Devojki,ne se pravi istiot mesec HSG i inseminacija? Mene mi rekoja mozno e da se ozraci jajce kletkata....Vase iskustvo
I mene ne mi dozvoli maticnata poradi ozracuvanje na jajce kletkata rece toj mesec da se pazime,a vo Sistina po iskustvata gledam pravat istiot mesec.
@drbeti1978 и јас во Струмица околу 800 ден платив. не се препорачува истиот месец инсеминација. Но знаеш, по хсг некои девојки остануваат природно. се растегнува матката и каналите, и оп, се фака ембриончето среќно
Девојки Здраво Нова сум на форумот и би сакала да Ве прашам: на 15.02 правев инсеминација, и еве веќе неколку дена јајниците ме убиваат од болка... Дали некоја од Вас се соочила со истово? Благодарам
во општата болница.јас имав упат кај Киров и Триводалиев. само не знам дали им е исправна машината. јас пред скоро 3 години, чекав неколку месеци да ја поправат.
Dali jas razbrav dobro? Ti si od Strumica,a maticniot ginekolog ti zakaza vo Skopje ?Mojata doktorkarece moralo na privatno ,bidejki kaj naj ne pravat
извини @drbeti1978, ти влегувам во темата. Постои можност да бидеш пратена во Скопје на ГАК. Кога јас со мојот HSG документ снимка бев во Скопје, др Трајанова ми речe "Зошто не си дошла во Скопје, да ти направеме HSG, си чекала толку време во Струмица". Побарај си термин за специјалист за репродукција/неплодност во Скопје, и таму ќе се договрите за HSG.
Да јас сум од струмица,матичен ми е трајчо иванов и ми закажа за во скопје, на 26 јануари бев таму, ми беше 5 ден од циклус и докторката ми вика( Роси се викаше) дека треба да ми презакажат и некаде 12 ден од циклус се паѓаше, па да не имало некој проблем и ми вика ај следен циклус јави се на оделението за стерилитет па ќе ти закажат, се јавувам вчера и ми викат на абуланта се парави тоа. и сега ќе чекам следен циклус. дали сите испитувања треба да не се постари од 6 месеци мислам на хормони микробиолошки, моиве истекуваа заклучно со 22 февруари и сега пак треба цела постака на ново а во струмица немаат реагенси за хормони.
немат да. Рекоа во Април ќе ги има на државно. Започни си со HSG, од таму ако ти се преодни каналите, истиот специјалист ќе ти биде и за инсеминација. А Хив/хепатити имаш ли?
Dobro,mene ne mi e jasno ,neli treba da se prave najkasno do 11 den od ciklus? Imas iskustvo vakvo,zato sto mi rekoja deka za vo Skopje ,najprvo trebalo eden upat za specijalist za neplodnost vo Sk,pa tamu ce mi zakazat povtorno? I kaov problem imalo koga si otisla na 12 den od ciklus ili samo da te zamavnat?
што и да ти закажат, прво мора консултација со специјалист, без разлика дали хсг или хистероскопија/лапоскопија. ако сакаш хсг преку Гак 1. консултација со специјалист преку мој термин 2. кога ќе ти дојде, одиш да си закажеш лично во амбулантата 3. одиш на хсг некаде ~8/11 ден. важно е да имаш нормална седиментација.
според моите пресметки, да. освен ако не постои можност да се договориш со докторот, телефонски да најавиш кога ќе ти дојде, па да ти дадат термин, ама тешка работа со докторите на Гак. освен ако имаш некој со врски, да те пријави тебе, па тоа ќе биде 2 пати одење за Скопје.
И јас мислам оти од 8 до 11 ден се прави,а зошто не ми закажаа незнам. Мислам дека работат беше да ме откачат па ми даоа број на оделени стерилитет, кога се јавив овој циклус ми рекоа дека тоа се прави на абуланта и кога да видиш само ме маткаат.
И после постапката ден да ти дадат отупусно писмо и по скоро месец по резултати. Ако си од друг град ти се исплаќа на приванто да си го направиш се неднаш ќе завршиш вака по патиштата парите ќе си ги дадеш ами каде се деновите од работа што треба да ги зимаш.
Zdravo jas sum nova na forumov jas sum vo brak 5godini imam 3 operaci napraveno imav dvoroga matka Edna imam vo drzavna kaj dr trajkovski koj nema vrska so nisto I neuspesna operacija I 2 vo sistina kaj dr Palcevski uspesni od denes pocnav so fostimon 5 dena po Edna za inseminacija kaj dr popovich inace ima Li nekoj so uspesna inseminacija Nemoj ni da odis da p Pa I jas ke pravam kaj nego ovie denovi Edna moja drugarka ima uspesna prva inseminacija inace mn e dobar