Prva inseminacija uspesna i toa gak. Ne gubi nadez predvreme a i ne misli mn, ne baraj simptomi i samo uzivaj. Celosno bezbolno e.
Јас завршив... препозитивен докторот ... сестрата ... на мм спермата така така во обработка 8mil/ml тоа било релативно малце некој со таков резултат на обработена сперма ... не паѓам во депресија си реков... Господ е голем и чуда има денес повеќе секс ... утре исто па што биде нека биде
Zdravo devojki soprugot pie apcinja i prashok za podobruvanje na podviznosta na spermatozoidite, ima nekoj shto konzumiral neshto vakvo ima nadez ili ne?
Какви апчиња и каков прашак? Се зависи од дијагнозата, мм пие Профертил и Sperginn forte прашак, по препорака од уролог, a Профертил по препорака на гинеколог ивф доктор.
Spimen forte i Andrositol i nas ni se po preporaka od ginekolog veke 1 mesec gi pie a treba 3 pa da go povtorime spermogramot ama nekako mene vremevo ne mi minuva
Мм овие сега брзо почна да ги пие, а Профертилот ги пиеше 3 месеци, после 3 месеци направи втор и иста дијагноза, немаше подобрување, сега пак пие, му препиша ивф доктор.
Mila ne gubi nadezh nema pravila,jas imav inseminacija so 28mil/ml obraboten materijal i pak beshe neuspeshno taka da moli se na Bogai te ochekuvame da ne izraduvash so pozitiven rezultat
Ние правевме инсеминација со обработка 40 милиони одлична сперма како по книга и изгледа пак нема да биде. Не се секирај
Да не ве лажам ми се плаче ... ми се иде да вриштам... а и сите нервози денес ми се насобраа... марфи ...само се молам да биде се како што треба... дали позитивен или негативен како Господ ќе одлучи... барем празници се сега.. нема да мислам толку фала Ви на сите за поддршката ... и одбројуваме
Вришти, плачи, мене ми се оди негде каде што нема народ, и да вриштам колку ме држи глас. Немав некоја надеж, ама сепак тешко ми падна. Се разочарав од се.
Нас ни ги предложија овие да ги земеме од Бугарија биле поефикасни е сега ќе видиме за 2 месеци како ќе се покажат, ама мене некако ми се измешани чуствата времево не ми минува а на моменти имам надеж на моменти немам
I jas pravev negativen, pa na den na dobivanje mi kasnese i vecerta op pozitiven. Se dodeka ne dobies nema pravilo.
Na 14 den, a posle 3 dena mislam trebase da dobijam pa obicno mi idese denski cekav do vecerta i op pozitiven test.