Да пријавам 5ти ден од инсеминација,а од вчера страшна вкочанетост во половината како пред добивање Примам Утрогестан,се надевам дека и после него нема да добијам Ме интересира колку ви беше дебел ендометриумот и бројот и големината на фоликулите пред инсеминација,кај тие што успеа и што не успеа? Знам дека е индивидуално,но додека чекаме и побудалуваме барем некоја наша статистика да си направиме,со оглед на тоа што е мал процентот на успех Кај мене беше 7,5 мм ендометриум и еден водечки фоликул 17мм. Чим одлучил др да ми направи инсеминација,ваљда биле задоволувачки критериумите. Офф само тоа мислам.
Endometriumot pred inseminacijata mi bese 8 mm ama piev estrofem zatoa sto ne se zdebelvase. Imav 3 folekuli mislam 19 21 i 22. So sreka,ke bide.
Кога ми беше успешна инсеминацијата ендометрумот ми беше 10 мм и имав фолекули од 17 и 19 на два дена пред инсеминацијата. Ти посакувам да си видиш и ти две цртки
Јас еден месец бев со кломифен и не пораснаа, вториот месец со летразол исто беше. Веќе третиот месец по препорака на докторот преминавме на Гонал инекции. Третиот месец имаше доста разлика со Гоналот, ама имав една фоликуларна циста и решивме тој месец да не ја правиме инсеминацијата. Четвртиот месец исто одевме со Гонал и супер резултат имавме, неколку добри фоликули околу 19-20 мм, и успешна инсеминација со близнаци
Јас од сам почеток одев кај доктор Тофоски на ГАК, првично хистероскопија правев кај него, а после и целиот дел со инсеминацијата
Стимулирана со летразол, на 10ти ден Ендометриум 7мм, три фоликули 17мм и 2х20мм, стоп инекција на 10ти ден 20h, инсеминација на 12ти ден 10h. 14 dpo бета 200 претходно скоро никакви симптоми.
Dali ima nekoja sto ima pominato okolu 8 dena od insemenacija i se oseka mnogu izmorena bolka vo lev jajnik (kade sto mi bese vodeckiot folikul) nadignje premnogu mokrenje, inaku ovaa mi e 4 i dosega taaka se nemam osekano
И јас пријавувам неуспешна. Без разочарување, после одмори нови сили за нов предизвик. Следен чекор ми е инвитро...
Јас ја купив од Систина,ама не од аптеката туку од ИВФ одделот,по иста цена како секаде околу 2000ден беше. Така да можно е и кај нив во аптека да ја има или јави се во Систина прашај,ако веќе ептен не можеш да најдеш.
Лепотици,сте имале ли имплантациско крварење и на кој ден од инсеминација. Мене ми е 8ми ден од инсеминација и имам ееептен ситни неколку точкички бледо розеви на секојдневната. Не се надевам на бременост ама ич,ама ова малце ме замисли
Jas pa vcera na isto 8 den imav na brisenje kafen iscedok isto i mene me zamisli pa se nadevame ke bide
Кај мене се светло розеви точкички едвај се гледаат,ама ако сакаш ќе ги видиш Дај Боже да сме труднички