Добар ден срцки денес направив втора инсеминација се надевам и последна...стискам палци за сите да држиме бебуш за брзо
Многу многу многу виртурлна гушка и среќа ти посакувам. Јас завчера правев, па негде на роденденот на маж би требало да знаеме. Т.е. дека идевме без стоп инекција може и покасно да се деси нешто, така што до 15 ти август ќе си седам мирна. Ваљда…
Ти ја посакувам најголемата среќа со убави две црти мила...прва ли инсеминација ти е....јас со првата бев стимулирана само со кломифен и стоп инекција а сега со бемфола и стоп...и првата ми беше успешна мо заврши биохемиска....се надевам сега ќе биде успешно....стискам палци за сите
Вие што не живеете во ск а сакате да правите инсеминација во приватните дали на ехо ве следи докторка во градот кајшто живеете или не дозволуваат така? Мора за секое ехо да се оди ск? Така многу денови од работа треба да се земат, мене во ремедика ми кажаа прв ден за преглед на 9ти ден ама не прашав дали мора таму прегледот да е
И јас не живеам во ск...приватно ако одиш ехо те гледа приватниот доктор другите анализи брисеви хормони и сл.можеш и кај матичниот...знам мн денови се отсуствува од работа ама целта ни е најважна.....(може да биде доцна за родител да станеш) за успехот и работата никогаш не е доцна...се најдобро
Zdravooo ❤️ Da ve prasam dali nekoja do sega piela Klomifen od 3ti do 9ti den od ciklus ili pomalce? Nekako mnogu mi se cini, si mislam pogresno da ne sum razbrala
Од почеток на циклусот ќе го почнеш од трети ден и се пие 5дена 2пати по едно....докторите велат од трети до пети
Мора да те види докторот што ќе ја прави инсеминацијата, да следи фолекули, да знае дали да ти даде стоп инекција и кога да ја направи инсеминацијата. Мачно е, се отсуствува од работа и ретко кој може да разбере, башка и пари плус за пат, ама тоа е, само за убаво да биде, кај сите што поскоро.
A vie sto imate redovna menstruacija i otprilika prirodna ovulacija na 14ti den, so klomifen ovulacijata nastanuva porano?
Kaj mene da bidejki pocnuvav na 2 den so klomifen pa negde otprilika stop inekcija primav 9 den 10. I inseminacijata mi bese pravena na 11 den mislam.
fala ti za odgovorot, neznam kolku denovi odmor da pisam... ako mi gi zakazuva pregledite na sekoj vtor den mi nema logika taka da gi zemam denovite, da im vikam denes idam utre ne, ako im kazam deka ke odam na pregledi ke me preprasuvaat dali sum dobra...mnogu bzvz situacija ama mora ke bide eden den
Зошто два пати сте правеле хсг? Да не бараат некаде не постаро од 6 месеци како за брисеви и слично...?