Дали после неуспешна инсеминација, некоја имала пореметување на циклус? После инсеминацијата добив со каснење од 8 дена, а овој месец 10 дена ми доцни.Утре сум на гинеколог, само сакам да знам дали на некоја и се случувало истото.
Мене не,еве четврти циклус помина од неуспешна иуи и ок ми е циклусот. Мене после хсг-то ми се поремети добивав на 23/24 дена а инакуси добивам на 28 дена и секогаш точно.
Во Медика С, сите три хепатит а и б, плус сида за 900 ден, за 15-20 резултати. Бидна и инсеманацијата и сега оставаме во рацете на Господ како ќе биде.
Na klinika ova ni rekoa. Inaku edno glupo mozebi prasanje ama neznam … Sabajle vo 11:15 insemenacija pravev. Sega pred eden saat na gakji kako kafeno. Za implacisko ne mi e verno…i pred nedela dena posle ciklusot,posle 2-3 dena imavme odnosi i utredenta imav na brisenje kafenko. Sto bi mozelo da e? Uredni brisevi i se.
Па сепак чепкано е внатре нормално...и кај мене беше така и секогаш после односи одма од како ќе ми заврши циклусот.Ама за да бидете мирни консултирајте си доктор
А има некоја од вас правено инсеменација на спонтаната овулација без стоп инекција? Кломифен не пиев, фолекул имав одличен според др. Па и јас место релакс само нешто ми истекнува.
Ne misli mn na toa, obidi se da se smiris, izleguvaj poke ovie denovi,obavezno priroda i samo pozitivni misli.
Јас правев на спонтан циклус,без терапија,без инекција со одличен фоликул и ендометриум меѓутоа неуспешно заврши иако докторот беше многу позитивен и беше уверен дека ќе успееме дури ме искара што воопшто прашав за втора инсеминација хаха ама еве ме сепак ќе одам на втора
Јас правев две инсеминации на спонтан циклус. Без стоп инекција и без терапија. Нема правило, кај мене беа неуспешни, кај некого успеале. И да ти кажам опушти се и не мисли е џабе, бидејќи тоа е посилно од тебе, барем јас од искуство велам Барем обиди се некако да се замимаваш со нешто овие денови до тестот за бременост, оти вака цело време ќе си наоѓаш нешто за мислење.
Мојата прва инсеминација заврши со биохемиска и покрај тоа што тестовите што ги оравев дома беа секој ден со по темна линија бетата не растеше Првата бета 17 втората 15. Некако многу се надевав на оваа инсеминација особено кога видов позитивен домашен тест ама така требало да биде
Главата горе и ќе биде, разочарувањето е секако огромно кога има многу надеж а во мојот случај плус и докторот прегоолемаааа надеж ми даваше ....
Девојки факт е дека сите сакаме исто, јас вака на сите одеднаш фала за секој еден одговор. Мислите ни се појаки од се, тоа незнам како да смениме , еве ако некоја успеала нека сподели. Јас сум позитивна, верувам дека ќе успее. Па и да не успее, ќе биде тешко ден два и потоа идеме понатаму и само напред.