Јас имам матка поставена во обратна позиција и ме советуваа дека после однос се лежи на стомак(можеш перница да си ставиш и да легнеш на стомак ама нозете како за доги), ова ми беше совет од стручни доктори.
Почекај уште 2-3 дена и направи преку крв. Јас не дека многу се надевам ама планирам така да направам.
Мене докторот ми рече тест најдобро да се направи три недели после инсеминацијата. Предходно може да се добие и лажен резултат... едната цртка сега не мора ништо да значи, има уште време Јас за тест, ако не добијам би си почекала уште една недела. Па ќе направам преку крв.
Zenicki, dali vi se ima sluceno da probuvate so klomifen i letrazol i da ne deluva, da ne rastat folekuli? I kako se spravuvate so toa? Dali doktorite preporacuvaat nesto drugo?
Феминки мои,вие што сте биле стимулирани со Летрозол,ви се случило ли опаѓање на косата? И тоа од една доза?Прво го игнорирав,у смисла ај не си барај симптоми,ама речиси пола од тоа шо ми беше е.
Da odev, so klomifen 2-3 pati imam probano i neuspesno, a so letrazol ednas i otidov na folikulometrija kaj tofoski ama ke pregleduvase nekoj praktikant i neznaese dobro da gleda a tofoski bese bas nezainteresiran i mi rece nerastat i tolku. A me zacudi deka posledniot pat koga bev so letrazol dobiv tocno na denta ne mi docnese
Од лично искуство, и вагинално користев Utrogestan и се боцкав во ист период, навечер ми се отвараше апетит и потреба за солена храна.
Мој совет ти е да си најдеш доктор од приватниве што сериозно ќе се залага за твојата ситуација. Не знам кој е Др Тофоски,тука имам читано за него дека има задоволни и на ГАК дека е ако не грешам,ама нема врска тоа. Не може практикант да ме следи а докторот незаинтересиран да биде,во никој случај! И не може: немаш фоликули и да останеме на тоа. Као демек тоа е,немаш фоликули. Ако си спремна,пут под ноге и консултација на приватно!
Во овие 14 денови чекање се што ќе осеќаш се должи на терапијата. Кога ќе го видиш позитвниот тест тогаш веќе симптомите ќе ти бидат комбинација од терапијата и од твоите природн хормони што ќе почнат да се лачат. До тогаш само гледај да не се вознемируваш и да се чувствуваш убаво.
Има тука многу пишувано на таа тема,препорачани се повеќе доктори од лично искуство на членки. Прашај за препорака и после тоа одбери си го докторот кој ќе ти биде достапен и посветен.