Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Babygirl55

Babygirl55 Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    11
    Nekoja da ki objasni sto znaci ova ispitavme se sega vo sreda sme pak deneska spermokultura hpv hepatit b c se e super dali e mozno zadutre stop inekcijata da ja primam

Прикачени фајлови:

2. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.814
    Допаѓања:
    18.159
    Ова ти е големина на фолекулите. На контрола ќе те види пак како пораснале и според тоа ќе одлучи дали ќе примиш стоп инекција или не.

На Babygirl55 и anuska_dzuli им се допаѓа ова.
  3. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    126
    Здраво женички. Јас од денес почнав да пијам Летрасан по препорака на Калчовски. Треба да се јавам на фоликулометрија на ГАК десетти ден од циклус, но тоа се паѓа во сабота на 3 август. Дали можеби некој знае дали ќе има на ГАК кој да ми направи фоликулометрија во сабота или да си одам во понеделник најсигурно на 12 ден од циклус?

4. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.814
    Допаѓања:
    18.159
    Иди во петок. И така Калчовски е горе тој ден.

5. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    126
    Втори август е државен празник, Калчовски е на одмор до 10 август, за жал инсеминацијата ќе треба да ми ја прави друг доктор

6. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.814
    Допаѓања:
    18.159
    И мене ми ја правеше специјализант и еве ме уште малце ќе се породам. Процедурата е вбризгување на сперма, не е нешто посебна техника.
    Не се разочарувај што нема да е Калчовски , иако за мене е злато човек.

На bybeDkid и nikja им се допаѓа ова.
  7. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    126
    И он тоа ми рече, као не се разочарувај ако не сум јас тука. Као ако не биде првата успешна ќе бидам тука за втората и се насмеа. Стварно е злато човек, ме опушти максимално...Со лесно нека ти е инаку. После инсеминацијата си тераше нормално или се придржуваше до некој посебен режим?

8. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.814
    Допаѓања:
    18.159
    И за двете инсеманации он беше заглавен на операција, а веќе требаше да се аплицира примерокот.
    Опушта максимално човекот. Алал да му е.
    За правата бев со сигурност дека ќе биде и не бидна.
    За втората отидов лабава и спремна да е неуспешна и дека ќе правам и трета , таман за документи за инф. На страна вечерта пред инсе.што бев во трчаници и барање стоп инекција, па кој да ми ја стави. Мм на работа едвај се намоли со колега да касни, под стрес двајцата бевме.
    Дента си земав ден од работа и скоро цел ден си го отспав. После си терав најнормално. Некој ден пазев да не кревам тешко. Ама после кога удрив генералка низ дома, секој ден гости, спремање, трчкање, турбо бев. Еднаш направив тест негативен беше, после на ден за добивање уште еден да се осигурам дека не сум бремена и оп две цртки.

На KittyAgnes, Joanna28 и nate_93 им се допаѓа ова.
  9. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    126
    Баш ти било весело. Мене уште сега еуфорија ме фаќа и му ја мислам за инсеминацијата. 14 ден од менструација ми паѓа на 7 август и како доаѓа датумот така срцево ми потскокнува. И цело време само читам на темава. Се плашам да не се разочарам ако не биде успешно, пошто малку ми треба за тоа. За стоп инекција уште ништо ми немаат спомнато инаку, минатиот месец демек отидов на фоликулометрија и одеднаш Калчовски сакаше инсеминација да напраи, арно ама муж ми претходниот ден правеше спермограм и беше под стрес од претходниот ден и не беше способен примерок да даде.... Дешавки само....

10. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.814
    Допаѓања:
    18.159
    И да биде неуспешна, ќе има втора. Тука сме неколку што сите од втора ни бидна. Има и од прва.
    Нема разочарување. Со разочарување, ништо не правиме.

11. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    126
    Нормално, борбата продолжува до позитивен тест. Фала ти и на утехата, и на охрабрувањето...

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.814
    Допаѓања:
    18.159
    Ти посакувам многу многу среќа и да бидне од прва.
    Само биди опуштена скроз. И тел до тебе земи си, да не ти биде досадно додека лежиш после тоа.

На nate_93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    126
    Да, и ќе пишам овде како поминало обавезно :l: И фала ти на убавите желби

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sparkleangel

Sparkleangel Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2021
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    25
    Zdravo na site vcera bev na folikulometrija imam dva folikuli po 11mm,se spremam za inseminacija vo Ponedelnik mi rekoa pak da odam na eho a togas mi e 15 den od ciklus nema li da bide kasno za inseminacija,na koj den od ciklus obicno se pravi znam deka se e zavisno do organizmot na sekoj e razlicno no od prilika ako znae nekoj da mi objasni

15. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.814
    Допаѓања:
    18.159
    Јас на 16 ти ден правев.

16. Babygirl55

Babygirl55 Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    11
    Srcki deneska go pominav edniot del 12den od ciklus rezultatite so pieno klomifen predhodnata nedela ispadnaa okej dobivme 2 folikulcinja po 20mm na leviot jajnik. Deneska plus ja primiv inekcijata utre popladne okolu 17h ke pocne inseminacijata pa so hospod napred se nadevame na dve ubavi crticki. Me interesirase dali posle 14dena testot go pravite doma ili preku krv?

17. anuska_dzuli

anuska_dzuli Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    496
    Јас направив два теста на 8ми и 9ти ден од што неможев да чекам и негативни излегоа..на 15ти ден направив дома тест и тоа од 50 ден што се . позитивен беше,па и преку крв земав

На Babygirl55 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.207
    Сите сум ги правела барем еден ден на доцнење, доколку порано не ми дојде циклус.

На Babygirl55 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sparkleangel

Sparkleangel Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2021
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    25
    И како поминавте успешна ли ви беше?

20. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.207
    Зависи од овулација, од организам, од се’. Сигурно докторот гледа на ехо и најдобро може да ти каже кога. Сум правела и на 12 и на 13 и на 15 ден.