3 вида ми дадоа рекоа било која ја најдеш земи една прегнил, овертале и уште една, и тоа напоменаа нема ги во Мкд...
@Nena90 овитрел не иде на рецепта прилично сум сигурна можеш така да земеш. Јас при првата стимулација ми имаа дадено прегнил, цело Скопје го свртев, секаде ми велеа нема. На крај зедов овитрел од Систина аптека, без рецепта.
Направена втора инсеминација, па да се надеваме на позитивен резултат. Имам болки во јајници, и со првата имав, ама сега повеќе. Од утре со дабростон почнувам пак. Инаку моето искуство со Ремедика - чекав по саат време секое идење за фоликули, исто и за инсеминацијата. Закажана во 13ч, а направена 13:50 што реално не е во ред затоа што плаќаме приватно и само стравот расте при чекање. Покачена е цената да знаете, во јануари беше 15000, сега е 17100.
Со првата ми дадоа сега кажаа нема кај нас никаде затоа прашав може ке најдам од тука да не барам во странство и ми дадоа розеви рецепти.. Така да фала ви на сите се надевам дека ке најдам
Aptekite imaat broj na google, javi se pred da odis, sistina apteka, remedika apteka, eurofarm,zegin i dr.
Jas pa zadovolna bev, se na vreme bese i pregledi i inseminacija, ama pa cenive aman beter od sistina ke stanat
Побарај во аптеката во Систина. Инаку розевиот рецепт оди приватно, и мене за некои антибиотици ми дадоа од Систина розев рецепт, и за естрофем. И после пункција ми дадоа розев за антибиотик, за вторава не ми дадоа, и во аптека ми побараа извештај, па го сликаше таа во аптека да го има, мора нешто да приложиш во аптека. И јас естрофем ги земав со розев рецепт, си ги плаќав приватно, а тие можат да се препишат и од матичен гинеколог, стоп инекцијата секако оди само приватно. Затоа ти дале розев рецепт, во аптека бараат.
Која е цената за инсеминација во Систина и дали тоа вклучува следење на фоликули/ прегледи како во Ремедика? И кој др е најдобар за инсеминација? Димитров, Елена Петрова или Лазаревски?
16000 вклучувајќи ја стоп инекцијата и сите прегледи пред инсеминација ... јас бев кај Лазаревски и сум со меше ❤️
Ремедика ја земав јас, а ја имаа и во Систина. На последен преглед кај матичната баш ме праша од каде ја земав, бидејќи пациентки се жалеле дека неможат да ја најдат нигде.
Pokasno ja gledam porakava, mozhe vekje si ja nashla. Jas od celo lutanje niz skopje ja najdov vo Berna apteka vo cair- ovitrellot. Da spodelam iskustvo,pravev inseminacija cetvrtok na 1vi februari I stop inekcijata trebase da ja stavam vo sredata den pred toa. Bev vo nekolku apteka ja nemase I vo viola sabajleto vo sredata mi rekoa ja imaat samo vo kisela voda I dali da mi ja rezerviraat, normalno rekov da I prasav dali odma da si ja zemam Ili mozhe da zavrsham vo 6 so rabota tamu ke bidam najkasno 6 I 30 popladneto. Ne e problem me prasaa za imeto I ke mi ja chuvaat. Otidov vo 6 I 20 vo kisela voda vo viola da si ja zemam inekcijata sto trebase da ja stavam vo 7 I od tamu mi rekoa znaeme deka e rezervirana ama koleskata ja dala po greshka na druga zhena. Dzabe I nerviranje I raspravanje pamet za drug pat direkt da si ja zemam, vo posleden moment imav sepak srekja I ja najdov vo chair.
А зошто не ви ја даваат таму каде што правите инсеминација или ивф? Мене во Систина ми ја дадоа и двата пати.