1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.862
    Допаѓања:
    1.517
    Hiperstimulacija ne dobiva sekoj. Ima mnogu slucaevi so pozitivno iskustvo so klomifen sto zabremenile. I mene mi rastea normalno folikulite pa za vtora inseminacija dr Adamova od Remedika mi dade klomifen i ne mi se napravi hiperstimulacija zatoa sto mi dade najmala doza, minimalna i pak terapijata deluvase. Sekako podobro e da se probavaat poveke opcii pred da se odi na invitro.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    209
    Пиев кломифен 5 дена по 1/2 од апчето... примив стоп инекција ... и секс после инсеминацијата до максимум :D Во систина ме води д-р Лазаревски ... читав и сум слушала многу позитивни резултати од него... наведов претходно дека ептен ми е позитивен како доктор и тоа многу ми се бендиса ... пијам аспирин и премама 1 ...ставав и вагиналети утрогестан... сега не знам дали треба нив да ги прекинам:^)докторот е на одмор и сестрата исто така ... искрено премногу бев разочарана ... плачев ... се утепав од плачење ... но знам дека некогаш ќе ми се исполни сонот за дете ... е сега едно прашање после колу време се прави инсеминација (доколку се одлучам за тоа) не бркам ваучер немам солзи за недај боже 4 неуспешни инсеминации... знам дека ни инвитрото не е 100% успешно ... но се поголеми шансите ... на почеток како ќе каже Господ така ќе биде ... од оваа во др кожа не можеме да идеме

Последна измена: 9 јануари 2024
  3. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.778
    Допаѓања:
    2.696
    Od licno iskustvo so prvata insemenacija stimulirana so klomifen a so nizok AMH um i mi napra
    Bez otkazuvanje i bez solzi samo napred i hrabro,na sekogo kemu se ostvari sonot i ke stane majka.

На maichka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    22.163
    Еееееј немој сега така. Незнам колку време се обидувате, ама јас скоро 3 години.
    Ќе имаш дете и ти и сите. 21 век сме. Медицината е напрееееед , за се има решение.

5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    22.163
    Можеш да ми пишеш порака, јас неможам.

6. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.862
    Допаѓања:
    1.517
    Ako testot e negativen na 14ti den se prekinuva utrogestan, za da moze da dobies inace ke ti kasni. Ne se razocaruvaj Adamova bese realistik i kaza deka 10-15% ima sansa so inseminacija ama deka ke se potrudi se sto moze od nejzina strana da napravi za da imam pogolema shansa. Ednostavno na nekoi raboti im treba vreme. Jas 3 god se macev so neobjsneta neplodnost, se sto postoese od ispituvanja napraviv i se bese ok duri se nervirav kog ke videv vo red rezutat. Na kraj bidna prirodno, 2 nedeli na odmor relaksiranje i shetanje maksimum. Edinstveno sto smeniv e toj mesec piev zeolit za procistuvanje na teloto od metali

На Anyshka и maichka им се допаѓа ова.
  7. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    209
    Ти пишав :D

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    209
    Мене ми е од мозок... премногу мисли ... првично загуба на родител ... таму бев повеќе фокусирана ... дали ако го направам ова ќе беше подруго или она ... но станав и си реков дека до денес плачеше и жалеше сега се фокусираш на дете ... пробувавме една година и почнав по доктори ... првично испитав хормони ... потоа хсг ... спермограм ... и на крај еве инсеминација ... разочарана да сум... но знам дека од утре ќе се дигнам и ќе бидам уште по јака

На Vinyl и Anyshka им се допаѓа ова.
  9. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.862
    Допаѓања:
    1.517
    Ke bide nema otkazuvanje, znam deka ti izgleda premnogu 1 god ama nisto ne e 1 god, zatoa sto ima premnogu feminki sto se obiduvale mnogu podolgo. Ipitaj uste nesto od rabotive sto ti gi pisavme, probajte pak so inseminacija i za zal definitivno psihata ima golema uloga. Jas najmnogu se nervirav koga mi vikaa taka opustise se e vo red ama na kraj izleze deka premnogu bev opsednata kako sto pominuvase vremeto, sakav da ja najdam pricinata zatoa sto za mene ne postoi neobjasneta neplodnost kako sto nekoi doktori narekuvaat, tuku deka postoi pricina sto nemoze da se otkrie ili medicinata ne e dovolno razviena vo tie slucaevi pa se probuva se i sesto sekoj mesec. Jas na prvata inseminacija bev na priroden ciklus i 8milioni materijal. Za vtorata so stimulacija 2 golemi ubavi folikuli i 27 milioni brzi spermatozoidi. Epten se nadevav deka ke bide ama posto ne se fati si rekov dosta e 3 god psihicki se poremetiv, mora da prodolzam da ziveam i najdam radost i da se ispolnam na drug nacin bidejki se sto mozev probav i napraviv. Nareden mesec fati

На Vinyl, Aleksandra**, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    209
    Fala ti premnogu ... mi znachi epten :l: najgolema poddrshka ste mi posle domashnite ... ne najmnogu se nerviram koga kje mi kaze nekoj opushtete se :@ ili sega za praznicite koga kje mi kazat aj so dete ovaa godina ... so site sum se skarala:nod: demek nie ne sakame ... bitno da si kazat oni ​

На Vinyl и Anyshka им се допаѓа ова.
  11. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.778
    Допаѓања:
    2.696
    Sto piese soprugot terapija sto se zgolemi vrednosta od 8 na 27mil.Jas minatata nedela pravev 3 insemenacija po insistiranje na doktorkata i kaj soprugov bese poslab materijalot 8mil/ml imavme.Jas 4 ipol godini se obiduvame za dete.

12. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.778
    Допаѓања:
    2.696
    Toj muabet mie najodvraten, i toa se istite luge kemi go kazat sto znaat niz koi problemi i nervozi pominuvam deka nese faka,nesaka ni so invitro.I kako namerno dati go pleskaat,kako dati se sistat,jas taka gi osekam

13. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.862
    Допаѓања:
    1.517
    Nisto ne piese. Za prvata inseminacija pod stres nekako bese soprugot posto brzase da se vrati na rabota i slabo materijal(volumen iskocilo), a i vo Sante ja pravevme polos metod imaat za procistuvanje i zabrzuvanje na spermatozoidite. Vo remedika imase pogolem volumen na spermata ama i koristat metod za najgolem del od spermatozoidite da gi zabrzaat

14. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.862
    Допаѓања:
    1.517
    Isto i nas ni vikaa do kaj ste dali rabotite na slucajot. Aman demek odnosi imajte sekoj den vo plodni denovi i ke se fati

15. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    209
    Na samiot izveshtaj pishuva mashki faktor ... aaaa site negovi rodnini mi go kazuvaat toa ... Godinava pa godinava... duri i iminja mi kazuvaat kako da se vika... da ne im se javish da chestitash praznik ... se kje ti unishtat ... i mu kazav na mm kje pochnam pred tvoite rodnini da se shetam so izveshtajot ... da im gi zatnam muckite :@

На Orhideja7593 и Anyshka им се допаѓа ова.
  16. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.778
    Допаѓања:
    2.696
    Isto i kaj mene,samo negovite migo zborat istiot muabet.Nie sme so i dvajcata so problem.Ama muabetive mise odvratni veke

На Orhideja7593 и Anyshka им се допаѓа ова.
  17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    22.163
    Абе ич да не се замараш од муабети има и ќе има секогаш.
    Кажи им несакаме сега и ајт .
    Или буцни ги за нивните деца кога ќе раѓаат …
    Ми се гади од овие муабети, ама па јас со еден јазик лопата што имам им плескав и после тоа никој не се осуди да спомне.

На Anyshka, nikja и maichka им се допаѓа ова.
  18. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.862
    Допаѓања:
    1.517
    Kazete im da ni pravat pritisok i da ne ve preprasuvaat deka i vas vi e tesko, koga ke ima pozitivni vesti ke im soopstite za kontroli i specijalisti deka znaete kade da odite

На Anyshka и nikja им се допаѓа ова.
  19. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    209
    А и јас сум со голема уста... кога викнав колку ме држи глас ... објаснување нема ... и сум кажала кај ти се јавувам на празник да ти честитам ти нервози ми правиш... ај таму имаш уште 2 снаи малце на нив на глава качи им се :rofl: ама тие не ни и се јавуваат ...да не идеме надвор од темава :D сите со позитивни резултати во 2024 да им ги затнеме устите на сите ❤️

На Orhideja7593, Anyshka и nikja им се допаѓа ова.
  20. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.778
    Допаѓања:
    2.696
    Jaka si