Не е тоа крварење туку чистење од гребнато. Ако е крварење без престан или со парчиња , тогаш обрати се на доктор.
Feminki posle kolku dena najdobro e da se napravi test jas pred 3 dena ja napraviv inseminacijata ciklusot mu doagja na 27dena ?
Мене ми рекоа после 16дена да направам тест ако не добијам... Така и планирам да направам, ќе си чекам да дојде Најдобро е да почекаш да поминат 14дена, ако си примала стоп инекција и се тестираш порано, може да покаже лажен резултат.
Na 31.07 ja primiv stop inekcijata na 01.08 pravev inseminacija fakticki posle 31h pominati napraviv inseminacija mene bidejki ciklusot mi doagja na 27 dena po pravilo treba da mi dojde na 16.08 e sega vo plan sum od preska da pocekam do 17 ako ne dojde na 18 ili 19 da napravam test preku krv kaj maticniot
Исто и јас и јас на 31 примив овитреле, на 01 инсеминација и треба да добијам на 16ти дај Боже и кај двете да бидне работа
Не треба да добиеш на 16 ти, туку еден убав позитивен тест да ни залепиш тука и ти и сите што сте правеле инсеменација. Моето искуство е на 22.12 инсеменација, ден пред стоп ин примив, на 06.01 позитивен тест.
Каде ја правиш инсеминацијата ? Обично по приватниве (Систина, Њуборн) од таму може да ти ја дадат. Од Скопје ли си ?
Dali nekoj gi koristel cyclogest i do koga maticniot mi e na odmor a citav vo upastvoto deka se koristi podolgo vreme ili samo taa 1 kutija se pie i tolku
Зависи за што ти се препишани. Ако ги примаш како терапија после инсеминација, доколку имаш позитивен тест продолжуваш да ги примаш додека лекар не каже спротивно; доколку имаш негативен тест ги прекинуваш и добиваш циклус. Инаку циклогест не се пијат, се аплицираат вагинално.
Znam deka se vadinalni tuku jas imam sega do cetvrtok a test ke pravam na 16 togas mi se pagaat tie 14 dena od inseminacija i neznam dali treba plus da prodolzam ili ne
Треба да продолжиш. Не се прекинува терапија, во случај да си бремена може да наштети нагло паѓање на прогестеронот.
Да, нормално е. Нас ни рекоа обавезно односи после инсеминацијата и после тоа забележав кафен исцедок, ама не е ништо страшно тоа, не се грижи