Здраво на сите. Пред се на сите кои ги очекивате двете=да им посакам среќа. Би сакала да ве прашам за мислење за New Born клиниката за инсеминација Би сакала таму да направам
Здраво! Велиш дека си ветеранка сакам да те прашам дали истиве документи требаат и на приватна инсеминација?
Е видиш,различно е во њу бирн. Мм има од јануари,ама ни рекоа обавезно нов ,една недела пред иуи. Мојот од март ми го признаа.
Здраво,ве следам и читам секој ден,и на страната за ин витро. Јас спремив документи за ин витро но мојот матичен не ми ги потпиша бидејки ке ми бараат 4 инсеминации.Отидов на консултации во њу борн кај др.трајковски и тој исто ми влеа надеж дека со инсеминација ке успееме.Првата иуи без стимулација во февруари неуспешна,втората пред 2 недели исто без стимулација и не можев да дочекам уште 7 дена за тест и го направив сега.едната црта е малку видлива,што мислите,може не е правилно направен,не можам да поверувам после 4 години борба.
Јас правев во њу борн кај др.трајковски и сум презадоволна од него и од неговиот однос,на денот на инсеминација тој беше на пат,и татјана ми ја направи,и таа е супер докторка
Девојки ме интересира правев хсг во март кај толовски и на наодот пишува после форсирана компресија на контрасно средство билатерално хидросалпинх,е сега матичниот ми даде кломофен за да одиме на инсименација на гак , а докторот кој ми го правеше хсг ми рече со таков наод не се прави инсеменација , и сега незнам што да правам, а за инсеминација бараат ли некој документи? бидејќеи на последните микробиолошки пак ми се појави кандида .
за инсеминација на гак, првиот пат мене ми бараа хсг. ќе ти треба хив и хепатити за тебе и твојот мажот + спермограм од тм. за микробиолошки ми немаат барано.
Здраво на сите! Ги прочитав сите искуства па би сакала и моето да ви го кажам а и да побарам мислење. Јас веќе имам една ќерка која сега е 4 год со која и останав прилично тешко бремена. Имав покачен пролактин и погрешна терапија но потоа со достинекс го средив и за 3 мес останав трудна. Е сега пак не можам сега пролакѕимот е ок ама другите Е2 низок. Имав и скриен шеќер во гранични вредности,висок тестостерен ..примав терапија и сега тие два се ок. А како резултат на дисбаланс имам микроцистични јајници. Кломифен не ми реагира и сега сум под стимулации со Гонал ф од 75. На 9 ден имав 3 фоликули кои ветуваат и ми дадоа уште 3 па пак на ехо сега во петок. Одам во Систина кај Лазаревски. Извинете за долгиот пост. Дали имате слични искуства и резултати.
Здраво девојки!Јас во понеделник или вторник ќе ја правам првата инсеминација.За моја среќа овој пат на лева страна е водечкиот фоликул од кај што имам канал,утре сум на фоликуметрија за да дефинираме со Димитров кој ден точно ќе биде.Малку сум исплашена што да очекувам од самиот процес,боли ли?И сакав да прашам како да правам со односи после инсеминацијата,дајте ми некои совети многу ми се потребни во моментов,ве гушкам
Немој да се плашиш. Самата процедура е како обичен преглед и зимање брис и трае неполни 5 минути. Со катетерче ти вбризгуваат пречистен материјал од сопругот. Може да осетиш само мала нелагодност при вбризгувањето. После тоа ќе полежиш кратко и си продолжуваш со нормални активности. За односи ќе ти каже и самиот доктор, ама обично дента и нареднитед ден- два препрачуваат односи. Со лесно и само со позитивни мисли. Ти пуштам среќа
Девојки здраво!Јас пак во оваа тема ке пишам зашто другиве и не ми се баш активни за тема инсеминација.Јас во понеделник здравје ќе ја правам инсеминацијата,ми рече утре по полноќ накај 1 да одам во ремедика да ми стават стоп инекција,е сега прашањево ми е во понеделник во 15ч кога ќе ја правам инсиминацијата ќе има поминато 38 часа,да не е касно тоа зашто читам од 24-36 треба да се прави инсиминацијата после инекцијата?