Добар ден еден совет ве молам каде може да се направи Кариотип....проверувам на мој термин секогаш покажува нема слободни термини...
Ako aaka doktorot maticen da ti dade jas 3pati pravev inseminacii i po dve nedeli maticnata boleduvanje mi otvarase samata...
Mnogu tesko na drzavna so termin, i posle 3 meseci se ceka rezultatot. Jas napraviv vo sistina ama preskapo e 9700za eden, isto i synlab i ginekalis pravat
Матичниот гинеколог ќе ти закаже. Знаат обично кога пуштаат термини и закажуваат. Јас во мај закажав без проблем преку гинекологот, а маж ми преку матичниот лекар. Ние резултати имавме за еден месец.
И мене денес ми е 12 ден после инсеминација до душа јас имам болки во градите и ми се потечени,ама тестот сеуште негативен денс правев и за жал негативен Ти посакувам среќа и две цртки
Девојки, јас пијам кломифен од 5ти до 9ти ден ми кажа др. Значи толку така ли? Заборавив да ја прашам сабајлево. Инаку на ехо ми виде два фоликули и треба пак да одам на преглед. Дали е во ред два?
Септемвти правев и јас и сопругот за двајцата беше 12.000 денари. Јави се прашај резултати за 7 работни дена. Државна термини со месеци тешко да се фати а и 3-4 месеца се чека резултат
Не се разочарувај. Јас еднаш избрзав со тестот и се разочарав. Вчера ме натера нешто станав и направив уште еден и позитивен искочи. Ова на 16-17 ден искочи. Вторник сум на преглед ми рече др да идам. Ќутам на никој не кажуваме со мм, додека не се осигураме.
Девојки денес ми е 12ти ден од инсеминација, во вторник (задутре) ми е датум за циклус. Користам утрогестан само навечер, веќе трети ден како имам тапи менструални болки како во секој момент да треба да добијам … не знам дали треба да го прекинам утрогестанот да не неможе од него да ми пробие па само ме мачи вака? Ништо немам примано за стимулација ниту стоп инекција, тест не сум правела нели рано е, а искрено и болкиве ме разочаруваат па ниту тест ми се прави ниту на бременост се надевам Дали некоја имала вакво искуство?
12 ти ден ти е уште рано. Почекај. Јас минатите 4 дена мислев дека во секој момент ќе добијам. Стомак, гради ќе ми експлодираа. Ама нешто ме натера да станам вчера да станам и да направам тест. Си реков не ти е првпат да се разочараш, ама ајде биди си сигурна дека нема ништо. И на ден Бадник, не ми де падна паричката ама ми се паднаа || цртки на тестот. Првиот пат кога правев инсеменација не бев никако стимулирана. Сега само стоп инекција примив, а пиев метилирана фолна, аспирин 100 и уште едни апчиња на моја така ( др ме подржа во тоа) кои мислам дека имаа многу ефект. Ти посакувам од се срце најубав исход.
Фала ти многу на брзиот одговор Ме наежи,од срце ти честитам да си имаш лесна и убава бременост. Јас пијам фемибион 1,метилирана фолна, метилиран б12, аспирин 100, витамин ц 1000, витамин д3 1000 плус утрогестанот. Многу ме разочаруваат овие менструални болки, а баш се надевав ова ми е трета инсеминација, а прва после хистеро-лапаро. Дали и минатите месеци кога немало бременост си имала такви “предвремени” менструални болки ? Мене ми се случувало вака два три дена да имам болки па да добијам, сега си викам утрогестанот да не ми стопира ..
Секогаш болки пред менструација. Да набројам на една рака откако имам добиено од 13 години да не ме болело. Еве завчера и вчера буквално идев цело време во тоалет да видам дали сум добила. И денес така ме заболува, ама др ми пиша магнезиум по две кесички на ден да пијам. Се надевам дека е нормално вака.
Фала ти најмногу на одговорите. Ќе видиме кај мене на што водат овие болки, секако ќе пишам верувам дека секое споделено искуство тука е од корист. Утрогестан примаш ?
Не примам. Само аспирин и метилирана.Вторник ќе идам на преглед, ќе видиме што ќе каже др. Со максимална доверба сум кај нес.
Ми рекоа треба да примам стоп инекција ден пред инсеминација. Дали се става во стомак? И дали боли? Дали има нус појави? Затоа што дента сум на работа.
Никаква нус појава. Се става поткожно. Мене ми ја ставија во рака. Малце пече додека се става, ама функционираш без никаков проблем.
Zdravo na site,vo cetvrtokot pravev insemenacija na priroden ciklus treta po red,predhodno imam praveno i edno invitro cekam vaucer za vtoro .invitro.Pijam estrofem 3x2 i vitamini sto migi imaat prepisano metil folat,metil b12,vitamin d,Qoenzim 10,maca,micronized Dhea,l arginin.Imam nisko bolki so pritisok vo jajnicite i pozadi vo kicmata dosega nemi se slucuvalo vaka.Nekoj so slicno iskustvo