Zdravo na site, naredniot mesec prv pat ke pravam inseminacija bez stimulacija so klomifen bidejki problemot e polozbata na matkata, a ne folikulite. Pa sakav da ve prasam, koja e procedurata za ostavanjeto na primerokot od soprugot? Kolku vreme pred da se napravi inseminacija treba da so donese primerokot? Fala vi na site
Nie pravevme vo sistina saat vreme pred mene da mi go stavat materijalot soprugot go ostavi tamu, odnosno si imaat posebna soba i ne preporacuvaat nosenje materijal od doma
здраво , ве читам извесно време и сакав да споделам имав една природна бременост во 2022 година но за жал заврши со спонтан во 6та недела . Од тогаш одам во њу борн кај др хаџи лега по мене најдобар до сега и однос и стручност , ги направивме сите испитувања се е добро освен имам мутации односно тромбофилија која ја решивме со аспирин и метилирана фолна . Во четвртокот правев прва инсеминација , бев стимулирана со кломифен и примив стоп инекција во вторник навечер откако имав два фолекули од 20 /21 водечки и неколку помали ,спермограмот беше супер пред обработка 85% по обработка 95% со 72 мил. сперм во 4 мл материјал . Процедурата беше супер лесна и воопшто не ми беше болна . Поручекта после инсеминација имав многу болки во левиот јајник каде и ми беа фолекулите помислив дека нешто лошо се случува петокот исто имав непријатност и болка но далеку помалце него таа во четвртокот .Сега исчекувањето е најтешко се надевам оваа голгота дека ке заврши после 3 години исчекување . Ви посакувам и на сите кои се обидувате да си имате успех што побрзо .
Ајде со среќааа и само опушти се се ке си биде во ред. Инаку исто и јас после инсеминацијата буквално два дена неможев да се исправам од болка(дента на инсеминација и следниот ден) после ми помина и почнаа грчевите Држам среќа и за тебе Пс супер ти се материјалот и фоликулите (мене ми беше со 15мл материјал и два фоликули од 18мм и 19мм)
Ti blagodaram mila neznam kolku da se nadevam ja inseminacijata posto amh mi e namalen 1.06 mi e pa ke videme
Извини, каква положба на матка имаш ако не е тајна? Мене Толовски ми кажа дека имам благо превртена и ми кажа позиции и после односи на 3-4 перници под задник да седам.
Дали може и има време некоја да ми ја објасни постапката за инсеменација на ГАК? Колку време трае? Дали имам потреба од слободен ден тогаш? Се чека ли многу? Од кој ден после циклус ви почнаа подготовките?
Jas dosega pravev edna inseminacija no bez stop inekcija, samo klomifen I ovurnorm piev. Kade pravevte vie?
@Denica123 следам и јас за положба на матка. Мене кај Толовски ми кажаа супер, потоа двајца гинеколози кога ја гледаа снимката исто не изрегираа никако, додека во Њуборн на снимката ми рекоа малку искривена ама добра. Сега се замислив.
Prvo zavisi koga imas zakazhano. Jas na primer imav vo 9 zakazhano ama cekav najmalce dva saati za pregled pa koga mi kazaa deka denta moze da se pravi mi rekoa da go viknam soprugot da ostavi matrijal. Otkako ke ostavi tamu na lice mesto, ke vi recat da se vratite za dva saati. Mislam deka nekade okolu 13.00h mi ja napravija I uste nekoi dopolnitelni 20-30 min da polezhite po aplikacijata. Mene skoro cel den mi pomina na GAK a potoa preporacuvaat miruvanje istiot den. Jas po preporaka na ginekolog od 3ti den od ciklus pocnav da pijam klomifen a inseminacijata bese izvedenena na 11 den bidejki predhodno bese vikend. Se nadevam deka mojot odgovor ti pomogna.
Мене гинекологот кај што идев порано ми кажа уште тогаш пред некоја година за матката дека е благо превртена. Потоа сменив матичен гинеколог и она ми кажа истото, и двете беа со советот за положба при завршување на односи. Толовски баш баш и ми објасни и положба за секс и после тоа да редам перници колку можам под мене.
Е мене ме напнаа ептен на ГАК. Ајде преку луѓе до докторот дојдов. Ми вика идеме со инсеменација, ама прво хсг. На ГАК нели само две прават два дена во неделата и ајде приватно. Идам петокот докторот на одмор, идам денес не дошол му каснел летот ( изговор што апла се гледаше дека лаже сестрата. Викам ама вие ми рековте за денес, од работа излагаме, верувај со солзи на очи се симнав по скали. Веќе две недели од циклус ќе поминат и осеќам дека за следен медец ќе ме остави. Секој ден малтретирање до клиника терам.
Za inseminacija ili hsg gak kazuvate? Jas nemav nikakvi problemi za inseminacija. Sledevme so maticnata primiv stop pa utredenta kaj niv. Ne me pregledaja deka veke imav primeno inekcija samo dokumenti ostavivme materijal pa za 1 sati i 30 min se vrativme odma bese postapkata samo malku lezev tolku.
За инсеменација. За хсг си отидов приватно. А за инсеменација темпираат на плодни денови како што мислам? И треба апстинација? Мене веќе 13 ти ден ми е од циклус. Де надевам утре на некој одговор од докторот ако дојде.
И јас правев кај него пред 6 дена инсеминација, само пофални зборови и од мене за докторот, најдобар до сега. Иначе после стоп инекција имам болки во јајниците секогаш... не знам што се случува. Само овој пат по благи од предходно.
jas samo imav bolki na denot na inseminacija mnogu epten i sledniot den isto samo so pomal intenzitet ajde drzam sreka neka bide so pozitiven rezultat za dvete sega samo nekoj taka kako pritisok imam vo jajnicite blag odvreme na vreme
Предходно бев со болки цели 2 недели после стоп инекцијата (како јаки симптоми за добивање). Овој пат послаби и само како притисок како што викаш, па се надевам на позитивен резултат Држам среќа кај сите.. Ова ми е последна инсеминација, па се надевам дека ќе биде последна ради две цртки Докторот рече ако и оваа е неуспешна следно е инвитро