Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.778
    Допаѓања:
    2.696
    Me iznasmea na cela maka

2. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.778
    Допаѓања:
    2.696
    Oni mene direktno nema dami se javat i dame prasaat koga odime po doktori po invitra i cuda,tuku maz mi go baraat i nego go isprasuvaat a jas slusam.I sekoe gledanje,praznik ili bilo sto e istot muabet ajde i kaj vas pa koga pa ke bide pa zosto......negi mozam

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.862
    Допаѓања:
    1.517
    Ee kaj mene soprugot neznaese sto da im odgovori posto ne se razbirase mnogu vo ispituvanjata i pregledite za sto i kako bile i mene mi se javuvaa i od edno prasanje posle uste 10 sledea ama eve sega sum bremena i pak ne prekinuvaat dali sum bila na pregled, dali bil dobar doktorot, dali dobro gledal, ako trebalo da nashle tie doktor sto znael da kaze dali e se vo red

На Anyshka и nikja им се допаѓа ова.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.069
    Допаѓања:
    22.167
    Ама не да викаш. Не ти доликува така. Неможеш да паднеш на нивно просто ниво.
    Само со тивок глас, смирено прашај ќерка ти/ снаа ти планираат? А кога планираат второ ( ако веќе имаат едно)?
    Или знаеш што е спермограм? И почни, иде маж ми го др** јако, ама знаеш како јако и после свршува во чашка …. Е после ова ако почнат да прашуваат пак, кажи идам да се побркам во кревет малце со маж ми , па ќе те барам и спушти.

На Anyshka и nikja им се допаѓа ова.
  5. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    98
    Женски јас сега правев тест 14ти ден од (трета) инсеминација и негативен е :(
    Денес ќе го прекинам утрогестанот, менструалните болки денес како и да ги немаше, ама тестот си го кажа своето …
    Да бидеме храбри и издржливи, нашите молитви да стигнат далеку и во скоро време сите да добиеме позитивни две цртки :|

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.069
    Допаѓања:
    22.167
    Докторот е одличен кажи. Како нежно ме пипка, па како длабоко ме гледа аууууу….

На Vinyl, Anyshka, nikja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.350
    Може ли Кломифен на своја рака?
    Јас пиев само 4 дена, така ми кажаа.
    Сега на природен сакам, дали можам на своја рака, или да почекам да ми кажат?
    Неможев денес да ги добијам да се договориме што како за природен.

8. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    98
    Кломифен не се зима на своја рака, можеби сте прочитале и погоре имаат пишано.
    Кломифенот е стимулација да, меѓутоа и ги троши резервите. Консултација со вашиот доктор.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.350
    Јас затоа нигде не одам по гости, ни по роднини каде што имаат бебиња, кога ќе ми кажат "ајде па и на ваша глава", коса ми се крева.
    Знам, не мислат лошо, ама ме растажува таа реченица.
    Си требала да им кажеш "вас ве чекаме да ни кажете".

На maichka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.350
    Да, сега прочитав, фала ти, секако ќе почекам да ми кажат.

На lozinka002 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    649
    Пиев кломифен, бев на ехо неколку пати, мислам денес фоликулот беше 20, др рече добро е и ми стави овитрел инекција. Утре во 12 имам закажано инсеминација, а инекцијата ја примив околу 14:20. Баш го прашав др да не е рано, рече таман е, дека можно е и вечерва да ми пукне.
    Секакви измешани емоции имам во мене моментално….
    едвај чекам да помине, прва инсеминација ми е инаку.
    Не се ни надевам многу..

12. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    209
    Е немој така ... надеж мора да има ... затоа и идеш ... мојот доктор ми кажа не сакам да слушнам ако не биде што понатака ... ќе биде ... и така си зацртав ... да точно не успеа од првата ... но затоа постои втора ... постои инвитро (леле јас со ова инвитро пукнав) да не те лажам плачев ... се корнев ... ама сега да ме видиш ќе речеш женава нема шанси да има плачено... си рековме со мм ... за се постои решение ... медицината е ехехееее .... и пред се Господ ... не е битно која религија си ... вербата во него дека ќе успееш... и молитвите ... ќе стигнат до таму горе... главата горе женоооо ... ќе успееме :muscle:

На BellaBibi и snowwhite.24 им се допаѓа ова.
  13. snowwhite.24

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    649
    Така е да, во право си.
    Јас воопшто не сакав да слушнам за инсеминација, премногу се плашев, ама ете собрав сила и започнав процедура.
    Жени сме, силни сме! и секако со помош од Господ ќе успееме.

14. Kosara95

Kosara95 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    16
    Добра вечер Девојки
    Јас повторно разочарана добив менс
    Денес се јавив кај Докторот ми кажа да појдам утре на преглед и да одиме одма на втора инсеминација дали сте имале искуство така едно подруго инсеминација

15. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    98
    Инсеминација препорачливо е да се прави преку еден циклус, за недај боже ако ти се неуспешни да можат да ти важат за инвитро.
    Јас така ги правев, така и ми кажа доктор.
    Ти секако дека можеш секој циклус да правиш ама нема да ти важат за инвитро доколку би стигнала до таму …

На maichka и Anyshka им се допаѓа ова.
  16. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    209
    И јас се мислам да правам едно по друго ... налет и пари и се .... јас уште немам добиено само вчера БХЦГ што направив... им ѕвонев во Систина ама ми рекоа докторот на одмор бил... а добро колку инсеминации треба да се направат за ваучерот за инвитро? Ииииииии... колку на приватно без ваучер е инвитрото конкретно за Систина прашувам

17. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    209
    Со среќа девојче ... убави вести да ни кажеш за 2 недели :l:

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. snowwhite.24

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    649
    :l: @maichka
    преку крв или со тест е подобро? Кој ќе чека две недели :whew: со лесно нека ни е на сите. :l:

19. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    6.482
    За ваучер треба инсеминаците да бидат преку еден циклус. Зависно од видот на стерилитетот потребни се 4,2 или нула.
    Зборот ми е да не брзате со ивф девојчиња. Има многу примери каде петтата инсеминација е успешна. Ниту ивф не ви гарантира успех. Ги скокате инсеминациите плаќате приватно ивф и пак наидувате на разочарување. Затоа полека, чекор по чекор. Патот е долг и тежок. Полн со плачки.Освен ако не ве газат годините или имате тежок стерилитет, стварно немате причина за лутање по болници и боцкање со хормони. Се тоа си има после последици. Медицината е напред, сите еден ден ќе бидеме мајки, но на нашите деца ќе им требаат здрави мајки! Затоа полека, кочете малку….додека трчате во меѓувреме ви се случува живот. Не заборавајте да живеете:hug:

На intj_girl, Vinyl, Anyshka и 5 други им се допаѓа ова.
  20. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    209
    Јас правев преку крв... ќе си земеш упат од матичната во синлаб е 100 ден со упат 850 без ... да не чекаш во болница ... тука поминуваш за 5 секунди ...

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.