Игличката е мноооогу тенка и многу кратка, малечка, воопшто не се ни осеќа кога боцкаш. Верувај, повеќе се чувствува тоа што ќе го штипнеш салцето на стомакот за да ја ставиш. Не си прави стрес, тотално беспотребно е. Ако може твојот сопруг или некој ептен близок да ти ја стави, да не шеташ по болници и амбуланти. Јас сама си се боцнав, 2 секунди и ништо не осетив. Плус, нема зошто да немаш доверба, штом ни ги даваат сами да си ги ставаме, значи нема простор за утка. Со среќа
Девојки здраво, За утре(четврток) закажавме втора инсеминација, со надеж дека оваа ќе биде . Дали имаме овај месец некоја со позитивен тест ?
И јас немав никаква надеж, после толку негативни тестови си реков нема шанса да успее кај мене од прва инсеминација, па еве ме веќе 13та недела Мора да имате надеж значи секогаш , мајки ќе станете тоа секако!
Ајде на кратко мила ќе ви кажам: Првиот пат обиди од 6 месеци, бремена. За жал, спонтан во скоро 9та недела имав. Испитав мутации и испадна дека имам неколку за кои што морам да сум со клексан. Помина некое време и пак почнавме со обиди, ама не останував бремена година дена. Не ми се чекаше веќе и решивме за инсеминација, не надевајќи се ни најмалку дека ќе ни успее од прва, еве уште не ни се верува. Цела година имав негативни тестови дури мислев дека позитивниот тест е од стоп инекцијата, ама не било така. Ако ве интересира каде ја правев инсеминацијата , др. Трајковски во Њуборн. Затоа ви велам, сите ќе успеете, кога-тогаш. Еве уште неможам да поверувам дека имам бебе во стомак, ама времето си лета па едвај чекам да си го гушнам син ми. Секогаш имајте надеж, ве гушкам сите и верувајте во Господовата сила!
Јас живеам во Германија, тука ќе правиме. Вечер треба да се боцнам со стоп инекција и утре сме во клиниката. Нека ни е со среќа ❤️
Мене мм ми ме боцна, дека и двата пати требаше да ја примам доцна, и немаше кој, мораше мм, да требаше да ја примам порано ќе ме боцнеше матичната. Инаку во стомак ме боцна, и на него му беше језиво во стомак, ама мораше. Замоли ја матичната. Мене со тие за стимулации ме боцкаше на мајка ми матичната дека мојата ми е во деуг град, без проблем ме боцкаше.
И јас треба да ја примам доцна, во 22:00, а матичниот ми е до 17:30 заради одморите. Маж ми ќе ме боцне, ќе мора
Немав саат точно кога треба да ме боцнат. Негде 20ч беше кога се боцнав, утредента во 12-13 ч беше инсеменацијата.
Мене докторката ми кажа точно во 22:00 дена треба. Јас ја прашав може порано? Ми рече не е препорачливо, треба точно во 22:00...
А кога ти е закажана инсеминацијата во колку часот? Мене ми рекоја околу 20 часот да се боцнам вечер и утре во 15:30 ми е терминот
Одсабајле треба маж ми да остави примерок, јас да отворам историја и да се качам на одделение за да ме спремат, така ми рекоа. Не ми кажаа кое време ќе ми ја прават...
Првата инсеминација исто ми рекоја да се боцнам околу 20 часот, а тогаш терминот ми беше утрото во 9 часот. Можно е да не игра толку голема улога во колку часот да се стави инекцијата