Imav 3 napraveno nikogas na denut na insemenacijata ne me gledaa na eho. Koga trebase da imam punkcija togas me gledaa na rho ama veke bese nastanala ovulacija i taka ispadna da pravam i cetvrta. Zboram za vo sistina
jas pravev inseminacija vo newborn i me gledaja na eho pred inseminacijata i sum mn zadovolna od cel tim... no bozja rabota ne bidna od prv pat.. nema otkazvanje odime vtor pat
Dusho i kaj soprugot e ista dijagnoza odevme direkno so invitro nemavme problem od fondot,prethodno napravivme edna inseminacija ama po nasha zelba.Sepak tie ja gledaat dijagnozata kaj soprugot i odobruvaat,pobaraj i drugo mislenje za da bidesh sigurna i vo fond prashaj.
Мислам во правилникот од фондот за инвитро стои ако морфологијата на спермата е помала од 4% тогаш дирекно одобруваат без инсеминации.
Здраво, денес ми е 12ти ден од инсеминација, а 10ти ден од кога ги пијам добростон. Минатата инсеминација докторот ми кажа 10 дена да ги пијам, а овој пат ништо ми нема кажано, до кога ги пиете вие?
Мене ме следат обично 2-3 пати пред инсеминација, а денот на инсеминација не, иако овој пат ме болеше од левата страна (таму и ми беше водечкиот фоликул) 24 часа после стоп инекција. Не бев стимулирана и ми беше чудно како може да чувствувам толкав притисок. Му кажав на докторот и мислев ќе ме види на ехо, меѓутоа не ме виде, ми кажа дека така боли затоа што фоликулот пукнал и дека тоа е добар знак.
Необјаснета неплоднос,така се водам. Едниот канал излезе запушен на хсг, т. е измотан и не проби доволно контраст. Пратив документи со 3 инсеминација ми побараа уште една.
Јас мојот го чекав многу, го добив после не цели 6месеци,ама 2пати ме враќаа за дополнување. Различно е кај секого некој чека месец некој два, мислам дека нема правила за време
Девојки ова се резултатите пред и после обработка на спермата пред инсеминација ? Што мислите дали е добро?
7.5 mil/ml е мислам солидна бројка. Обично најидеално е 15 mil/ml ама баш го прашав докторот последниот пат и ми кажа дека веќе со 8mil/ml имале успешни инс. Ние првиот пат со 8, а вториот со 4 и за жал двете неуспешни. Нека сподели некоја членка со колку обработен материјал имале успешна инс.
4 insemenacii napraveni so 34 pa za zal nruspesni. Nekoi so prva insemenacija so mal broj na sperma ima uspesni. Se e do majka priroda.