Во систина кај Лазаревски 2 те.Со мн мала доза кломифен само.Стоп инекција на крај и инсеменацијата.Среќно
Феминчиња,како сте ми? Штама неколку дена или така ми се чини? После првата неуспешна инсеминација,денес бев на преглед и од Летрозол се префрлам на Кломифен.Искуство некое? Од фондот бараат инсеминации преку еден месец? Се мислиме дали одма овој месец втора инсеминација или да паузираме Гушки
Maticnata mi rece preku 1 mesec. Inace so klomifen i jas bev stimulirana imav vrtoglavici nekoi 2 sati od ko ke piev.
Od fondot preku eden mesec treba, nie pravevme inace eden mesec posle drug odma i se fati eve pet godinki e sin mi
Feminki, vcera bev na pregled i konsultacii za vtora ins. No nema da ja pravime, napravivme uste eden spermogram i e mnogu slab, doktorot rece deka so tolku slab spermogram nema potreba da pravime ins. tuku direktno da se spremame za in vitro. Znaete li od kako ke se podnesat dokumentite za in vitro za kolku vreme odobruvaat?
Јас колку што знам за 2,3 недели но сепак зависи на пример сега лето е одат по одмори и тие може да се одолговлечи.
Fala ti. Posle toa kako odi procedurata vo bolnica, mislam na terapii, spremanje na j.kletki, oploduvanjeto?
Koga ke se odlucis kaj koj doktor ke go pravis, ke odredi po koj protokol ke odite. Dali kratok ili dolg, zavisi od mnogu raboti. Pocnuvas so bockanje, te sledi nekolku pati na eho, I koga ke porasnat dovolno folikulite zakazuva punkcija. Posle punkcijata, cekas kolku ke se oplodat, I dokolku dojde do oploduvanje zakazuvate ET.
Zdravo pak na site, denes mi e 12ti den od inseminacija i pravev test bidejki bas denes treba da dobijam i testot bese negativen, mozno e da e rano za betahcg ili sepak neuspesna? Fala vi
Ispitaj preku krv, jas na 14 den od inseminacija dobiv negativen domasen test posle 4 5 dena na den na dobivanje pozitiven. Preku krv najsigurno.
А да прашам. Кога идете на инсеменација, носите ли резултати некои или ништо? Не ми текна да прашам. Инаку докторот сака без кломифен овој пат. Некако ми е баш со мислата да успее овој пат и да нема следен. Дури и срдечно рака пружи со зборивите ќе биде . Баш сум многу пријатно изненадена од цел оддел на гак.
Nosev onie za hepatit od mazot, brisevi za mene i hsg ama samo me prasaja dali imam dali se vo red ne gi vidoja.
Sepak neuspesna, poveke srekna sledniot pat. Ovoj pat probavme bez Klomifen, ama za naredniot pat vika da pijam od 3ti do 9ti den dva pati na den, sabajle i navecer po edna tableta od 50mg. Pa sakav da ve prasam dali klomifenot odi na recepta ili moze da se kupi bez? Fala vi mnogu