-24 дена. Тофовски на Гак ми го спомна ова и затоа ми препиша утрогестан после инсеминацијата, за жал секако беше неуспешна. Подоцна истражував малку на темата и се што е пократко од 11 дена од овулација до менструација го сметаат за кратка лутеална фаза каде ендометриумот нема време доволно да се здебели за да се случи имплантација.

11. *MalinkaM@M

*MalinkaM@M Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2023
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    169
    Прегледите кај Бојаџиев, ама пошто се паѓаше сабота да правам инсеминација, ја правеше доктор Димитров. Ама можно е да во цената ми ја наплатиле инекцијата за стоп пошто претходно не ми беше платена.

12. *MalinkaM@M

*MalinkaM@M Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2023
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    169
    Леле исто и на мене, јас ова прв пат го дознавам... само по ехо преглед и мерење на големината на фоликулите, ми кажа кога да ја ставам инекцијата и по 2 дена на инсеминација.

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.140
    Допаѓања:
    809
    Јас успеав да останам бремена природно со низок амх на 36 год. а амх ми беше откриен на 34год. од 0.4 значи во моментот кога сум останала бремена сум имала и понизок амх ти од мене ем си помлада ем амх каде каде тие поголем.
    Кој ти препорачува со кломифен да ја правиш инсименацијата?Ако е доктор специјалист за инвитро во ред е можеш да пијаш кломифен но ако е матичен доктор да си се консултираш со доктор специјалист за инвитро пошто со кломифен се трошат резервите ти немаш многу низок амх и годините ти се добри мој совет е ако не си бидена кај доктор специјалист за инвитро да си одиш и да се консултираш што понатака иначе со тој амх можеш и природно да останеш бремена и колку тие тсх го бараат да е најмногу до 2.5 кај мене беше 3 три и нешто ми се движеше и баш месецот кога почнав да пијам терапија за тсх тогаш останав бремена можи немало врска така се потрефило но добро е да се има тсх под 2.5.

14. Orhideja7593

Orhideja7593 Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.003
    Не тоа сега го приметив сама после првата инсеминација

15. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.065
    Допаѓања:
    1.808
    Devojki aj da pisam i ovde. Posle 1 godina neuspesni obidi i eden missed se resivme za 1 inseminacija. Bev stimulirana so klomifen i stop inekcija ja primiv. Pravev GAK iskreno ne ni znam kako se vikase doktorkata. Nie i 2 so maz mi nemame problemi edinstveno jas imam obicna vodena cista a ne mi pravi nikakvi problemi samo si stoi ama ete ne bidnuvase prirodno. Psihicki se spremav za in vitro duri i ke zakazev new born konsultacija. Na 14 den od inseminacijata pravev test i bese negativen se razocarav se iznaplakav ama ( jas sum muslimanka) rekov gospode ovoj pat ostavam vo tvoi race neka bide sto sakas. Na 16 den od inseminacijata imav malo krvarenje kafeavo rozevo i samo na brisenje ednas pa rekov mi dojde porano i kladov vloska i izgubiv nadez. No mi padna cudno sto ne krvarev poke a i nekoi dr simptomi sto gi imam sekoj mesec bidejki imam redoven ciklus gi nemav. Na den na dobivanje t.e 19 den od inseminacija pravev test i op pozitiven. Ne mozev da veruvam deka ke bidne a i posle negativen test no ete cudo od gospod. Bez razlika na vera nasiot pat e ist so bolka a i mn solzi i fala vi sto mi bevte poddrska. Ke ve citam uste dolgo bez razlika sto ostanav trudna iako nekako mn mi e strav dali se ke bide vo red ovoj pat. P.s denes ispitav beta 429 mi bese. Guski do site i sto pobrzo 2 crtki site da si vidite❤️

На Nala1806, MinaK, Dr.Zzz и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Vanila&argan

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    601
    Со лесно и се’ да биде добро до самиот крај :l:

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    254
    Матичен доктор издава за генетски не гинеколог.

18. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    254
    Јас испитав пред 5 години зашто мајка ми се сомневаше дека имам исто како она. Кај матичната ни зема упат.

19. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    254
    Devojki kolku godini imate? Kakvi vi se vrednostite na LH hormonot na 3ti den od menstruacija? Dokolku se niski nema potreba da ispita odma dava stop inekcija no dokolku se povisoki(vo granica na normala) kako kaj mene togas nema potreba da vi dava stop inekcija dokolku samoto telo laci(normalno so prethodna proverka, kaj mene 2 dena pred inseminacija proveri). Pak ke povtoram ako ste primile stop inekcii ste imale sigurno ovulacija.

20. Vanila&argan

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    601
    Мене матичниот гинеколог ми издаде упат, не општиот.