Јас со кломифен едвај еден имав првите два пати, и сега еден кој едвај расте, докторот сумља и дека би пораснал. Па ќе видиме...
Moja bliska prijatelka po priroden pat si ostana bremena i toa so bliznaci. So godini se macese koga inotkrija deka edniot kanal i e zapusen resi da go ostrani pa posle 4 meseci da se izraduva
Јас платив 14.000 и тоа е реалната цена (стоп инекцијата и сите др испитувања секако мора да се платат каде и да идеш, како и стимулацијата пред зафатот + апчињата пост инсеминација да бидеме реални и во гак си ги купуваш на приватно вкупно околку 4/5000 коштаат.) фоликометија не ми наплатија ниту еднаш ама сепак сум им редовна пациентка, можеби затоа. Прво ехо откако останав трудна ми наплатија и сега двапати бев за срценце и како се развива не платив ништо.
Zdravo devojki vcera pravev prva inseminacija.. imav 4 folikuli sto doktorat kaza deka e mnogu dobro .. inace sum so namalen amh 1.06 mi e ... piev klomifen 5 dena po dve apcinja i od niv 4 folkuli imav .. nekoj so uspesna inseminacija da mi dade malku nadez ? Siptomi isto taka posle kolku dena se pojavuvaat ..fala vi
Јас сум со успешна инсеминација со кломифен. Симптоми деновите околу добивање на циклус, исти како за добивање. Со среќа
Isto uspesna inseminacija. 6 nedela sum, simptomi: na 14 den od inseminacija negativen test, posle 2 dena implantacisko krvarenje, bolni gradi oteceni i smeneta boja posledno docnenje na menstruacija. Ova moe iskustvo samo. So sreka neka ti e.
Интересно е твоето искуство. Мене ме интересира ако можеш да споделиш колку мм ти беше фоликулот пред инсеминација, дали прими стоп инекција и дали продолжи да имаш односи во текот на тие 14 дена. Навистина е чудно имплантациско 16 дена после инсеминација. Повеќе личи дека подоцна си останала трудна, не на денот на инсеминацијата.
Da iskreno i jas taka si mislam. Sum ostanal pokasno bremena prirodno. Bev stimulirana so klomifen pa primiv stop inekcija i nareden den mi bese inseminacijata. Imav 2 pogolemi folekuli od 19 i 21 mm ama pa nemav zdebelen endometrium zato si piev estrofem. Na Gak mi kazaa koga da imame odnosi znaci vecerta utre sabajle i utrevecer nie i si prodolzivme kako so imavme vreme. Maticnata sepak si racuna deka sum ostanala so inseminacija bidejki kako so rece spermatozoidite i do 7 dena prezivuvale taka da zacnato pokasno. Ne znam kolku e tocno ova no sepak si go racunam kako cudo jas.
I jas sum so uspesna inseminacija od prva. Simptomi mi se javija tocno posle nedela dena no ne mnogu jaki, nesto sto znam deka go sledev toa bese temperaturata ne mi se simnuvase pod 37.1 a ne se osekjav kako bolna. Drzime srekja site za tebe
Девојки,АМХ задолжителен ли е за инсеминација? Сите ли го испитуваат пред инсеминација,каде се испитува државно приватно и цена?
Zdravo devojki ! 5 den od inseminacijata imam nekoj blagi bolki dole nisko vo stomakot i dve bubalici na lice i gradite napred me bolat dali e toa nesto normalno da se nadevam li na nesto ubavo ? Vi blagodaram
Приватно накај 4000 ден, на клиничка биохемија со упат од матичен гинеколог 250 ден. Јас прочитав до високо фсх барале амх, нека ме поправат членките ако грешам.
Ja Jas prvata inseminacija ja pravev vo 14 casot ,mislam se zavisi koga ke ja primas inekcijata stop pa se presmetuva koga ke bide inseminacijata
Da normalno e i ne ne e rano isto taka imav i jas kako grcevi od vreme na vreme. Nadevaj se na ubavo ti posakuvam mnogu srekja