Jas oficijalno imam treta neuspeshna inseminacija. Site tri bez stimulacija, samo so stop inekcija 2, edna skroz na priroden ciklus. Folikulite mi rastat normalno, dve IUI imavme so super materijal od mazmi i ete pak ne faka.
Ne, samata procedura ne bara bolovanje, duri se preporacuva najnormalno funkcioniranje kako i prethodno, samo bez krevanje na mnogu teski raboti
problemot deka jas rabotam fabrika i bas taka e rabotava Teska ne mozes si na noze stresirana zatoa sakam da miruvam barem dve nedeli.
Можете од општ матичен лекар да си земете боловање 15 дена ,како за настинка да ви пише.Јас така направив сега после ЕТ трансфер.
Pa taka nekako ke napravam ako ne mi davat ginekologot nemam drugo care ne znam Posto ova ne e ivf na IVF morat miruvanje non stop nema rabota ne znam samo gospod neka pomognet...
Општиот матичен ќе ви излезе во пресрет сигурна сум. Јас после инсеминација си одев на работа ама се припазував, не кревав тешко и слично, секако не беше успешна ама не е до тоа дека не мирував во кревет, исто така и за ИВФ то неуспешноста не беше до тоа дали мирував во кревет или не
jas i taka imam bolka vo raceve i nema sto da se buni za da istrazet deka samiot ortoped ke mi rece dq miruvam
10 дена по инсеминација, негативен тест, за 4 дена треба да добијам. Има надеж сеуште или точен е тестот ?
Има надеж, почекај 14ти ден од инсеминација и за најточен резултат провери преку крв, односно бета хцг. Не се стресувај вака со пред време правење тестови.
Тука каде што живеам не можам да направам тест преку крв. Ќе почекам до четврток освен ако не добијам до тогаш.
Примаш некоја терапија по имсеминацијата ? Штом немаш можност за преку крв, почекај на 15ти ден направи тест за да знаеш дали да ја прекинеш терапијата доколку примаш. Ајде позитивна мисла до позитивен тест
Не примам никаква терапија, ништо не ми дадоа. Фала ти многу, знам дека треба позитивно да се размислува ама чекањето убива. Те читав тебе дека си имала негативен тест после инсеминација. Планираш уште една инсеминација или нешто друго?
daj boze da e pozitiven rezultatot i jas imav neuspena insiminacija i nekako vo haos sum toa za dve nedeli morat pak da odam da proverat Dali ke ovuliram bez stimulacijw.
Во план сум да поднесам документи за инвитро, а во меѓувреме да ја направам и четвртата инсеминација.
Za insemenacija nese pravi punkcija,nesto greska da nemas razbrano,se prima stop inekcija zada nastane ovulacija
На 17 ти ден од инсеменација позитивен тест. И тоа линијата не беше баш темна. Имам слика ставено по групиве. Има надеж, надеж не се губи. Јас па скроз мислев дека нема ништо, чекав да добијам, ама Господ имал друг план за мене…
Greska me imas razbrano. Jas primiv stop inekcija. Trebase da se pravi punkcija. Na denot za punkcijata me gledase doktorot na eho i veke bese nastanala ovulacijata i zatoa nebivase punkcija pa pravevme insemenacija.
Женски ај да си ја кажам мојата приказна ... седам и не ми се верува ... минатата среда направив бхцг ви кажав беше 32.32 ... изроварив цела метропола кај што бев уздуш и попреку... на штикли на се...си доаѓам дома во понеделникот ... правам тест негативен... разочарување до максимум ... денес не знам што ми текна зимам тест после работа .... тестот позитивен...барем јас така мислам ... плачам... вриштам... девојки никогаш немојте да се откажете... само позитивни мисли ❤️ иначе ми е втора инсеминација ... и се надевам дека ќе биде успешна... дека ова се позитивни вести