Во Авицена се 12 мутации само, подобро на имунологија нели? А во МАНУ читам мора крв да ми вадат на друго место, па да ги однесам таму, ама мислам дека и таму ги нема сите мутации.
Да, заборавив денес на матичната да и побарам упат за тоа, и така бев таму, се мислам помеѓу Авицена и имунологија.
Во државна мене ако ме прашаш. Зашто да не заштедиш ако можеш, секако се’ ни е многу скапо, и прегледи и терапии…
Во Авицена пакетот е 2.900, а на имунологија како што читам од прилика и таму е толку, само што таму 17 мутации се мислам, незнам.
Дали некоја примила интралипидна инфузија со инсеминсција? Кој ден се прима? После позитивен тест или?
Doktorot mi prepisa letrazol Ili letrasan, no vo aptekata gi nemaa I mi gi Dade kako zamena za niv ist sostav Avomit od Pliva. Dali nekoja ima iskustvo so Avomit?
Letrazol e sostavot sto treba da go ima vo tabletkata, ne treba tabletite da se vikaat letrazol. Kako sto e letrasan (sto vo negoviot sostav sodrzi letrazol) ima uste mnogu drugi tableti pod razlicno ime. Sigurno toa sto ti go dale ima vo sostavot letrazol i e dobro ne se sekjiraj
Да пријавам трета се надевам и последна инсеминација....докторот освен мителарна аспирин б12 и елова Друго не ми препиша ништо само добрастон од вечерва да почнам....некоја со успешна трета совет....
Добар ден ве молам за совет пред три дена направив инсеминација сенеска страшни болки бидејќи имам оатанато 2коренчиња од забот во непцето.....дали смеам против болки да се напијам нешто....благодарам
Дали после хсг е паметно да се направи инсеминација? Дали некоја правела? Или да продолжиме со обиди уште три месеци. Една година се обидуваме
Да си правиш. Една година веќе поминала не чекај да поминува залудно времето посебно не за инсеминација која ништо не е малтретирање а сепак правиш нешто поразлично кое може да вроди со плод. Кај мене успешна беше 2рата инсеминација. Декември правев хсг, исто и јас ко тебе ај да почекам после хсг, Април ја правев првата неуспешна инсеминација и втората успешна во Јуни. Ако не беше успешна и таа ќе бев на пола пат до услов за ваучер и ќе ми требаа уште 2 инсеминациии ( за необјаснета неплоднодност бараат 4). Сума сумарум зависи како ти се осеќаш, колку ви се брза, колку години имаш и дали имаш дијагноза некоја, ама генерално јас бидејќи се поисповетувам со себеси ќе те советувам да си отпочнеш.
Фала многу за одговорот. Да помине добро хсг што ме плаши многу па ќе донесам одлука за ова затоа што сега мозокот веќе не ми работи. Во вторник ќе правам хсг па ќе видиме. Убав ден