Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    209
    Се си во право... преубаво имаш кажано ... е сега не знам рамка на газење на години ... сепак над 33 според мене е веќе нормално да се почне да се иде ... тоа се доста зрели години за формирање на семејство ... и ме расплака ... колку убаво го имаш опишано животот браво :hug::l:

На Anyshka и La-loca им се допаѓа ова.
  2. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.777
    Допаѓања:
    2.694
    Jas na 31 godina veke posle probuvanje 6 meseci prirodno pocnav po lekari,eve sega za nepun mesec 36 ke polnam si leta vremeto trcajki po bolnici,mlada si ova si,doktorot u sistina na 33 mi kaza daj da fakame vozot dodeka imame vreme

На Anyshka и maichka им се допаѓа ова.
  3. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.137
    Допаѓања:
    648
    Направив инсеминација… моето искуство би го опишала како правење на пап тест, мала нелагодност, блага болка и ништо повеќе. Ме остави докторот да лежам 20минути. Вечерта имав повеќе болки отколку за самата процедура, можно е и од инекцијата …. Како боцкање во јајниците и болка во долниот дел на стомакот.
    Поентата ми е, ако некоја жена се плаши да прави инсеминација воопшто не е страшно, јас се плашев и немало потреба. Со лесно на сите! :*
    Ми препиша од денес да пијам дабростон. Искуства?
    Само не знам како ќе издржам да не правам тестови порано. :|

На lozinka002 и maichka им се допаѓа ова.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    22.153
    Не прави тест до ден за добивање за да не се разочаруваш. Јас избрзав и се разочарав и ги мразев сите.
    Амаааа Господ имал за мене друг план и на денот кога требаше да добијам си добив две цртки.

На snowwhite.24 и lozinka002 им се допаѓа ова.
  5. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    98
    Девојки на 14ти ден од инсеминација направив тест и негативен беше, истиот ден прекинав со утрогестанот.
    Денес ми е 16ти ден односно два дена како не ставам утрогестан и сеуште немам добиено.
    Симптоми скоро никакви, повремено само благи болки за циклус кои што пред 4 дена ми беа појаки и имав чувство дека секој момент ќе добијам.
    Дали може од утрогестанот да ми доцни ?

На maichka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.862
    Допаѓања:
    1.517
    Da moze 2-3 dena od utrogestan

На lozinka002 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. snowwhite.24

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.137
    Допаѓања:
    648
    Ќе се потрудам да издржам. Фала ти :l:

8. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    98
    Јас по првата инсеминација пиев дабростон два пати по две, лично мене ми правеше подуеност и притисок како хормоните да ми се во плафон, особено кога требаше да добијам мислев дека ќе полудам. Ама за секој различно, можеби тебе ќе ти одговараат.
    За тест издржи, немој да правиш пред време, знам дека е тешко исчекувањето особено 3-4 дена блиску до датумот ама друго не ни преостанува.
    Ти посакувам успех.

9. Kosara95

Kosara95 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    16
    Здраво девојки ❤️
    Вчера бев на гинеколог трет ден од циклус ми беше,после прва неуспешна инсеминација и докторот ми кажа да одиме на втора инсеминација одма ми даде да пијам пак Кломифен ама сега зголемена доза 3х1 и фертимилин 2х2

На maichka и nikja им се допаѓа ова.
  10. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    1.797
    Ne test, jas na 14 den od inseminacija dobiv negativen pa na den na dobivanje pozitiven. Moj sovet: ne sedi ne lezi ne odmaraj tuku izleguvaj druzi se pustaj muzika na najglasno i samo have fun. Ke bide:l:

На snowwhite.24 и maichka им се допаѓа ова.
  11. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    209
    Сериознооооо8-|:drunk: јас направив БХЦГ на 14ти ден и толку ... 1.2 ми беше рез што е негативен ... не сум ни размислила сега дека можам да бидам трудна .... аииииии ... (а немам добиено уште)

12. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    209
    Јас и ти исто :D немам уште добиено ... имам страшно зголемен апетит ... се пред себе ќе изедам ... си дадов рок до понеделник со јадење и со добивање ...ако не одма на доктор ... добро матичната докторка(општиот доктор) ми вика можно е и од кломифенот да не добиеш воопшто ако си пиела односно да ти доцни една менструација или да ти се поремети циклусот... точно е ова или не ?

На lozinka002 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    1.797
    Da imam interesna prikazna, site simptomi za dobivanje, implantacisko krvarenje negativen test a na den na dobivanje trudna

На maichka и snowwhite.24 им се допаѓа ова.
  14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    22.153
    Ај ти во понеделник да направиш уште еден тест.
    Зошто може да си имала покасна овулција.

На maichka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. snowwhite.24

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.137
    Допаѓања:
    648
    Јас баш спротивно, цел ден во лежење го поминав. Од утре нова песна стартувам, фала ти. :l:
    А симптоми имаше ли некои?

16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    22.153
    Дента на инсеменација тоа беше четврок лежев. Па викендот генералка по дома. Активна левел 100 ка бев додека не видов две цртки.

На maichka и snowwhite.24 им се допаѓа ова.
  17. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    1.797
    Kakvo lezenje, od 8 na bolnica cel den vo 1 zavrsivme rabota vo 3 zaminav tetovo na setanje vo 9 doma. I posle toa nitu lezev nitu odmarav. Site simptomi za dobivanje bolni gradi bolki vo stomakot ednistveno sto mi bese cudno na gradite mi bea poizrazeni ne venite tuku arteriite:)

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    98
    Сега добив :|
    На втората инсеминација бев со кломифен, не ми доцнел циклусот нешто драстично туку како и сега 2/3 дена.
    Сепак тоа е нормално зашто примаме хормони, мислам шок се прави на организмот де еден месец пиеме нешто, де друг месец ништо.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.777
    Допаѓања:
    2.694
    Devojki test posle insemenacija se pravese posle 14 dena,odnosno 15 den.Jas pravev na 4 januari insemenacija i si racunam deka si cekam za dobivanje termin na 25 ama sega vidov deka porano treba dago napravam,posto ovoj mesec imav rana ovulacija.Sise zaboraviv jas.Kako sto racunam na 19 januari treba da napravam test

20. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    98
    Јас се извинувам, прашањево не ми е баш за во оваа тема ама “хистероскопија” некако не е активна па реков тука да пишам.
    За втора хистероскопија одстранување на септум се мислам да одам кај Трајковски во New born, дали можеби некоја има искуство од кај него и дали имаат услови, мислам доволно соодветни апарати и слично