Првата кај ти беше? Јас идам кај Лазаревски и е нај ок... не збори многу ... ама ти кажува тоа што треба да го знаеш... нема лигавење и непотребен муабет...
Jas napraviv kaj kalcevski drzavna bolnica 5 den nesto Kako bolki imam vo jajnicite I stomakot kazete koj ima iskustvo
Со стоп инекција правевте или без? Јас бев со стоп и приметив дека ме заболуваше стомак на моменти. Кај мене успешна инсеменација, бремена скоро 8 недели.
Може си работи нешто и затоа заболува. Бидејќи од примање на стоп инекцијата , овулацијата настанува до 36 саати. Ти посакувам многу многу среќа
Mene mi e vtora inseminacija denes mi e 9ti den isto i jas imam bolku vo jajnicite i gradite,pa neznam ovoj pat se nadevam deka ke uspee so sreka da nie
Од несигурни извори имам информација дека и нема да се врати... Дали има некој искуство со друг доктор за лапароскопија на гак и колку време се чека да се закаже термин
Здраво Имав прва неуспешна инсеминација. Денес ми е втор ден од циклус. Ја правев во Систина. Се јавив кај сестрата да ја известам и ми рече дека одма може и следна инсемимација. Меѓутоа јас читав за ваучер за инвитро дека треба преку еден месец. Таа ми одговори дека кај нив треба 3 неуспешни инсменинации. Дали во Систина покрива фондот за инвитро знаете ли и која е постапката?
Покрива ако си со ваучер. Ама зависи и од вашата дијагноза, на некои бараат една, на некои две, на некои четири, и да, разлика помеѓу инсеминации треба еден месец, прашај си и во фондот. Јас сум без инсеминации, директно ивф, исто во Систина сум.
Проблемот е машки фактор олигоастенотератозооспермиа. На инсеминацијата дури и послаб резултат од претходниот спермограм и покрај тоа што примаше три месеци терапија. Ќе се распрашам во фондот. Сега почнуваме претходно две години пробувавме.
Уште едно прашање кого да контактирам од фондот за да се распрашам. Видов контаки од градот во кој живеам или имате друга препорака?
Imam Edno prasanje mene mi rekoa 10 den na kontrola sega do nedela ako ne dobiam mozet uspesno gospod da ti pomognet daj boze si bremenq
Девојки дали при процесот на инсеминација ве следат на екран како на ехо? Може не ми е прашањево јасно, извинете, ама две различни инсеминации имав и малку сум во забуна..