Kade ja pravese inseminacijata? I jas sum slusnala deka nekoi gi pravat odma posle 12 saati, a nekoi posle 36..
Mene vo sistina mi rekoa deka inseminacii pravele preku eden mesec. Mozebi najdobro e da se slusnes so doktorot ili sestrata i da vidis sto ke ti kazat. I bez gubenje nadez, samo napred. Jas sum na 10 den od inseminacija cekam uste 4 dena pa da vi ja spodelam mojata borba...
Доколку стигнеш до инвитро од фонд ти ги важат преку една. Но ти доколку сакаш можеш да си направиш. Но таа од фондот нема да ти ја важат. Но не шкоди доколку си направиш една по друга. Јас имав така направено, за жал неуспешни. Но никогаш не се знае Посакувам среќа
Eve gi moite testovi prviot e od 12 dena posle stop inekcijata 2 e od 13 i 3 e od denes na 15 den od stop inekcijata jas primiv 10000 edninici choriomon ke pocekam do deka ne mi kasne pa ke vidime kako ponatam mi bese 4 insemenacija 3 po red sekoj mesec samo pauza imav maj bidejki posledniot ciklus mi bese na 60 dena skoro taka da ke pocekam
Јас нон стоп правам вака, ама малце ми била свртена матката и гинекологот ми препорача странично, кај сите различно. Сакав да те прашам, мислам дека ти пиша маж ти каде правел спермограм приватно?
Ja denes trebase da pravam test preku krv vo sistina ama dzabe ke otidam do kaj doktorot da se konsultiram deka imam dobieno sto ponatamu
Zdravo zenski da ve informiram doktorot i prepisa klomifen dali od vecer da pocnam da go pijam prv den fakticki od ciklus mi toa sto mislev deka e im krvarenje i izgleda mi ke odam na 2 inseminacija pa ke vidime
Od koj den da go pies treba doktorot da go prasas, za taka seriozno raboti treba isklucivo konsultacija samo od doktor
Zavisi kako ti kazal doktorot, jas piev od 2 den ciklus ama cista krv ko ke imav. Sepak konsultacija obavezno so doktor sepak toj odreduva koga.
Да , во Генеа. И носевме од дома, девојката на телефон ни кажа за пола саат да стигне и ќе отстои еден час, па ќе ја приверат.
Уфф и тоа како. Имав 6 фоликули од по 18 до 20мм кога примив стоп. Ја примив инекцијата навечер во 00h во сабота во понеделник околу 12h правев инеминација а вечерта пред тоа недела навечер мислев ќе умрам од болка такви грчеви такви болки во дваја јајника паралелно. Сопругот планираше на брза помош да ме носи, воздух не можев да земам. Утре дента кога и кажав на докторката рече дека тоа е добар знак и дека треба да болат.
Denes a 14 den od insemenacija dobiv pozitiven test so mnogu bleda linija od simptomi samo bolka vo stomak i bolka vo grb, otidov pravo kaj doktorot mi zedoa krv rezultati vo cetvrtok dali moze da nastanuva bremenost so obzir deka n 10 den dobiv pozitivm na 11 a na 12 i 13 den bea negativni testovite i denes na 14 pozitiven
Правев прва инсеминација денеска пред постапката докторот искоментира за материјалот дека не е многу добар. Сега гледам во извештајот 8милиони. Какви се вашите искуства? Да се надевам или тешко овој пат
Jas pravev pred 14 dena so 1 milion obraboteni denes dobiv pozitiven test so bleda linija ke znam koga ke mi izlezat rezultatite od beta a toa dur cetvrtok
Да, фала му на бога. Бев стимулирана со кломифен 2х1 5 дена и 4 фостимон инекции, стоп инекција на 12 ден од циклус на 14ти инсеминација. После две ипол години активни обиди бидна со прва инсеминација.