da ovoj pat ke cekam minatiot pat pravev na denot koga trebase da dobijam i bese negativen mi donese dva dena no sepak mi dojde i mi se srushe se... se nadevam deka ovoj pat nema
Јас на 17 ти ден од инсеменација имав позитивен тест со не толку јака втора цртка. А ти дека си и без стоп инекција незнаеш која настанала овулција, не брзај со правење тест. Чекај буквално 20 дена нека поминат.
На десен јајник немам фоликул, а на лев два. (Едниот 20мм) Ок е тоа? Левата туба на хсг не ми беше баш, а десната добра. Имам ли надеж?
Zdravo vcera napraviv vtora insiminacija pominav dobro ne bev stimulirana ni stop inekcija ne prima pozz
Ми спомнаа и извадија од памет и не де осмелив. Димитров рече дека сега за сега ок е, дека мисли дека ми е ок тубата…
Здраво девојки сакам да споделам со вас чудо кое ми се случи. Имав неуспешна инсеминација. После тоа правиме спермограм кој покажува многу лоши резултати. Докторот вика со ваков резултат инвитро само. ( претходно пред да одиме на инсеминација спермограмот беше нормален). Потоа како да не верувавме одма после една недела направивме друг спермограм во друга лабораторија. Спермограмот добар со некои мали отстапувања во морфологијата на сперматозоидите. Мене пак нешто ме копка ко да не е доволно само спермограм му викам на сопругот и го носам на ехо на тестиси. И си викам ќе испитуваме све детално. И ехо и брисеви и се. Одиме за да направи ехо и му откриваат варикоцела. Докторот вика одма операција со ваков резултат на спермограм ни инвитро нема да успее. Кое разочарување за нас. Нервози плачки кренав раце од се. Ми доцнеше менструација и си викам нема шанси да сум бремена. Правам тест оп две цртки. Бремена сум била 6 недели а не знаев. Значи кога го правеше ехото јас тогаш сум била бремена. Сето ова се случуваше во месец и нешто дена. А и заборавив да пишам. Користев тестови за евалуација и тогаш сум забременила на плодниот ден. Чуда се случуваат кога најмалку очекуваме !
Деугарка спремна за инвитро во Систина, со една тотално запушена туба , остана бремена од таа каде што и функционираше нормално. Од лев или десен јајник ти е фолекулот? Ако ти е од страната на проодниот , има шанси и тоа големи.
Затоа надеж не се губи никогаш! Еден , само еден сперматозоид е потребен да исплива и да настане бременост. Ти посакувам убава, лесна и најпрекрасна бременост
Скроз ти е непрооден или што значи не беше баш добра? Има мн разлика скроз запушен за операција и малце запушен што има проток.
Јас и со стимулации и на природен на десен немав фоликули, ама потоа имаше и баш тој порасна и извадија јк, исто и на природен на лев имав неколку, на десен немав, потоа имаше и баш тој порасна побрзо, само за жал беше празен. Секогаш постои надеж, никогаш не се знае, јас од вторава пункција бев многу разочарана, ама се прибрав и собирам нови сили, ќе почнам да собирам документи за втор ваучер.
Сега примив овитрил, фоликул еден 20, другиот 18-19. Денес сум втора смена на работа, се надевам ок ќе сум. Инекција во 8 сабајлево, а инсем утре во 13. Дали е во ред? Утре инсеминација. Ајде со лесно нека ни е на сите
Добра си. Со инекцијата , овулација настанува негде за макс 36 саати. Има убав простор за убав исход. Ти посакувам многу многу многу среќа
Здраво девојки Од каде ја набавувате стоп инекцијата? Дали ја има во некоја аптека бидејќи ми кажа докторката дека моментално ја нема во Македонија да ја побараме во Бугарија или Србија.