Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Sparkleangel

Sparkleangel Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2021
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    25
    Јас наредна недела ќе следам фоликули уште сум во циклус,вие кога треба да одите?

2. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.961
    Допаѓања:
    35.067
    Мене стоп инјекцијата ми ја стави мм, затоа што подоцна морав да ја примам, и мораше мм.

На anuska_dzuli му/ѝ се допаѓа ова.
  3. babymaybe123

babymaybe123 Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    41
    Јас и за двете инсеминации сама си ги ставив,од њу борн ми кажаа само точно време

4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.961
    Допаѓања:
    35.067
    Да, да, точно на време треба да се стави.

На babymaybe123 и anuska_dzuli им се допаѓа ова.
  5. anuska_dzuli

anuska_dzuli Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    496
    Исто и мене мм

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    18.180
    Стоп инекцијата ми ја стави матичната. Ремедика несакаа да ми стават, бидејќи не сум била нивни пациент и матичната дома ме боцна.

7. Babygirl55

Babygirl55 Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    11
    Zdravo devojki sakam da ve prasam nesto koi ste imale iskustvi so toa
    Se podgotvuvam za inseminacija bodejki veke 5 godini se obiduvame i nisto
    Skoro bev na ginekolog me pregleda mi kaza deka na dvata jajnika imam 24 folikulcinja po 19mm i mi dade 5 dena da pijam 2x1 klomifen vo ponedelnik ke odam pak tamu da vidime sto i kako e
    Pa sakav da mi objasnite i da mi kazete sto ponatamu me ceka? Ps. Prv pat odime na inseminacija i se nadevam deka ke uspeeme

8. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    18.180
    На фолекули од 19 мм ти дале дополнително кломифен???? И сите 24 фолекули ти се 19 мм?
    Кој ден од циклус си?

На bybeDkid му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Babygirl55

Babygirl55 Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    11
    3 den bev koga otidov sega vo sabotata mi imase dojdeno odma zakazav za vo ponedelnik ponedelnikot bev kaza se e super so rezultatite predhodno sto gi pravev kaj maticniot, se bilo super na dvata jajnika 24 folikuli po 19mm kaza odma od sega ke gi pocnes 2x1 klomifen do petok ke gi pies sabota nedela pauza i ponedelnik se gledame od sabajle... Ciklusot veke zavrsi pred 2 dena sega od vreme na vreme kako parcenca sitni ispagaat kafeavi od mene

10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    33.691
    Јас си ја купив инекцијата уште кога почнав со Кломифен, па кога бев на фоликулометрија, фоликулите доволно беа пораснати за да се стави стоп и таму во Њуборн ми ја стави сестрата.

11. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    701
    На 3 ден по 19мм?Не знам мене ми е чудно да се толку големи на 3ти ден.По 19 мм се спремни за оплодување скоро,а не пак да пиеш кломифен.Да не имаш грешно разбрано?На толкава големина + терапија не знам до кај ќе растат

На KittyAgnes, Anyshka и babymaybe123 им се допаѓа ова.
  12. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    1.665
    Verojatno e greska em golemi em mnogu ima duri 24 bez klomifen ami so klomifen sto ke se sluci? Da ne dojde do hiperstimulacija, i jas bev stimulirana pa imav 3 4 od koi edniot 19 dr 16 15.

На Anyshka, Elliana и babymaybe123 им се допаѓа ова.
  13. Babygirl55

Babygirl55 Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    11
    Eve go izvestajot valjda sum greska procitajte sami bidejki stvarno ne se razbiram i prv pat e da idam

Прикачени фајлови:

14. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    835
    Допаѓања:
    2.613
    Јас во моментов сум на фоликулометрија, а следната недела ќе биде инсеминацијата :D

15. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    777
    Ова 24х19мм ти е големина на еден фолекул, секогаш така ги претставуваат во две димензии бидејќи не се совршено кружни фолекулите. Овој "колабриран" фолекул ти е од претходниот циклус.
    Нема пишано за колку фолекули имаш на тој јајник, а и на десниот нема конкретна бројка. Знаеш ли каква ти е резервата на јајце клетки?

16. Babygirl55

Babygirl55 Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    11
    Ne neznam,samo znam deka vo red se pap mikrobioloski hpv tumor markeri deka site rezultati ispadnaa super

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    777
    Ок, 5год не се малку, супер (да не речам редно време) што сте се одлучиле за поинаков чекор. Инсеминација е едноставна процедура, апчињата ти се за раст на фолекулите, ќе те следат на прегледи и ќе го одредат денот на инсеминација. Може ќе ти одредат да примиш стоп инекција за точно временски темпирање на овулацијата. Самиот процес е како за земање брисеви на пример, со спекулум те држат 'отворена' и со катетар ја внесуваат претходно обработената сперма. Лежиш 15тина минути и си одиш дома. Среќно!

18. Babygirl55

Babygirl55 Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    11
    Neznam sega ke vidime sto ke kazat vo ponedelnik deneska posleden den od klomifenot ese nadevam deka ke uspeeme
    ... Samo neznam dali posle inseminacijata treba da gi odmaras tie denovi posto rabotam vo market kaj sto se kreva sve a i iskreno ne te ni pazat tuka ne im e gajle za nisto

19. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    777
    Инсеминацијата е скоро рамно на природно забременување, е сега замисли некоја што природно пробува или непробува, забременила а не знае... нормални активности прават, работат итн.. Е сега работата е тука што ти знаеш дека си во процес.. припазувај се, редуцирај си тежини да не креваш по многу, побарај помош без многу да се објаснуваш...

На KittyAgnes и Elliana им се допаѓа ова.
  20. Babygirl55

Babygirl55 Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    11
    Ti blagodaram