Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Alejna

Alejna Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    26
    Hahaa on mene mi na pravi inseminacija so dvoroga matka I neuspesna a za operacijata celo vreme begase od mene bidejki ne ni rabotel nisto 7 dena lezev vo bolnica I celo vreme me lazese deka sve e vo red I deka ke ostanam trudna jas celo vreme I veruvav se do deka ne odidov vo sistina kaj dr Palcevski I on mi kaza deka nisto nema nisto operirano I deka treba uste 2 no vi operaci koi bea uspesnI vo sistina on trajkovski e golem lazgo I nema vrska so nisto

Tie tamu vo Gak samo te lazat nesto ili ne moze vaka taka mene Edna godina me vrtea tamu vamu I na kraj nisto ni od operacija ni od inseminacija

Последна измена од модератор: 3 април 2017
    На CocaColla му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    1.180
    Девојки, правев инсеминација на 15ти, и на 25ти правев тест негативен (не можев да издржам)... Дали да се надевам на 14 ти ден после инсеминација дека ќе се смени или ништо...? Некој вакво искуство? Фала ви многу

3. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    13.564
    Шансите при инсеминацција се многу мали но сепак почекај рано е. подобро ти е преку крв да провериш.

4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    За инсеминација многу ти е рано тест на 10 ти ден. Повтори тест за една недела.

5. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    1.180
    Знам дека се многу мали, али си викам ај мож по грешка ќе биде :) Фала ти многу :)

Обавезно, ако не добијам, проверувам одма :) тнх

6. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Decki pravel li nekoj inseminacija vo Remedika i od koj doktor ste zadovolni?
    Pozdravce

7. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    JAS NEMAM PRAVENO TAMU TUKU VO SISTINA NO MOJATA PRIJATELKA PRAVESE KAJ DOKTOR PETANOVSKI PREZADOVOLNA E

jas go mislam istoto za doktor trajkovski duri i koga go slusam na faktor zdravje pojma nema sto im odgovara na gledacite inaku jas pravev edna inseminacija kaj doktor popovic neuspesna a kaj doktorot slobodan lazarevski uspesna od prva se zavisi od terapijata kolku dena ke ti ja dade i kako ke rastat folikulite izvini za dolgiot post

На TheGetmaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    ќе чекам следен циклус на 20 март, ако и тогаш не може ништо ќе одма некаде на приватно.

На Alejna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Alejna

Alejna Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    26
    Pa seka primam fostimon 5 dena po Edna

Pa se kako I jas 4 god vo Gak idev me vrtea od tamu vamu I nisto se do deka ne odidov vo sistina

На bella.gk и fina erika им се допаѓа ова.
  10. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Дечки, за инсеминација на ГАК што документи бараат?

11. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    Не се брзај.
    Кај инсеминациите сосема е ок да биде, месец за месец, ама ако случајно потоа ти треба за ивф ваучер, ќе ти бараат инсеминации месец преку месец.
    Цените на инсеминации на приватно се околку ~9.000 денари. Доколку си финансиски спремна, оди уште наредниот месец. Ама јас мислам нема да имаш потреба, пошто ќе се фати уште овој пат. :l::hug:
    @fina erika правило на форумот е да пишуваме сите на кирилица. Не го сфакај реплајто од Осичка трагично.
    Чувај енергија за гушкање на бебуш за 9 месеци :wasntme::hug:

12. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    Благодарм "Momichka, на позитивната енергија дај Боже да е така, јас мислев за испитување на проодноста на каналите ,и прашувам кај органџиски за испитување на проодноста на каналите ми рекоа дека се 7000 денари, доплолнително и преглед и сите потребни испитувања мислам на микробиолошки, па здравје боже ќе видиме..нема откажување

13. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    ти од Штип си?
    Органџиски е многу скап. Јас бев пред неколку години и не сакаше да ми признае ни еден од документите кои ги имав. Да сум направела се од ново (facepalm)
    За проодност на канали може и на државно.

+ Проодност на канали е есенцијално за инсеминација. Џабе инсеминација ако каналите се запушени.

14. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    Од Струмица сум, ама си мислев поблиску е Штип. ама сепак ќе пробам на државно

15. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    Во Струмица можеш да земеш упод за специјалист, кај Ѓузелов. Може да ти направи преодност на канали за ~300 денари. Само земи упод, оди долу во гениколошката амбуланта, побарај го.
    Договорете се, од прилика кога ќе ти дојде, за кој ден од прилика да одиш, кога ќе биде прва смена, за да ти направи преодност на канали.
    Пред да одиш на преодност, ќе испиташ седиментација, и ако е нормална ќе завршете работа.
    Потоа, со документ за прооднос за канали + нови документи за Хив + хепатит за тебе и маж ти, + барем еден спермограм, бараш упод за ГАК. Таму една инсеминација е 900 денари.

Сепак, напоменувам, доколку си финансиски способна, немаш гајле, цепај на приватно.
    И јас сум од Струмица. Доколку ти треба инфо за нешто додатно, слободно обрати ми се во лична порака. Веке сум ветеранка во овие води :D

16. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    Благодарм многу, незнаев дека и во струмица се испитува ова, матичниот (Иванов) не ми спомна ништо, ќе го прашам да ми даде упат.за секој случај благодарм на пдршката ако имам дополнителни прашања ќе ти пишам.поздрав

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Alejna

Alejna Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    26
    Zdravo jas vcera bev na kontrolla za folikulite primiav 10 inekcii fostimon I nisto ne rastat ni so ubavo ni so sila I doktorot mi prizna deka so inseminacija nema sanci da zabremenam 12% sigurno bilo I samo pari ke sum trosela mi preporaca ifv preku fondot mi napisa eden izvestaj deka ne rastat folikulite I nema sanci da se na pravi insem..zatoa treba ifv pa Sega ke vi dime dali ke mi odobrat cekam pozitiven odgovor

18. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    13.564
    Мала да не ти е дозата со стимулации? Колку време ги примаше и по колку на ден?

И за ин-витро ќе требаат фолекули како тогаш ќе ти растат, а за инсеминации не ти растат?

19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    И јас сакав да го кажам истото. ако за инсеминација не реагира, нема ни за ивф. А постојат и други стимулации - пурегон, мерионал, гонал ф. Треба да се најде на што реагира, а не вакви глупости да се слушаат од доктори.

На bebaa и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  20. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    13.564
    Ама вика 10 инекции примила само. Јас одев со најјака доза по 5инекции на ден, вкупно 40примив. Мислам дека тоа е премала доза за да реагира сигурно по една на ден примала.
    Докторов само маскирал нешто за да не признае дека и ја утнал терапијата мене така ми стои.