Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    Не мора да значи дека треба многу. Јас за инсеминација имам примано по еден фостимон и извадив 5 фоликули, а за првото ивф примав по два фостимони 10 дена па извадив 13 фоликули, 9 ј.к. Кај неа не растат воопшто што значи не реагира на тој тип стимулација. Едноставно треба да пробаат со друг тип на стимулација. А за ивф сигурно ќе и појачаат терапија.
    Има многу фактори, во секој случај констатацијата мислам дека не ми е во ред. Е сега ако мисли дека и прави услуга да не прави инсеминации, да оди директ на ивф, ок, ама и за тоа треба да знае со што ќе ја стимулира, а не пак со фостимон.

На bebaa и Alejna им се допаѓа ова.
  2. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    13.564
    Ама мислам дека комисијата нема да се подпре на еден извештај од доктор кој тврди дека со инсеминација нема да успее дека мора ин-вирто.
    И кај мене нема шанси па пак знам дека ќе ми бараат.
    Само кај тежок машки фактор и непроодни јајцеводи одобруваат дирекно.

Ако можеше така ќе се врзев со некој доктор и што сакам ќе ми напише и нема да се малтретирам 1 година за инсеминации туку ќе си лапнам ваучер директ :) И 24.000 во џеб :)

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    Потполно те разбирам. Го делам истото мислење. И мене не ми се допаѓа ова, ама не би коментирала за докторот осетлива тема е да не избувне пак дискусија. Дај боже да му успее планот. ;)

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Alejna

Alejna Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    26
    10 dena po Eden fostimon pa za ifv dokt.. kaza deka ke treba po veke inekcii I dobiv odgovor od fondot denes mi odobrija da pravam ifv so pomos od fondot I mn sum srekna

Ne I mene mi bara insem.. no dr popovich mi napisa eden izvestaj deka ne rastat folikulite I nema sanci za inseminacijata deka treba ifv I eve Edna nedela pomina otkako gi odnesov kaj fondot I me prifatija I mn sum srekna za toa I na tebe ti posakuvam mn sreka ne se predavaj za nisto

Последна измена од модератор: 3 април 2017
  5. drbeti1978

drbeti1978 Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Ovaa tvoja prijatelka imase uspesna inseminacija kaj Dr. Petanovski?

Девојки,дали имате информација ,за инсеминација на приватно дали мора да си во брак?

6. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Inseminacijata kaj doktor petanovski I se fati od prva

Normal treba ako ne se lazam rasprasaj se

7. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    За инсеминација конкретно мислам дека државните се подобри бидејќи приватните не ти бараат мн документи и да не се сигурни дали би успеало би направиле, за нив е плус да имаат ин витро, додека државните бараат мн документи и само нешто да не е како што треба не прифаќаат да прават. Во однос на испитувањата верувам дека приватните се подобри бидејќи повеќе посветуваат време на пациентите

8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    На памет зборуваш.

9. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Sekoj si ima svoe iskustvo i ima pravo da si go kaze.

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ти генерализираш, не кажуваш конкретно искуство. Која клиника, кој доктор те гледал колку да те прати на ивф?! Бидете коректни.

11. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Jas dva pati sakav da napravam inseminacija vo GAK i ne mi dozvolija ednas zaradi cista a potoa bidejki smetaat deka bi bila neuspesna poradi spremalni tela. Dodeka Korunoski prifakja da pravi inseminacii so 10 mm folikuli vo ovulacija sto sekako deka kje bide negativna, i na kraj kje kaze pa sto ima vrska sekako treba da se proba i da se soberele dokumenti za ivf i mojata drugarka imase dve neuspesni inseminacii vo neuromedika i sistina a tretata na GAK i bese uspesna. Ne mora da znaci mozebi taka se pogodilo no zatoa i jas si imam mislenje deka ne sekogas i privatnite se podobri od drzavnite [/QUOTE]

Последна измена: 27 март 2017
    На zalosna, stevemila и Вереничка им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    [/QUOTE]

Во која приватна болница работи Коруноски?!

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Во која приватна болница работи Коруноски?![/QUOTE]
    Pisuvam odmobilen on ja pravi vo svojata ordinacija vo poliklinikata na mvr

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Pisuvam odmobilen on ja pravi vo svojata ordinacija vo poliklinikata na mvr[/QUOTE]

Тоа е далеку од приватна клиника.

15. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    4.105
    Korunoski se vika negovata ordinacija
    Ako 9000 denari ti lici na drzavno togas kazi mi kolku e privatno :) toj si naplakja i raboti kako privatna ustanova so toa sto so del od svoite uslugi ima skluceno dogovor so fondot, sega gi pravi vo MVR a pred toa vo Neuromedica, drzavno se znae e GAK kade sto inseminacija iznesuva okolu 700 den

16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.441
    Допаѓања:
    172.230
    Da, privatno raboti,ama mnooguu e razlicno da pravis inseminacii vo negovata "privatna ustanova" i istoto toa da go pravis vo Sistina,na primer. I toa za slicna suma na pari!!

На mace89 и kukla21 им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    За мене ова не е приватно. Сериозни центри за асистирана репродукција имаат систина, ремедика, њу борн.. ова твоево ми личи на импровозација

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.441
    Допаѓања:
    172.230
    Не мора да си во брак сигурно. И за на државно не мора, со тоа што треба некоја изјава нешто да потпише и завере на нотар дечкото кој ја 'дава' спермата.

19. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    И во систина бараат да имаш направено многу испитувања, од хив па се до хормнони и проодност на канали. Се согласувам дека кога сака да се фати ќе се фати било каде. Мене лично влечкањето по врати за испитувања ми е проблем затоа што мислам дека може да потрае подолго, а инсеминацијата секаде ќе се заврши брзо. Како и да е ако сте млади и имате време не одете со инсеминација почекајте природно да се случи. Моето искуство е такво до дека размислував за опција инсеминација по совет на еден доктор останав бремена природно. Не треба да се губи надеж и треба да се размислива позитивно и се ќе си дојде на свое место.

На eli25, Andonia, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  20. drbeti1978

drbeti1978 Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Bubce38,имаш искуство вакво или некоја твоја пријателка,бидејќи мене ми рекоја дека и за на приватно требало некаква изјава