Направив тест со прва урина, денес е 14 ден од инсеминација, ми покажа негативен.Немаше никаква бледа линија. Ако до 26 не добијам, ќе проверам тогаш , барем ќе знаам за сигурно со ден задоцнување. Одам на викенд, одлучив да уживам и да не се оптоварувам
Jas stavam isto ciklogest i najdobro e da ima rastojanie od 12h mene barem taka mi kazale.Ako stavas vo 18 h nautro isto vo 6h dovolno e pola cas dase polezi zada deluva progesteronot vo krvta,posle pola saat mozes dasi stanes
3 дена до тест, ама некако ми почнуваат симптоми како за пред добива и некако губам надеж дека нешто ќе биде. Не знам дали да правам утре тест дали ќе биде релевантен, а од друга страна па и имам фобија веќе од тие негативни тестови.
Здраво на сите членки,нова членка сум на форумов амаа редовно читам. И јас сум во борба за потомство... имам 1 неуспешна инс и се подготвуваме за втора. Се надевам дека ќе се дружимее
Nadez mora da ima.. mora nadez i verba da ima ,koga ja pravev prviot pat insemenacijata iako ednostavno znaev deka ke e neuspesna ,sepak se testirav i izleze negativen .Se razocarav premnogu i ne sakav da prodolzuvam(vo toj moment) so lekari lekarstva duri i mazot mi bese kriv za negovoto postoenje. No po nekoj den se stabilizirav so krenata glava i odam povtorno po ist pat.Ne e nekoja garancija ovaa metoda no mora da se pomine zosto ne vodi cekor ponataka .se nadevam na uspeh kaj tebe ...pocekaj bar uste den dva so testovi
Здраво девојки, нова сум, но ве читам веќе некое време. Правев прва инсеминација на 05.06, 14ти и 15ти ден имав бледо розев исцедок на бришење. на 15ти ден бетата <5.. еве веќе 16ти ден, немам добиено, а ниту пак некои симптоми дека ќе добијам. Се соочила ли некоја членка со истово?
Можеби бил имплатациски тој исцедок, провери со домашен тест ако имаш. Јас природно останав бремена, ама сега и јас имав таков исцедок и мислев дека ми има дојдено. После 2-3 дена кога веќе гледам нема крварење направив тест и позитивен. Исто и тебе ти поскаувам.
Докторот ми рече да го прекинам дабростонот и по 3 дена ако не добијам да го повторам тестот. Инаку правев и домашен тест на 15ти ден, беше негативен. На 13ти ден имав јаки, повремени болки утрото. Имаше ли ти нешто такво?
Отидов на викенд и ми се појави некој чуден исцедок, кафеаво-розев. Направив Cleaeblue дигитален тест, покажа позитивен. За некој саат добив крварење , како розово де посветло де потемно и мали болки. Се вратив од викенд, бев на преглед, многу е рано било што да се види, сабајлево да испитам бета, синоќа Дабростон се напив. Крварењето и болките ми се јавија на 15 ден од инсеминација. Има ли можност да е имплантациско, или ипак спонтан? Ако не ме излажа позитивниот тест секако, претходните беа негативни Да напоменам само дека крварењето не е обилно.
Баш ми е жал ... ова ми личи на биохемиска бременост, што скоро секоја од нас на форумов ја имала барем еднаш, ако ти е за утеха некаква... Силни сме ние жените, не се откажувај !
Здраво женски, нова сум на форумов и денес ги читав сите дискусии тука во врска со темата инсеминација. Наскоро и јас се приклучувам во борбата за бебе. По 6 години инфертилитет и трчање по лекари, правење на испитувања и слично. Иако овие неколку месеци поминав низ многу предизвици, а посебно кога при правење на HSG гинекологот во Систина ми рече дека поради тоа што имам T- shape матка не можам да останам трудна и дека итно ми е потребна Хистероскопија, решив да побарам мислење и од други доктори, па така лутајќи д-р Тантуровски ме препрати кај д-р Димитар Калчовски кој од прв пат ми остави одличен впечаток, но и ми ја олесни душичкава кога ми кажа дека нема потреба од никаква Хистероскопија, туку би идел директно со инсеминација, но во меѓувреме сопругот да го повтори спермограмот, а јас кога ќе добијам на десеттиот ден од менструацијата да се јавам на фоликулометрија. Така да се надевам дека оваа 2024 година или евентуално 2025 година и јас ќе се остварам во улогата на мајка Дополнително, сите ваши приказни ме охрабрија уште повеќе да бидам истрајна во борбата. П. С. Ќе си прашувам тука се што нема да ми биде јасно хехе
А зошто се плашиш од хистероскопија,подобро направи хистероскопија и мирна ќе ти биде главата,јас 5 години чекав,имав 2 спонтани и после 2 спонтан јас сама инсистирав на хистероскопија и се покажа како најдобро никој невиде дека имам септум и тоа е причината,после 3 месеци останав бремена и си имам едно мало бесналче,фала му на бога. Ти прават хистероскопија и после неколку часа си дома,и дај боже да нема потреба од интервенција.
Го виде он септумот, но смета дека нема потреба од интервенција. Се е друго чисто, нема никаква преграда помеѓу за да има потреба од Хистероскопија. Инаку не се плашам, како ќе кажат докторите така. Неговото искуство кажува дека жени со T- Shape останале бремени со помош на инсеминација или со ИВФ.