Ако во случај не најдеш можам да ти дадам ако си од Скопје имам неколку што ми останаа на лентата само колку имаше не знам неколку се мислам останаа само не знам од колку беа моите дали од 2.5 додека најдеш ама во аптеката јави се прашај
Devojki osven estrofem za zadebeluvanje na endometriumot sto vi davaat da zemate?...kaj mene non stop e tanok endometeiumot i mislam deka zatoa sekoj pat e neuspeshno..se spremam za treta inseminacija vo sreda.denes primiv inekcija ovittrelle bev stimulirana so klomifen od 5ti den
Сте пробале ли со летразол стимулација, не го тенчи ендометриумот и не создава цисти. Колку ти е ендометриумот? За апчиња не знам, но на природна база цвекло и пропешачи малку повеќе да проциркулира крвта во матка.
Девојки едно прашање лабораторија на ГАК утре дека е празник не верувам да работи или работи? И сабота дали работат? Знам дека на биохемија работат сабота ама мене упатот ми е за лабораторија на ГАК
Мене ми е упатот само за амх Другите хормони ги проверив пред месец дена ама тогаш немаше реагенс за амх Сега ми е само тоа да проверам Фала ти
Девојки здраво. Не сум сигурна дали мојата порака е за тука за оваа група, меѓутоа изминатиот месец читав доста во оваа група па решив тука да ја споделам мојата приказна. Нашиот проблем започнува од Декември 2021. 2 природни бремености кои завршуваат со спонтан абортус во раните недели, од кои за втората ни требаше можеби година дена обиди. Живееме во Германија, и ни требаше време да добиеме упати за исптувања. После вториот спонтан започнавме со прегледи и од сите испитувања што беа кај мене направени беше кажано ок си е, додека спермограмот кај сопругот не беше баш најдобар. Ги прашувавме докторите што треба да зема сопругот, меѓутоа сите рекоја ништо, тое што е. Ние на своја рака истражувавме и од Јануар месец оваа година прво почна да зема витамини одделно како што се напишани на листата подолу ( Pimp my sperm ) во март е направен првиот спермограм со 0 % прогресивни, во Мај месец е направен вториот спермограм со 5%. Некаде 1 месец пред вториот спермограм свртивме на Профертил, неможам да бидам сигурна од кои витамини меѓутоа има подобрување и во клиниката беа изненадени. Затоа би сакала да ги препорачам. Втората точка што сакам да ја искоментирам е тоа што овај месец односно во Петокот имавме термин за проверка на фоликулот и се спремавме за инсеминација, меѓутоа терминот во Петокот беше во 16 часот, мене 11 ден од циклус, и фоликул 2 см , докторката рече не сака да ризикува овај месец имам порано овулуација, а е и касно лабараторијата не работи за инсеминација. Ми беше дадена Стоп инекција, и утрогест од 200 мг, и да пробуваме природно. Изминатите денови чуствувам како некое жежење на левата страна ( каде што требаше да настани ову). Од вчера грчеви во матката, поспаност, и лошење. Какво беше вашето искуство, што чуствувавте? ПС, ви ги прикачувам спермограмите, и листата со витамини
Koi ispituvanja gi napravi ti? Kaj nas pretezno pravat brisevi,hormoni pa genetski mutacii(mnogu bitni), vrodena i steknata trombofilija, dali proveri tiroidni antitela? Kako ti e tsh? Treba da e do 2.5. Drugo spomna deka ste se spremale za inseminacija, kaj nas sledat na sekoj vtor den i pretezno ja pravat na 13ti,14ti,15ti den koga folikulot ke narasne barem 20mm ili poveke. Kaj tebe na 11ti den bil 20mm sto e super trebalo odma da ti dadat stop inekcija i da ti napravat inseminacija, zosto da se gubi vreme. Vo odnos na spermogramot podviznosta ne e dobra ama probajte so inseminacija da vidite otkako ke ja procistat kolku ke bide
Од испитувања: 1. Torch - negativ na site 2. Хормони , проверено во различни денови од циклусот ( ТСХ 2,73 и добив терапија, рекоја као ништо страшно ) 3. Тромбофилија и наследна и стекната проверено 4. Витамин Д и Б12 5. Генетски мутации за двајцата проверено
Ми дадоја стоп инекција, меѓутоа не оставија на природен пат овај месец, затоа што лабораторијата не работеше до Вторник, и докторката рече не сакам да ризикувам да го испуштиме овај месе,
Рекоја као бавни се сперматозоидите, и наводно и тие 2 пати што сум останала природно, било некоја бавен и изморен сперматозоид, и затоа завршило со спонтан
A dna fragmentacija dali imate vo spermogramot? Citav deka i od toa moze da nastane spontan. Isto obavezno napravete kariotip dvajcata, poradi hromozomska abmnormalnost moze da nastane spontan
DNA fragmantacija е направена, го има во вториот спермограм . Кариотип не е исто со генетски мутации?
Da vidov za dna, vo red ti e. Kariotip i genetski mutacii ne e isto. Ako sakas da ti prikacam rezultat kako izgledaat. Kaj nas kariotip tesko se zakazuva i se ceka 3 meseci za rezultat. Nie napravivme vo sistina ama lani bese 9800den za eden, sega neznam kolku e