Postapkata e 8000 a plus za obrabotka na spermata zemaat plus 8000 mislam nas ni zemaa za drugi neznam. Jas eve sea ovie denovi treba da pravam test pa Cekam rezultati.
I mene ne mi bese bas jasno nov spermogram praat 2000 pa nesto za obrabotka i se na se ne kostase 16000 ama ja napravija spermata 95.% podvizna i sea cekam da fati mos i zatoa bese poslapo nz zavisi od problemot.
Vaka sega mozebi ne bev jasna maz mi ima normalna sperma a jas so policisticni jajnici i imav samO dva folikula zreli i doktort predlozi posledovatelna insem. Ama za da ne mi ja stava dvapati ja stavi edns i vo formularot pisuvase podviznost na ostavanje na primerok 40% a po obrabotka na spermata 95% mozebi se greska izraziv preska da e popodvizna tuku bidejki e normalna spermata dala takov rezultat. Ova po obrAbotkata Sega mozebi ke vi e jasno sorry za nedorazbiranjeto.
Фала многу на одговорот, а пред инсеминација кај него ги правеше испитувањата? Ми рекоа дека е најскап па затоа ме интересира колку од прилика е целата процедура, за да можам да направам споредба. Фала ти уште еднаш ма одговорот.
Kaj nego gi pravev samo ispituvanjata na provodnost na jajcevodite a drugite ne primer vaka kaj maticnata papa test i mikrobioloskite vo sk za hormoni na treti den od menstruacijA. Za skapo pa skapo e ama bar mnogu dobro si ja rabotat rabotata dostapni se vo sekoj moment i za se.
Инсеминaцијa прaвенa нa 16.11.2016.Акo нa bhcg е пoзитивен резултaт зa бременoст,кoгa нaјрaнo мoже дa се утврди нa ехo??
Мислам дека ова што го направил Органџиски е малку перење пари. Во секоја клиника каде што се прави инсеминација - се обработува спермата. Ова како обработување со некој нов метод и мене ми го правеа во Ремедика и чини 9100 денари. Органџиски може и да си измислува работи, знам мал куп девојки кои излегле со празни џебови од кај него заради некакви „задолжителни“ интервенции кои воопшто не биле направени... Се надевам сепак дека кај тебе нема да биде ваков случај.
Инсеминацијата претпоставувам се прави околу 14тиот ден од циклус, тогаш веќе станува збор за 6та недела од бременост и секако ќе се види на ехо, а дури може и срценце да се чуе.
Zdravo! Me zbuni ova 4 inseminacii?Mene ginekolkogot mi rece so 2 moze,ako ima oligospermija/ Zdravo! Vo koja klinika pravese inseminaciii i kolku cinat?
Devojki,a kade pravevte HSG? Mene mi rekoa deka vo Sk. imalo za 4500 denari ,bidejci kaj nas ,vo mojot grad nema drzavno ,moram na privatno.... Me interesira cenata?
Да има во скопје јас правев на приватно во рентген Толовски се наоѓа кај мвр и ме чинеше 4200 денари,процедурата е кратка и резултати веднаш
Ја пред тро години платив 4200 сега покачиле но не е голема разлика Искрено не е толку болно како појаки менструални болки повеќе се чуствува притисок во долниот дел од течноста што ја пуштаат но сепак е индивидуално се издржува кратко трае и се оди со чисти микроболошки брисеви