Fala zenski mnogu ovaa mi bese prva inseminacija sega ne znam dali da pravam odma vtora a vo avgust sum na odmor vekje ili da ostavam posle odmor na Gospod pa sto bide bide
Odmori eden mesec , olabavi organizam i glava. Mene pa ako mi kakasni ovoj mesec nisto nema da bidne od mojata insemenacija, koleska ide na odmor ke nemozam ni 10 min da zakasnam na rabota , a ne pa den da zemam kako sto si imav plan. Ako se poklopi se kako sto treba moze ke uspeeme da napravime. A pa me zamisli Tolivski, posle hsg mi vika za 3-4 meseci ke ostanes bremena. I plus nekoi soveti za polozbi mi dade. Pa edna stara medicinska sestra na maz mu kaza sekoj den na gladno po eden andol ili aspirin da pie . I ova me zamisli. Ke preprasam pa ke spodelam i so vas. Nisto ne gubime ako se proba. Samo da ostaneme site so pozitivnost
Толовски кажува дека најголеми шанси за зачнување има во наредните три, четири месеци после ХСГ затоа што каналите се "прочистени " и има поголеми шанси ,да, и добро е што дава надеж секако...меѓутоа влијаат многу многу други фактори .Тој НЕ гарантира дека ќе се случи тоа . Затоа што и е лудо некој -било кој да гарантира дека 100% ќе биде. Посакувам среќа на сите
Zdravo draga i mene mi e isto zs i ja imam problemi so kanali i pravev hsg izlegooa proodni i zatoa se zamaram i se mislam dali i ovoj mesec da odam inseminacija ili da probuvame prirodno i ja sakam ovie tri 4 meseci da gi iskoristam najpametno a sto ti rece tolovski drugo
После тоа добив, неуспешна беше инсеминацијата, поентата ми беше дека за 13 дена hcg од инекцијата беше доволно излезен од организмот за да не обои тест.
Далеку дека гарантира, но ми се погодија и некои особи околу мене кои баш после месец или истиот останале бремени. Ништо не е сигурно, ни инвитро не е гаранција. Ама еден ден сите ќе бидеме мешковци
Zdravo, da ve prasam tie sto do sega imate praveno inseminacija, kolku chasa posle primanje na inekcijata ja napravivte inseminacijata?
Ми рече во моментот на свршување задникот да ми е подигнат на висина како што ми покажа на креветот, отприлика некои 20цм. И со неколку перници под мене да лежам така некој половина час. Се ќе пробам. И совети од доктори и чаеви и се. Ама не се откажувам и идам до посакуваната цел.
Fala mnogu, jas ja primiv pred 2h i mi zakazaa inseminacija vo vtornik vo 10:00h, pa me zacudi deka ke pominat poveke saati, ama taka treba izgleda. Fala ti
Пробај и инсеменација и имајте си односи. Ништо , ама апсолутно ништо не губиш. Толовски тоа што ви споделив. Баш со една поранешна колешка се видов скоро, она 5 години исто борба за бебче. После прво хсг останала бремена. Дали прочистувањето на каналите помогнало, дали така и де поклопило незнам. Исто и за едни апчиња на природна база сестра и пиела, а била со хормони хаос, полицистични јајници, др и кажал ти теоретска шанса немаш природно. За апчињата по некој форум прочитала, почнала да пие и со еден однос со свршување тоа месец останала бремена.
Јас имав огромна надеж се поклопуваа многу ситници дека ќе биде успешно, самиот доктор што ме доведе до инсеминација многу позитивно зборуваше и ми рече од сите случаеви најсигурен сум за вашиот дека ќе биде успешно,бев во облаци тие денови се додека не добив и треснав јако надоле... Ама тоа е,идеме понатаму.