Devojki ! 10- ti den od inseminacijata pravev domasen test negativen dali e rano ili da ne se nadevam deka kje bidi pozitiven ve molam iskustva ? Razocarana sum
Може ли објаснување зошто сте се одлучиле за инсеменација? Дали јајцеводите не ви се проодни? Или нема врска тоа? Или едноставно природно не се фатило до сега? Инсеменација дава поголема сигурност дека ќе имате плод или не мора да значи
Za insemenacija kaj mene resi doktor specijalist. Za insemenacija treba da se proodni kanalite ili pak edniot od niv. Prirodno skoro 3 godini ne se fati. I mene iskreno nisto ne mi e sugurno, duri i invitro mene licno ne mi e garancija za uspesna bremenot.
Imam problem so amh mi e namalen , a vacer ne mi odobruvaat za invitro bez da imam napraveno inseminacii .. kanali snimano proodni mi se
Рано ти е. Ако е од аптека тестот преку урина рано е. Мене ми рекоа на 15ти ден од инсеминација преку крв да проверам bHCG. Стрпи се уште малку и за едниот и за другиот тест
3 години не се фати природно со еден јајцевод и полицистични јајници.Инсеминација не дава сигурност како што ништо друго не е сигурно ама што да се прави
Не ти треба рецепт зашто секако оди на приватно. Девојки овие две недели повеќе уживкање помалу стрес и ви посакувам да имате среќа како мојата и на @Besbes24 . Со вас сме до крај
Сакав да те прашам.. Дали имаше некои симптоми по инсеминацијата или? Кај мене имаше фоликули од десна страна и така во теј дел чувствувам од време на време некое тапо стегање.. друго ништо..
Ete uste 1 zaboraviv da kazam. Pravev inseminacija na gak pa bese edna sestra tamu Mira ako pamtam ubo. Zenata ke ja zemev za doma takva nadez mi dade: ne da se nadevame deka ke bide, MORA DA BIDE. Zosto si dojdena ovde zosto go pravis ova za da bide. Taka da KE BIDE,MORA DA BIDE. Na site vi posakuvam uspeh.
Друга работа сакав да ви кажам на сите што истражував по нетов во центри за ИВФ.. гледам многу од нас се секираме за бројот на сперматозоидите. Баш слушав доктор специјалист за асистирана репродукција - ќе ви остаам и линк подолу. Вика- максимален успех се постигнува со бројка од 9мил. Значи дури и да има повеќе , процентот на успех не е поголем. Исто така вика дека и кај пациентки кај кои било аплицирано само 250 ИЛЈАДИ шансите за успех се сепак 4%. Што воопшто не е малку! Гледам дека странциве идат и до 6 инсеминации слободно. Со секоја наредна инсеминација исто шансата за успех се зголемува! Исто така кај групата која по апликација лежи , има значително поголем процент за успех отколку кај оние кои веднаш по апликацијата стануваат. Сакав да ви кажам тоа што си го кажав на себе. Само смирено, се ќе биде. Медицината е толку напред отидена! Сите ќе си бидеме со бебче one way or another.. дишете длабоко и сакајте си се со маженцата.. се ќе си дојде кога треба.
И јас така вчера после инсеминација си реков: се е завршено од страна на медицина,сега се чека на природата и на Господ. И од сабајле пак стара песна,читам,гуглам,па мислам дали у право време е инсеминацијата направена,дали направив правилен избор кај ќе правам,итн…Сето тоа како резултат на анскиозност и исчекување
Знам, истото и јас. Ќе докторирам на темава мислам. И после тој прцул ќе порасне и ќе ти вика “шо знаеш ти” Се смеам коа ќе ми текне дека пред 10 години најголем страв ми беше да не сум трудна Се ќе си се нареди.
Да. А сега викаш у себе за време на инсеминација: ставај брату од тоа примерокот и повише ако има. И на глава ќе стојам ако треба хахахахах
Феминки мои,гледам темата за овулација е заклучена,па сакам тука да ве прашам дали сте имале искуство со покачен апетит како пред мензис за време на плодни денови? Имате ли прашано доктор во врска со тоа? Читам на нет дека е можно за време на овулација.Се надевам дека не е до ПМС и се надевам дека нема да добијам бидејќи ми е втор ден од инсеминација.
Денес 12ти ден од инсеминација ПМС симптоми на најјако Се надевам нема да добијам за три дена. Пуштам среќа на сите да си видиме II.
Mene mi e 12 ti den pravev preska test izleze negativen za dva dena ke go povtoram no mislam deka nema da ima nisto ... da imase nesto ke pokazese barem bleda linija