Zdravo Ke pravam 3 inseminacija no sega ke me stimuliraat so letrasol.Denes gi kupiv.Ve molam da mi kazete dali se ovie na slikata zosto go procitav upatstvoto pisuvase deka se za rak na dojka
Здраво. Која е цената за инсеминација во Ремедика и дали има позитивни искуства од таму? Ми кажа другарка дека треба инфективен скрининг. Други испитувања дали бараат и цени дали знаете?
Zdravo devojkii, veke 6-7 meseci se obiduvame za bebe no nema pozitivni rezultati. Jas imam ispitano hormoni, brisevi, genecki mutacii, hsg i se e vo red. Dva meseci minatiot i ovoj bev stimulirana so klomifen od koj shto 2riov pat mi stavija Ovitrelle mislejki deka kaj mene e problemot, no ispadna deka i toa e neuspeshno. Sega napraravivme spermogram i za istiot dobivme naod astenozoospermija i ni dadoa da pie 3 meseci sperginin forte. Prashanjeto mi e dali ima nekoj shto se soocil so istava problematika, dali ima nadez od terapijava ili da si barame odma inseminacija?
Чим сте со машки фактор почекајте нека си ја испие терпијата да се раздвижат и сперматозоидите дека и инсеминација сдга одма да идеш одма ќе ти треба брзо подвижни… почекај нека пие терапија здравс исхрана повеќе физичка активност и помалце алкохол, маџун ашваганда ќе се среди се
Jas pa se cudam kako mozi doktorite prvo da ve stimuliraat so klomifen pa posle spermogram. Ova mi e mn nejasno bidejki i citav i maticnata mi rece klomifenot gi namalva rezervite na jajce kletkite ako se koristi poveke od 3 pati. Znaci ti 2 pati veke stimulirana a nitu eden doktor ne veli spermogram da napravite. Znaci zapamtete ne pijte nikakvi poteski lekovi dur nemate spermogram. Moze da go truete vaseto telo a problemot maski faktor.
Objavi go ako sakas tuka spermogramot da vidime kolku e podviznosta. Neka jade poveke jatki sekoj den moze da zeme i maka, fizicka aktivnost obavezno
Morfoligijata e 4% progresivno podvizni 11% a vkupen broj podvizni 55% a spermokultura ke pravime ponedelnik
Ne e najidealen ama moze da se podobri. Dajte sansa 2-3meseci so apcinja, maka, asvaganda, jatki, poveke aktivnost i bez alkohol. Kako sto kaza clenkata pogore napravete spermokultura i ke znaete dali ima nekoja bakterija. Isto i videte aglutencija dali ima
Направете спермокултура, нека ги пие апчињата и плус додадете витамини А, Ц, Е, цинк, селен…физичка активност, мед, јаткасти плодови, алкохол и цигари никако.
Вчера бев немаше излив денеска имам излив и прва направена инсеминација, што значи тоа не сум запознаена Фала ❣️
Да на ехо виде излив и водечки фоликул 18мм, се надевам прва и последна со лош спермограм сме Со господ напред за сите да добиеме ||
Zeni borci da se dopitam so vas dali nekoja imala uspesno iskustvo. Napraveno do sega 3 insemenacii neuspesni. Pocnavme so proces na invitro dolg protokol. Na 5 noemvri imav punkcija izvadeni bea dva folikula za zal prazni. Doktorot mi rece koga kendobiam ciklos da odam na eho na 9-10 den. Jas otidov na 11 imav 2 folikula doktorot sakase da pravime punkcija na priroden ciklus. Vo sredata vecerta vo 12 casot primiv stop inekcija. Eve vo momentalno sum vo sistina me gledaa pak na eho folikulite prsnale sega ke pravam pak insemenacija. Dali nekoja od vas imala uspesna insemenacija posle neuspesna punkcija?